Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το NI(National Interest) είπε γιατί καταρρέει ο «χάρτινος πύργος» των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ

ΜΟΣΧΑ, 3 Νοεμβρίου – RIA Novosti. Η πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή – είναι ένας  «χάρτινος πύργος» που θα καταρρεύσει εντελώς, αν η Ουάσιγκτον δεν αλλάξει τίποτα, γράφει το εθνικό συμφέρον [1] ( National Interest NI)    
.Από την άποψη των  συγγραφέων του άρθρου , η Ουάσιγκτον, στην πολιτική της Μέσης Ανατολής έχει παρεκκλίνει από τις βασικές αρχές του ρεαλισμού και  «βασίζεται σε ψέματα», τα οποία είναι γεμάτα  με πολλούς κινδύνους.
Το NI είπε γιατί καταρρέει  ο "χάρτινος πύργος" των Ηνωμένων Πολιτειών στη Μέση Ανατολή© AFP 2016/ Delil Souleiman Η γυναίκα η οποία εγκατέλειψε την Μοσούλη στο Ιράκ κατά την διάρκεια της επιχείρησης εναντίον του ισλαμικού κράτους, σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Συρία. Φωτογραφία αρχείου.
«Ένα εντυπωσιακό παράδειγμα για τους κινδύνους αυτού του είδους είναι  και οι αρνητικές  συνέπειες της  εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, που βοήθησαν  να δημιουργηθεί στην περιοχή ένα πλαίσιο εντός του οποίου οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να δρουν ως ξένη δύναμη εισβολής, αλλά και η  σταθεροποίηση της περιοχής δεν είναι  κοντά.» – Λέει το άρθρο..
Μέσα από τις προσπάθειες της η Ουάσινγκτον στην περιοχή, έχει δημιουργήσει  μια ανισορροπία της εξουσίας, λόγω της οποίας τώρα όλοι στην  χώρας τους, εκτός από την Τυνησία και το Ομάν, εμπλέκονται με τον ένα ή άλλο τρόπο σε διακρατική  στρατιωτική σύγκρουση.
Οι συγγραφείς επικρίνουν τις ΗΠΑ για τις πολιτικές τους με  μια σειρά περιφερειακών χωρών – ιδίως, για τις φιλικές σχέσεις με τη Σαουδική Αραβία. Αναφέρουν τα λόγια του αμερικανικού πολιτικού επιστήμονα Ιωάννη Mirshmayer, που  επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η φιλελεύθερη δημοκρατία δικαιολογεί  τους δεσμούς της με απολυταρχικές  «δημοκρατικές αξίες», και να δημιουργήσει γι ‘αυτούς τον όρο «φιλελεύθερο ψέμα.
«Τέτοια  «φιλελεύθερα ψέματα » είναι  τα σημεία εκείνα που η  Ουάσιγκτον, διατηρεί  επαφές με τη Σαουδική Αραβία – μια χώρα, με  καταστρεπτική επίδραση η οποία, σύμφωνα με τους συγγραφείς του υλικού, και με πολλούς τρόπους είναι η αιτία της σύγκρουσης, μεταξύ των  σιιτών και σουνιτών κρατών στην περιοχή. Επιπλέον, το άρθρο αναφέρεται στις πολιτικές που ακολουθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες κατά της Λιβύης και της Συρίας. Ειδικότερα, οι  ΗΠΑ στη Λιβύη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ ανέτρεψε τον Μουαμάρ Καντάφι, «επειδή μπορούσαν » – και τελικά μετέτρεψαν  τη χώρα σε ένα περιφερειακό κέντρο της τρομοκρατίας, λέει το άρθρο.Την ίδια στιγμή, η Ουάσιγκτον δεν είχε κανένα σχέδιο για τη μεταπολεμική σταθεροποίηση της κατάστασης στη χώρα. Ομπάμα αργότερα αποκάλεσε μεγαλύτερο λάθος του, και περιέγραψε την κατάσταση στη Λιβύη με  το χάος. Όσον αφορά τις ασυνεπείς πολιτικές του  Ομπάμα στη Συρία, δεν ήταν σε θέση να λάβει οποιαδήποτε μετατόπιση   στη στρατιωτική ισορροπία υπέρ των δήθεν μετριοπαθών  ανταρτών, ούτε στη δημιουργία ανθρωπιστικών ζωνών στις οποίες ήταν δυνατό να αποφευχθεί η φυγή των Σύρων από την πατρίδα τους στην Ευρώπη. «Η συριακή σύγκρουση θα αλλάξει το πολιτικό τοπίο του αραβικού κόσμου για ολόκληρη την γενιά.
Όχι μόνο ότι οι ισλαμιστικές ομάδες θα παραμείνουν κυρίαρχο φαινόμενο της παν αραβικής πολιτικής στο εγγύς μέλλον, αλλά ότι οι ξένοι μαχητές από αυτές τις ομάδες που πολεμούν εκεί θα είναι σε θέση να επιστέψουν στην πατρίδα τους» καταλήγει το άρθο.
References  The National Interest
   ( http://nationalinterest.org/feature/why-the-us-built-house-cards-the-middle-east-falling-apart-18267 )

