Translate

Με σύμμαχο τον Τραμπ ο Σόιμπλε εκτελεί την κυβέρνηση Τσίπρα -Οι Ελληνες ζουν πέρα από τις δυνατότητές τους

-Η πολλή ασχολία με την κατάσταση του ελληνικού χρέους παραπλανά τον ελληνικό λαό να νομίζει ότι δεν χρειάζεται να θεσπιστούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Η χώρα χρηματοδοτείται για μία δεκαετία, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος. Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΟΙΜΠΛΕ

“Το πρόβλημα είναι να κερδίσει-όχι να ανακτήσει-την ανταγωνιστικότητα”. Η Ελλάδα μπορεί να το κάνει αυτό “με την οικοδόμηση μίας διακυβέρνησης για την παγκοσμιοποιημένη οικονομία και με τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Η εστίαση στο χρέος “παραπλανά τον (ελληνικό) λαό. Πρέπει να κάνουν αυτό που χρειάζεται”.
Αυτά λέει πάντα ο άχαστος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς γνωρίζει πόσο βαθιά διεφθαρμένο κράτος είναι η Ελλάδα, σε τι χλιδή ζουν οι ανώτατοι πολιτικοί άρχοντες που τους εκλέγει ο αμήχανος και ανερμάτιστος ψηφοφόρος. Ο Σόιμπλε λοιπόν ξαναχτύπησε.
Μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο στην Φρανκφούρτη, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε πως «η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα» επιμένοντας πως «η χώρα δεν θα έχει προβλήματα με την εξυπηρέτηση του χρέους μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια».
Προχωρώντας ακόμη πιο πέρα, ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ φρόντισε να στείλει ένα ακόμη μήνυμα στην Αθήνα την οποία κατηγόρησε ότι «δεν έχει κάνει ακόμη αρκετά με τις μεταρρυθμίσεις στη διοίκηση, το εργατικό δίκαιο και την εσωτερική αγορά, που θα μπορούσαν να την οδηγήσουν στην ανάπτυξη».
Και πρόσθεσε: «Με την ελάφρυνση του χρέους δεν θα μπορεί να κάνει περισσότερα. Θα συμβεί το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η Ελλάδα ζει πέρα από τις δυνατότητές της».
Οσον αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα είπε πως «θα συζητήσουμε για τον μελλοντικό ρόλο του Ταμείου στα προγράμματα διάσωσης».
Ο Σόιμπλε πλέον δεν έχει λόγους να ανησυχεί_ο Τραμπ είναι “φίλος”. Και ο Τραμπ έχει την ίδια γνώμη για τους Ελληνες: Zoυν πέρα από τις δυνατότητές τους!
Το διαπίστωσε άλλωστε και ο Ομπάμα όταν πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου. Νόμιζε ότι μπήκε σε πολυτελή χασιέντα Κολομβιάνου ντίλερ. Οι Ελληνες πολίτες τούς έχουν άρχοντες τους πολιτικούς τους.
Ο γιος των Γερμανών μεταναστών, οι οποίοι μεγαλούργησαν χάρη στο γερμανικό τραπεζικό κολοσσό της Deutsche Bank που είναι εδώ και πολλά χρόνια ο σημαντικότερος χρηματοδότης των επιχειρηματικών και επενδυτικών τους δραστηριοτήτων στις ΗΠΑ. Ο Σόιμπλε έχει πλέον ένα “φίλο” στον Λευκό Οίκο. Χαίρεται όταν ακούει τον Τραμπ να αποκαλεί τη Μέρκελ «αφελή σοσιαλίστρια παλαιάς κοπής».
Ο  Τραμπ έχει χαρακτηρίσει καταστροφική, για την Γερμανία, την πολιτική της Μέρκελ για τους πρόσφυγες, ενώ όταν η Χίλαρυ Κλίντον πρότεινε να δεχτούν οι ΗΠΑ, περισσότερους πρόσφυγες από τη Συρία, εκείνος την αποκάλεσε «Άνγκελα Μέρκελ των ΗΠΑ». 
Οι επιτελείς του Σόιμπλε βρίσκονται ήδη σε ανοιχτή γραμμή με τους συμβούλους του Ντόναλντ Τραμπ όπως o Sam Clovis (στη φωτό δίπλα στον Τραμπ) ενώ και ο ίδιος ο Σόιμπλε με την πολύτιμη συμβολή του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων έχει στην διάθεσή του έναν πλήρη φάκελο της επιχειρηματικής διαδρομής της οικογένειας Τραμπ.
55ddbdf4bd234.image
Ο παππούς του Donald Trump γεννήθηκε στη Γερμανία και μετανάστευσε στην Βόρεια Αμερική το 1885 στην ηλικία των 16. Ασχολήθηκε με τις κατασκευές από πολύ νωρίς. Μετακόμισε στο Σιάτλ όπου έτρεξε εστιατόρια πριν μεταβεί στον Καναδά για να ανοίξει ξενοδοχείο αλλά και εστιατόριο. Το 1927 ο Fred Trump ίδρυσε την εταιραία real estate Elizabeth Trump & Son Co. η οποία θα γινόταν στην συνέχεια ο The Trump Organization (VIDEO).
Ο Οργανισμός Trump, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times ξεκίνησε την κατασκευή κατοικιών στο Κουίνς, της Νέας Υόρκης και στη συνέχεια κατασκεύασε στρατώνες και διαμερίσματα για το προσωπικό του Ναυτικού των ΗΠΑ κατά μήκος της ανατολικής ακτής στη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου. Ο γιος Donald Trump προσχώρησε στην εταιρεία το 1968, όταν ήταν 22 ετών.«Ήταν καλό για μένα,”  θα πει στους Times. “Παρότι ο πατέρας μου θα μπορούσε να είναι ανταγωνιστής μου στις κατασκευές με άφησε  να κάνω μόνος μου δουλειές στην περιοχή του Μανχάταν….”
Ο πατέρας του Trump σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε εμπλοκή με το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ γιατί η εταιρεία του δεν νοίκιαζε διαμερίσματα στους μαύρους. Τελικά πέτυχε να υπάρξει ένας συμβιβασμός μάλλον προς όφελός του. Ο μπαμπάς Fred Trump πέθανε το 1999 στην ηλικία των 93 ετών. O γιος συνέχισε τις κατασκευές με τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες και τα καζίνο.
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com