Translate

Υπεγράφη και επίσημα η CETA!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Καναδάς υπέγραψαν επίσημα χθές στις Βρυξέλλες τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου CETA


Η Ε.Ε. υποστηρίζει ότι η CETA θα καταργήσει το 99% των εμπορικών δασμών και θα συμβάλλει στην τόνωση των εμπορικών σχέσεων με τον Καναδά κατά 12 δισ. ευρώ ετησίως, συντελώντας στη δημιουργία πρόσθετων θέσεων εργασίας.
Στην πραγματικότητα όμως η CETA παραχωρεί σημαντικά προνόμια στις μεγάλες εταιρείες, οι οποίες θα δύνανται να ανατρέπουν νομικές αποφάσεις των 28 κρατών - μελών της Ε.Ε.


Με απλά λόγια, επειδή σχεδόν όλες οι αμερικανικές πολυεθνικές έχουν κάποια θυγατρική στον Καναδά ή μπορούν να ιδρύσουν όταν το κρίνουν σκόπιμο, τότε θα δύνανται να απολαμβάνουν όλα τα προνόμια και τα δικαιώματα που θα τους προσφέρει η CETA στην Ευρώπη – καταθέτοντας αγωγές εναντίον κρατών, δήμων και πόλεων, όταν θεωρούν πως οι αποφάσεις τους τις ζημιώνουν.


Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία όπως η Kellogg δεν επιτρέπεται να πουλήσει τα δημητριακά της από γενετικά τροποποιημένο καλαμπόκι, τότε θα μπορεί να ζητήσει την υποχρεωτική έγκριση του προϊόντος ή την αποζημίωση της (διαφυγόντα κέρδη) από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, μέσω της θυγατρικής του Καναδά – απευθυνόμενη σε κάποιο ιδιωτικό διαιτητικό δικαστήριο, το οποίο τελικά θα αποφασίσει!

Πλέον, το μέλλον και το παρόν χαρακτηρίζονται από την κυριαρχία των υπερεθνικών μονοπωλίων όπου οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες θα εξαφανισθούν.

Έτσι μέσω αυτών των συμφωνιών, οι οποίες ολοκληρώνουν τις υφιστάμενες, οι ελίτ του 1% θα μπορούν να κυριαρχούν απόλυτα στο υπόλοιπο 99% των Πολιτών, μετατρέποντας το σταδιακά σε σκλάβους χρέους – όπως είχε προβλεφθεί από το 1984 του Orwell, μέσω της επικράτησης ενός απολυταρχικού, φασιστικού καθεστώτος.


Αυτή εξάλλου είναι η στρατηγική της CETA και σε αυτή θα πρέπει να αντιδράσουν όλοι!


Στην Ελλάδα, για την έλλειψη πληροφόρησης και αντίδρασης, δεν ευθύνονται μόνο τα συστημικά κόμματα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το Ποτάμι κτλ. τα οποία και ουσιαστικά συγκυβερνούν αλλά και τα αντισυστημικά όπως είναι η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ. τα οποία θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν τον κόσμο ενάντια στην καταλήστευση της δημόσιας περιουσίας ενώ προσπαθούν να τον κινητοποιήσουν για θέματα όπως είναι η αλλαγή εξουσίας και ο αντικαπιταλιστικός αγώνας που κανένας δεν ξέρει περί τίνος πρόκειται εκτός από τους μυημένους.
                                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ

7SPY: Ο Γιώργος Σταθάκης ετοιμάζεται να πει ναι στη CETA!

7spymania.blogspot.com/2016/09/ceta.html
Translate this page
Sep 23, 2016 - Την Πέμπτη και την Παρασκευή, το συμβούλιο υπουργών Εμπορίου θα συζητήσει την έγκριση της συμφωνίας CETA, ανάμεσα στον Καναδά και ...

7SPY: Οι μυστικές διατλαντικές συμφωνίες επιβολής της ...

7spymania.blogspot.com/2016/06/bilderberg_8.html
Translate this page
Jun 8, 2016 - Με τις τρεις διατλαντικές συμφωνίες που προωθούνται (TTIP, CETA, TiSA), οι πλέον σημαντικές ρυθμιστικές περιοχές για τη ζωή μας ...

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com