Translate

No Human Zones στην Ελλάδα - Ατζέντα 21

No Human Zones AGENDA 21Σύμφωνα με την Ατζέντα 21 οι άνθρωποι θα πρέπει να μαντρωθούν σε «πράσινες» πόλεις-γκέτο,ενώ θα δημιουργηθούν No Human Zones, περιοχές δηλαδή στις οποίες θα απαγορεύεται να πατάνε πόδι οι «κακοί» άνθρωποι, προκειμένου να σωθεί δήθεν το περιβάλλον και να αναγεννηθεί η φύση.

Στην φωτογραφία του χάρτη των ΗΠΑ, μπορείτε να δείτε με κόκκινο και κίτρινο τις περιοχές χωρίς ανθρώπους και στα ελάχιστα μαύρα στίγματα θα βρίσκονται οι τερατουπόλεις της Νέας Τάξης.
Από το όλον εγχείρημα δεν θα μπορούσε να λείψει και η Ελλάδα.
Έτσι, το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας (ΥΠΕΝ) θέτει σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τον «Χαρακτηρισμό της χερσαίας περιοχής του δάσους Δαδιάς - Λευκίμης - Σουφλίου ως Εθνικού Πάρκου δάσους Δαδιάς - Λευκίμης -Σουφλίου, ενώ καθορίζονται επίσης ζώνες προστασίας, χρήσεων, όρων και περιορισμών».
Με λίγα λόγια έρχονται οι «No Human Zones» στην Ελλάδα.
Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΝ, «το Εθνικό Πάρκο βρίσκεται στο μέσο του νομού Έβρου σε έκταση 428.000 στρ, από τα οποία τα 72.900 στρ. είναι αυστηρά προστατευόμενη ζώνη. Κατέχει ξεχωριστή γεωγραφική θέση σε διεθνές επίπεδο, καθώς βρίσκεται στο σταυροδρόμι μεταξύ Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής και κοντά στον ανατολικότερο μεταναστευτικό διάδρομο πολλών ειδών πουλιών!!!
Στην περιοχή έχουν καταγραφεί συνολικά 360 - 400 είδη φυτών, από τα οποία 25 είδη είναι ορχιδέες, 104 είδη πεταλούδων, 12 - 13 είδη αμφιβίων, 29 είδη ερπετών και 60 - 65 είδη θηλαστικών, εκ των οποίων 24 είναι νυχτερίδες. Επιπλέον, τα ιδιαίτερης αισθητικής τοπία με βραχώδεις σχηματισμούς, ρυάκια και ποτάμια, τα ενδημικά φυτά και τα σημεία γεωλογικού ενδιαφέροντος της περιοχής είναι υψηλής οικολογικής αξίας.
Image result for No Human Zones AGENDA 21
Η οικολογική αξία του Δάσους Δαδιάς επισημάνθηκε το 1970 από Ευρωπαίους επιστήμονες, το 1980 η περιοχή ανακηρύχτηκε προστατευόμενη και από το 2006 έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Πάρκο. Πλέον αποτελεί ένα από τα λίγα καταφύγια σπάνιων αρπακτικών πουλιών σε όλη την Ευρώπη, ενώ εδώ συναντάται ο μοναδικός αναπαραγόμενος πληθυσμός Μαυρόγυπα στα Βαλκάνια.
Εξαιτίας όλων αυτών λοιπόν, εν τέλει θα απαγορευτεί η χρήση της περιοχής από ανθρώπους για να μείνει η φύση στην ησυχία της. Και θα επακολουθήσουν κι άλλες περιοχές.
liakonews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com