Translate

Το WikiLeaks χτυπήθηκε από επίθεση DDoS! ανήμερα των αμερικανικών εκλογών ...τυχαίο;

Το WikiLeaks «tweet-αρε» την Τρίτη (8 Νοεμβρίου) ότι η ομάδα χτυπήθηκε από επίθεση DDoS για 24 ώρες. Στην επίθεση συμμετείχαν χιλιάδες μοναδικές διευθύνσεις IP.Wikileaks WikiLeaks
Ο ιδρυτής του WikiLeaks, Julian Assange αρνήθηκε να επηρεάσει την έκβαση των εκλογών υπέρ του Donald Trump.  «Ήμαστε στο έλεος επιθέσεων DDoS τις τελευταίες 24 ώρες» δημοσίευσε στο Twitter το WikiLeaks.
Οι επισκέπτες του site λάμβαναν ένα error μήνυμα όταν προσπάθησαν να κάνουν κλικ σε χακαρισμένα emails από τον John Podesta, τον πρόεδρο της εκστρατείας της Κλίντον, τα οποία διέρρευσαν από τον οργανισμό αντί-απορρήτου. Η ομάδα είχε κυκλοφορήσει πάνω από 8,000 emails από την Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή (DNC) και τον εσωτερικό κύκλο της Χίλαρι Κλίντον.
Ωστόσο, το WikiLeaks αποκαταστάθηκε αργότερα, όμως δεν έχει δοθεί καμία περαιτέρω εξήγηση ως προς το πόσο μεγάλη είναι ήταν η επίθεση  DDoS ή από πού προήλθε.
Το WikiLeaks έχει επικριθεί για τις προσπάθειες της να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ με την απελευθέρωση των καταστροφικών πληροφοριών σχετικά με την Χίλαρι Κλίντον. Ο οργανισμός έχει δημοσιεύσει χιλιάδες emails που έχουν κλαπεί από αξιωματούχους της DNS, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ποτέ υλικό που έχει χακάρει από λογαριασμούς Ρεπουμπλικανών.Σε μια online δήλωση ο Assange έγραψε ότι η οργάνωση του θα είχε αποκαλύψει πληροφορίες σχετικά με τον Donald Trump εάν είχε.
Το WikiLeaks έχει επίσης κατηγορηθεί για την συνεννόηση με την Ρωσία να αναμιχθεί με την εκλογή εκ μέρους του Trump, μια κατηγορία που σαφώς αρνείται η ομάδα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πει ότι η Ρωσία ήταν υπεύθυνη για το χακαρίσμα μερικών από τα email του ιδιωτικού λογαριασμού του Podesta. Τόσο το site όσο και ρωσική κυβέρνηση έχουν αρνηθεί κάθε ανάμειξη για συμμετοχή στο χακάρισμα των DNS.
Το αν το WikiLeaks προσπάθησε να επηρεάσει τους ψηφοφόρους κατά της Κλίντον δεν είναι ακόμα σαφές, αλλά φαίνεται ότι η διαρροή είχε αρνητικό αντίκτυπο για την Κλίντον αφού ο Trump έγινε ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ!
                                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com