Translate

Οι ''ορθόδοξοι'' Εβραίοι καλούν Πούτιν και Τραμπ να ξανακτίσουν τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα

Με την ονομασία Σανχεντρίν φερόταν κατά τους βιβλικούς χρόνους τοπικό δικαστήριο των Εβραίων που έδρευε σε κάθε πόλη. Τα δικαστήρια αυτά ήταν 23μελή.

Το Μεγάλο Σανχεντρίν (Μεγάλο Συνέδριο), ήταν το ανώτατο εβραϊκό νομοθετικό και θρησκευτικό συμβούλιο που λειτουργούσε και ως δικαστήριο το οποίο είχε έδρα την Ιερουσαλήμ, και
αποτελούσε τη μεγαλύτερη θρησκευτική αυθεντία του Ιουδαϊσμού στην όλη περιφέρεια της Γης του Ισραήλ.
Στις μέρες μας γίνεται προσπάθεια της ανασύστασης του Μεγάλου Σανχεντρίν στο Ισραήλ.
Το αναδυόμενο Σανχεντρίν λοιπόν καλεί τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν και τον νέο-εκλεγέντα Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ξανακτίσουν τον Τρίτο Ναό του Σολομώντα στην Ιερουσαλήμ.
Συγκεκριμένα, ο Ραββίνος Hillel Weiss, εκπρόσωπος τύπου του τοπικού Δικαστηρίου, μιλώντας στο Breaking Israel News, έκανε λόγο για την υπόσχεση του Τραμπ να ξανακάνει την Ιερουσαλήμ πρωτεύουσα του Ισραήλ σε συνδυασμό, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, με την υποτιθέμενη επιθυμία Πούτιν να κτιστεί ο Τρίτος Ναός.
Ως εκ τούτου καλεί το εβραϊκό δικαστήριο να στείλει γράμμα και στους δύο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να γίνουν μοντέρνοι «Κύροι»: Δύο μη εβραίοι βασιλιάδες που αναγνωρίζουν την σημαντικότητα του Ισραήλ και του Τρίτου Ναού.
Ο Κύρος, Βασιλιάς της Περσίας, τον 6ο αιώνα π.Χ.,  είχε ανακοινώσει τον πρώτο χρόνο της βασιλείας πως του είχε ζητηθεί από το Θεό να κάνει ένα διάταγμα για την ανακατασκευή του Ναού στην Ιερουσαλήμ.
«Είμαστε έτοιμοι να ξανακτίσουμε τον Ναό. Οι πολιτικές συνθήκες σήμερα, κατά τις οποίες οι δύο πιο σημαντικοί εθνικοί ηγέτες του κόσμου υποστηρίζουν το Εβραϊκό δικαίωμα στην Ιερουσαλήμ ως πνευματική κληρονομιά τους, είναι πρωτόγνορες», τονίζει ο Ραβίνος.
Οι ορθόδοξοι Εβραίοι βλέπουν στα πρόσωπα Πούτιν-Τραμπ ευκαιρία για απόλυτη κυριαρχία στο Ισραήλ, σε αντίθεση με τους «προοδευτικούς» των ΗΠΑ, οι οποίοι προωθούσαν «λύση» του Παλαιστινιακού.
Το τι θα γίνει θα το δούμε, καθώς ο Ναός βρίσκεται στα σχέδια της Νέας Τάξης για την στέψη του παγκόσμιου ηγέτη.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com