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Πως η κυβέρνηση μετέτρεψε την μεσαία τάξη σε απατεώνες! Γιατί δεν καταγγέλλουν επωνύμως και με στοιχεία αλλά συκοφαντούν γενικώς;

ΤΟ τελευταίο διάστημα δίνει και παίρνει μια νέα ορολογία, που έχει εισβάλλει για τα καλά στην δημόσια σφαίρα: ο στρατηγικός κακοπληρωτής!

ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ vid

Ρώσοι επιστήμονες δείχνουν ότι η Ανταρκτική δεν είναι αυτό που μας λένε Όλοι έχουμε ακούσει για αυτή την ήπειρο ακραίες θεωρίες! Η Ανταρκτική είναι η πέμπτη μεγαλύτερη ήπειρος στον κόσμο. Είναι σχεδόν ακατοίκητη από ανθρώπους, με πληθυσμό μόνο μερικών χιλιάδων επιστημόνων που έχουν δημιουργήσει επιστημονικές βάσεις. Οι θαρραλέοι επισκέπτες, που είχαν το θάρρος να επισκεφθούν αυτό το μέρος, ανταμείφθηκαν με ένα μαγευτικό τοπίο και μια μοναδική εμπειρία. Αλλά πρόσφατα, ανακαλύψαμε ότι όλα όσα γνωρίζουμε για την Ανταρκτική μπορεί να φαίνονται λανθασμένα … Κατά τη γνώμη της Ρωσίας, αυτό που πραγματικά διακυβεύεται διατηρήθηκε απόλυτα μυστικό από την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τη ρωσική κυβέρνηση. Μέχρι στιγμής κανείς δεν έχει μιλήσει γι ‘αυτό! Τώρα η Ανταρκτική έχει απαγόρευση και οι άνθρωποι αναρωτιούνται γιατί οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να κρατήσουν αυτή τη σημαντική ανακάλυψη άκρως απόρρητη. Οι επιστήμονες από τη Ρωσία ανακάλυψαν ένα καινούργιο θανατηφόρο-φονικό πλάσμα με την ονομασ…

11/11/11: Η ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΕ ΣΕ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ

Η είδηση ότι η πυραμίδα του Χέοπα, η μεγαλύτερη στην Αίγυπτο, θα παρέμενε κλειστή, την παρασκευή 11 Νοεμβρίου, μετά τις φήμες για τελετές εσωτερισμού με την ευκαιρία της 11/11/11 ήταν εκείνη την

ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ 2017-ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΙΣΡΑΗΛ-ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΕΝΟ vid

Τα έθνη που πέρασαν το ψήφισμα των ενοποιημένων εθνών κατά του Ισραήλ θα κριθούν πολύ σύντομα από τον Θεό. Αυτό θα πρέπει να είναι πολύ εύκολο να καταλάβουν, διότι