Translate

Σφοδρές αντιδράσεις από την γκάφα της Χίλαρυ ''Reptilian''Κλίντον:(ρε το βλήμα! αν και το έκανε επίτηδες!) Αποκάλυψε το χρόνο πυρηνικής αντίδρασης των ΗΠΑ!

cvl52mewgaax1ku-jpg-large
ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Ν.ΤΡΑΜΠ
του Πάνου Σπαγόπουλου
Έκανε η υποψήφια των Δημοκρατικών για το προεδρικό αξίωμα στις ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον τη μεγαλύτερη γκάφα της προεκλογικής της εκστρατείας;

Αυτό ισχυρίζονται πολλοί στις ΗΠΑ καθώς η προεδρική υποψήφιος κατά τη διάρκεια της χθεσινής τηλεοπτικής αναμέτρησης με τον Ντόναλντ Τραμπ από το πανεπιστήμιο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας αποκάλυψε το χρόνο αντίδρασης του αμερικανικού πυρηνικού οπλοστασίου, μια πληροφορία η οποία θεωρείται άκρως απόρρητη .
Η Χ.Κλίντον στην προσπάθειά της να κατηγορήσει τον Ν.Τραμπ ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα πυρηνικά της χώρας ούτε και μια πυρηνική κρίση εάν προκύψει αποκάλυψε ο εκάστοτε Αμερικανός πρόεδρος έχει χρόνο 4 λεπτά στη διάθεσή του από τη στιγμή που θα ειδοποιήσει για να πραγματοποιηθεί μια εκτόξευση μέχρι την εκτόξευση.
«Το βρίσκω ειρωνικό ότι φέρνει προς συζήτηση των θέμα των πυρηνικών όπλων.
Πρόκειται για ένα άτομο που είναι ιδιαίτερα απρόσεκτος στις δηλώσεις του για τα πυρηνικά, λέει να τα πάρουν Ιαπωνία, η Νότια Κορέα ακόμη και η Σαουδική Αραβία, έχει πει αφού τα έχουμε γιατί δεν τα χρησιμοποιούμε, αλλά εδώ είναι το θέμα: Όταν ο πρόεδρος δώσει την εντολή πρέπει να αυτή να εκτελεστεί.
4c6e466b5b

