Translate

Διεθνής έκθεση «καλεί» τον ''παγκόσμιο ηγέτη'' να βάλει τέλος στην διαφθορά των πολιτικών - Αναφορά και στην Ελλάδα

Διεθνής έκθεση «καλεί» τον παγκόσμιο ηγέτη να βάλει τέλος στην διαφθορά των πολιτικών - Αναφορά και στην Ελλάδα

Η Νέα Τάξη, στις χώρες που ελέγχει,

επιδιώκει να επιβάλλει παγκόσμια κυβέρνηση, αξιοποιώντας την απογοήτευση των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς.

Μία από αυτές τις χώρες είναι η Ελλάδα, όπου σύμφωνα με έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας (Transparency International), η οποία δόθηκε την Τετάρτη στην δημοσιότητα, ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί διεφθαρμένους του πολιτικούς της χώρας, ενώ το 59% των πολιτών αξιολογεί ως κακές τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην καταπολέμηση της διαφθοράς.
Στον υπόλοιπο κόσμο, σχεδόν το ένα τρίτο των πολιτών σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία πιστεύουν ότι κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές τους είναι πολύ διεφθαρμένοι, ενώ η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απάντησαν πως οι κυβερνήσεις τους δεν κάνουν αρκετά για να σταματήσει η διαφθορά.
Συγκεκριμένα, το 53% των ερωτηθέντων από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το 56% από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, δήλωσαν ότι οι κυβερνήσεις τους απέτυχαν να περιορίσουν τη διαφθορά.
Οι κυβερνήσεις της Ουκρανίας (86%), της Μολδαβίας (84%), της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης (82%) και της Ισπανίας (80%) κρίθηκαν περισσότερο αυστηρά από τους πολίτες τους.
Κατά μέσο όρο, ένα στα έξι νοικοκυριά δήλωσαν πως έχουν κληθεί να δωροδοκήσουν για να έχουν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες.
Στις πλουσιότερες χώρες της ΕΕ, σχεδόν δύο στους τρεις ανθρώπους (65%) πιστεύει ότι οι πλούσιοι έχουν πολύ μεγάλη επιρροή στην πολιτική.
Στην Ισπανία, το 88% των ερωτηθέντων, δήλωσε πως οι πλούσιοι ιδιώτες είχαν αθέμιτη επιρροή στις αποφάσεις της κυβέρνησης, στην Πορτογαλία το 85%, στη Γαλλία το 79%, ενώ στη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο το 77%.
Όπως σχολιάζει το CNN, απαιτείται επείγουσα δράση κατά της κατάχρησης εξουσίας και των έκνομων ενεργειών.
Και από ποιόν θα διαταχθεί η εξυγίανση; Μα φυσικά από τον παγκόσμιο ηγέτη.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com