Translate

ΠΡΟΒΕΣ «ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» ΕΝΟΨΕΙ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!

Ισχυρή εντύπωση προκαλεί δημοσίευμα του καθεστωτικού (αλλά εσχάτως άκρως αντιπολιτευομένου…) «Βήματος», υπό τον τίτλο «Συμμαχία Τσίπρα-Μητσοτάκη για το χρέος». Και ακόμα ισχυρότερη, όταν υπογράφεται από τον Άρη Ραβανό, που κάνει το ρεπορτάζ της νουδούλας.

Γράφει ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος
Πάρτε μια γεύση:
«Υπάρχουν στιγμές στην πολιτική ιστορία ενός λαού που παραμερίζονται οι όποιες ιδεολογικές και πολιτικές, πολιτισμικές και αξιακές διαφορές, εάν πρέπει να εξυπηρετηθεί ένας μεγάλος εθνικός στόχος… Υπάρχει όμως ένας εθνικός στόχος, που δεν είναι άλλος από την επαναδιαπραγμάτευση του δημοσίου χρέους. Και αυτός ο στόχος δεν αφορά μόνο τον έναν παίκτη του πολιτικού συστήματος, αλλά αφορά το σύνολο της χώρας.
Υπό αυτή την έννοια οφείλουν οι βασικοί παίκτες στην εγχώρια πολιτική σκακιέρα, ανεξαρτήτως των συγκρούσεων, των λεκτικών αψιμαχιών, να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τούτη την κρίσιμη στιγμή που αρχίζει να φαίνεται ότι θα υπάρξει ουσιαστική συζήτηση για το χρέος. Εκτός και εάν υπάρχει κανείς που δεν θέλει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Αυτές τις ημέρες την ανάγκη συνεννόησης, αν και την προσδιορίζουν με το δικό τους τρόπο και συγκλίνουν έστω και εάν τους χωρίζει άβυσσος, την αναδεικνύουν δυο πρώην Πρωθυπουργοί, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.
Ο πρώτος με συνέντευξή του στην εφημερίδα των Συντακτών απηύθυνε μια λογική πρόσκληση προς τον Πρωθυπουργό να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν μια «ενιαία πρόταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», την οποία θα προσυπογράψουν όλοι, «και με αυτό το «χαρτί» στα χέρια» να διεκδικήσει – «και να στηρίξουμε όλοι μαζί» – άμεσα αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους και μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα. Την ίδια στιγμή, πληροφορίες, φέρουν τον κ. Καραμανλή, να τάσσεται, σύμφωνα με συνομιλητές του, υπέρ της συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων, ώστε ως μια εθνική ομάδα να επαναδιαπραγματευτούν το χρέος.
Θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι κκ. Τσίπρας και Μητσοτάκης να συζητήσουν και να συμφωνήσουν το αυτονόητο, δηλ. για μια κοινή εθνική γραμμή για το ζήτημα της επαναδιαπραγμάτευσης τους χρέους; Αυτό θα ήταν το επιθυμητό.
Όμως, εάν γινόταν, τότε πραγματικά κάτι θα άλλαζε, έστω και στο ελάχιστον, σε αυτόν τον τόπο! Μια εθνική συμμαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για το χρέος _και στα άλλα ας συνεχίσουν να έχουν τις μεγάλες διαφορές τους_ θα ήταν η καλύτερη απάντηση σε πολλούς…».
Τι σημαίνουν όλα τούτα τα… ξαφνικά; Ότι έρχεται ολοταχώς το 4ο Μνημόνιο που θα συνδεθεί με το χρέος (όπως είπε χθες και ο πρώην διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος και εξέχων μέλος του κατεστημένου, Προβόπουλος…), το οποίο θα είναι πολύ… βαρύ για να το πάρει στις πλάτες του ένας μόνο συστημικός πόλος. Το οποίον σημαίνει, ότι μαζί με το 4ο Μνημόνιο θα’ ρθει και η «μεγάλη συγκυβέρνηση» νουδούλας-ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών μνημονιακών δυνάμεων, διότι δεν γίνεται αλλιώς για το σάπιο σύστημα!
(ΥΓ): Έλληνες πατριώτες ετοιμαστείτε, έρχεται η ώρα μας!

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com