Μεσολαβούν περίπου 4 λεπτά μεταξύ της διαταγής και οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για την εκτόξευση των πυραύλων να εκτελέσουν αυτή τη διαταγή», είπε ο Κλίντον αποκαλύπτοντας έτσι το χρόνο που υπάρχει και που θεωρείται ως απόλυτα διαβαθμισμένη πληροφορία.
Ο χρόνος των τεσσάρων λεπτών δεν είναι κάτι το νέο βέβαια. Στην αναζήτηση “4 minutes warning” η Wikipedia θα εμφανίσει το χρόνο που ήταν γνωστός κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» στη Βρετανία, χρόνος που απαιτείτο για να φτάσει ένας βαλλιστικός πύραυλος από τη Ρωσία και να κτυπήσει το στόχο του κάπου στη Βρετανία.
Ο χρόνος όμως που αποκάλυψε η Χ.Κλίντον αφορά το χρόνο αντίδρασης των ΗΠΑ σήμερα, από τη στιγμή που θα διαπιστωθεί εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων από κάποια τρίτη χώρα και ο Αμερικανός πρόεδρος δώσει την εντολή για εκτόξευση.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα σενάρια όταν ο Αμερικανός πρόεδρος αποφασίσει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυρηνικούς πυραύλους ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία:
Ο αξιωματικός ο οποίος βρίσκεται στο δωμάτιο επιχειρήσεων του Πενταγώνου πρέπει να επαληθεύσει ότι η φωνή που ακούγεται στην άλλη άκρη της γραμμής είναι αυτή του προέδρου. Ο αξιωματικός διαβάζει τον κωδικό (challenge code) που αποτελείται από δύο γράμματα του αλφαβήτου όπως για παράδειγμα “Delta-Echo.”
Ο πρόεδρος τότε παίρνει στα χέρια του το «μπισκότο» όπως λέγεται ένα διαφανές από υλικό που σπάει και το οποίο περιέχει μέσα στον κωδικό απάντησης (τον οποπίο έχει πάντα μαζί του συνέχεια ο στρατιωτικός ακόλουθος του προέδρου) στον οποίο αντιστοιχεί ο κωδικός που ανέφερε ο αξιωματικός στο Πεντάγωνο, όπως για παράδειγμα Charlie-Zulu,”
Στη συνέχεια η αίθουσα επιχειρήσεων του αμερικανικού Πενταγώνου ετοιμάζει το σχέδιο δράσης για την εκτόξευση, το οποίο περιέχει την ώρα της εκτόξευσης, τους κωδικούς επαλήθευσης και τους κωδικούς για να ενεργοποιήσουν τους βαλλιστικούς πυραύλους πριν αυτοί εκτοξευτούν.
Το κωδικό αυτό μήνυμα που αποτελείται από 150 περίπου χαρακτήρες, αποστέλλεται αμέσως κρυπτογραφημένο σε όλα τα σιλό και υποβρύχια. Αμέσως μόλις πάρουν το μήνυμα τα πληρώματα που επανδρώνουν τα σιλό στις ηπειρωτικές ΗΠΑ και τα υποβρύχια όπου αυτά και αν βρίσκονται ανοίγουν τις ειδικά ασφαλισμένες θύρες για να πάρουν από εκεί τους κωδικούς αυθεντικότητας SAS (sealed-authentication system) που τους έχει καθορίσει η NSA, συγκρίνοντας αυτούς με αυτούς στην διαταγή εκτόξευσης που μόλις έλαβαν.
Στην περίπτωση των υποβρυχίων ο κυβερνήτης του σκάφους και δύο ακόμη αξιωματικοί επαληθεύουν τη λήψη της διαταγής. Σε αυτή που προορίζεται για τα υποβρύχια υπάρχει και κωδικοποιημένος ο συνδυασμός για να ανοίξει η ασφαλισμένη θυρίδα στην οποία υπάρχει το κλειδί της πυροδότησης. Συνήθως οι πύραυλοι σε ένα πυρηνικό υποβρύχιο είναι έτοιμοι μέσα σε 15 λεπτά για εκτόξευση.
Στην περίπτωση των σιλό πέντε πληρώματα ελέγχουν περί τους 50 βαλλιστικούς πυραύλους. Κάθε πλήρωμα αποτελείται από δύο άτομα και το ένα βρίσκεται σε απόσταση χιλιομέτρων από το άλλο. Κάθε ένα από αυτά λαμβάνει τις οδηγίες εκτόξευσης από το κέντρο επιχειρήσεων του Πενταγώνου και τις συγκλίνει με το SAS.
Εάν οι κωδικοί συμπίπτουν τα πληρώματα εισάγουν το σχέδιο πτήσης των πυραύλων με τους νέους στόχους από αυτούς που έχουν σε περίοδο ειρήνης. Χρησιμοποιώντας επιπρόσθετους κωδικούς, τα πληρώματα ενεργοποιούν τους πυραύλους πριν τοποθετήσουν τα κλειδιά εκτόξευσης που έχουν βρει στην ασφαλισμένη θυρίδα (η γνωστή σκηνή όπου γυρνούν τα δύο κλειδιά ταυτόχρονα).
Στον προκαθορισμένο χρόνο και τα πέντε πληρώματα γυρνούν τα κλειδιά τους την ίδια στιγμή στέλνοντας πέντε «ψήφους» όπως λέγεται και οι πύραυλοι εκτοξεύονται.
Να σημειωθεί πως βάσει του αμερικανικού συστήματος ασφαλείας απαιτούνται μόλις δύο «ψήφοι» για να εκτοξευθούν όλοι πύραυλοι οπότε στην περίπτωση που μέχρι και τρία πληρώματα «στασιάσουν» αρνούμενα να προχωρήσουν σε εκτόξευση των βαλλιστικών βλημάτων τα δύο πληρώματα είναι αρκετά.
Ο χρόνος από την εντολή του προέδρου μέχρι την εκτόξευση των βαλλιστικών βλημάτων (από σιλό) σύμφωνα με την αποκάλυψη της Κλίντον δεν ξεπερνά τα 4 λεπτά, κάτι που ήδη ΄χει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στις ΗΠΑ από την διαρροή της πληροφορίας αυτής.
Αυτό γιατί άλλο είναι η φήμη να κυκλοφορεί για τα 4 λεπτά και άλλο να επιβεβαιώνεται από ένα υποψήφιο για την προεδρία των ΗΠΑ.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις στις ΗΠΑ και όπως αναφέρεται αξιωματούχοι του Πενταγώνου είναι έξαλλοι με την Χ.Κλίντον και τα όσα είπε αναφορικά με το χρόνο πυρηνικής αντίδρασης έχοντας παραβιάσει τουλάχιστον 2 πρωτόκολλα του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ αναφορικά με τα πυρηνικά.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com