Translate

Από το «φονιάδες των λαών, αμερικάνοι» στο «συνεργάτες των αριστερών, αμερικάνοι»

Από το «φονιάδες των λαών, αμερικάνοι» στο «συνεργάτες των αριστερών, αμερικάνοι»
Η τελευταία επίσκεψη αμερικανού προέδρου στην Ελλάδα πριν την τωρινή έλευση του Μπαράκ Ομπάμα (αν και ο τελευταίος έρχεται πλέον με την ιδιότητα του συνταξιούχου πρώην προέδρου, μην αντιπροσωπεύοντας  καν το κόμμα εκείνο που νίκησε στις εκλογές της 8ης Νοεμβρίου) μας γυρνάει 17 χρόνια πίσω, τον Νοέμβριο του 1999.
Τότε είχαμε την έλευση του Μπιλ Κλίντον, με τους «μπρούταλ» αριστερούς της τότε εποχής, όπως ο Παπαδημούλης, ο Κουβέλης, ο Κουναλάκης και άλλοι να διαδηλώνουν ενάντια στην έλευση του «πλανητάρχη» με το γνωστό κλισέ σύνθημα «Φονιάδες των λαών αμερικάνοι».
Η διαδρομή του χρόνου έδειξε ότι τόσο οι προαναφερόμενοι όσο και οι άλλοι «αντιαμερικάνοι» της τότε εποχής φρόντισαν να μετατρέψουν το σύνθημα εκείνο σε «Συνεργάτες των αριστερών αμερικάνοι»…
Στις διαδηλώσεις εκείνες συμμετείχε, βεβαίως, και ο τότε γραμματέας της νεολαίας του Συνασπισμού, ο οποίος σήμερα είναι πρωθυπουργός της Χώρας. Είναι αυτός, ο οποίος μιλώντας στο ανασχηματισμένο υπουργικό συμβούλιο είπε ότι «Θεωρώ, πράγματι, ένα ξεχωριστό και ιστορικό θα έλεγα, από κάθε άποψη, γεγονός, η Ελλάδα να αποτελεί έναν από τους τελευταίους σταθμούς του προέδρου Ομπάμα, λίγο πριν από την ολοκλήρωση της 8ετούς θητείας του»!
Ούτε τα προσχήματα δεν κρατά πια ο Τσίπρας προκειμένου να κάνει επίδειξη (και) της αμερικανοδουλείας του, δείχνοντας έτσι το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς, αλλά και αποτελώντας ταυτόχρονα η συμπεριφορά του πηγή πολιτικών διδαγμάτων για την ξενοδουλεία σε μόνιμη βάση που διέπει όλες τις πτέρυγες του «συνταγματικού τόξου».     

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com