Translate

ΑΝΑΛΥΣΗ: Έρχονται ορδές πιθηκοειδών τζιχαντιστών στην Ελλάδα μετά την εκδίωξη του ISIS από την Μοσούλη

ΑΝΑΛΥΣΗ: Έρχονται ορδές τζιχαντιστών στην Ελλάδα μετά την εκδίωξη του ISIS από την Μοσούλη
Η μάχη της Μοσούλης έχει ξεκινήσει και ήδη ο Ιρακινός Στρατός, αλλά και κουρδικές δυνάμεις καταλαμβάνουν συνεχώς νέο έδαφος κινούμενοι προς τον κεντρικό στόχο, την Μοσούλη.
Οι τζιχαντιστές(ισλαμοπίθηκοι) της Μοσούλης βρίσκονται ουσιαστικώς περικυκλωμένοι και απομονωμένοι, όντας αντιμέτωποι με υπέρτερες δυνάμεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης απελευθέρωσης της στρατηγικής σημασίας Μοσούλης ηγούνται 30.000 Ιρακινοί και Κούρδοι Πεσμεργκά, ενώ από την άλλη πλευρά εκτιμάται πώς στην πόλη βρίσκονται και 4.000- 8000 τζιχαντιστές.
Ήδη πολλοί τζιχαντιστές έχουν αρχίσει φεύγουν από την πόλη, αναζητώντας καταφύγιο σε ένα από τα τελευταία προπύργια των τζιχαντιστών στη Ράκκα, με τις ευλογίες των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου για τη Μέση Ανατολή Yevgeny Satanosvky αναφέρει πως στους τζιχαντιστές θα προσφερθούν 1,2 δισ.$ για να αποχωρήσουν από την Μοσούλη και πως οι ΗΠΑ χρειάζονται μια καθαρή και «θεατρικού» τύπου νίκη στη Μοσούλη πριν τις αμερικανικές εκλογές για να την ρίξουν στην προεκλογική μάχη υπέρ της Χίλαρι Κλίντον  δείχνοντας πόσο αποδοτικά το Δημοκρατικό κόμμα πολεμά την τρομοκρατία.
Η απειλή της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό έδαφος
Επί αυτής της μετακινήσεως των τζιχαντιστών, αλλά και της επικείμενης συνολικής ήττας τους, η Κομισιόν έχει ήδη αρχίσει να εκφράζει τις ανησυχίες της. Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα Ασφαλείας σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt προειδοποιεί για τον κίνδυνο ροής τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους προς την Ευρώπη εάν πέσει το προπύργιο της οργάνωσης στη Μοσούλη μετά την ιρακινή επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης.
«Η ανακατάληψη του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ, της Μοσούλης, είναι πιθανόν να οδηγήσει τους μαχητές της οργάνωσης που είναι έτοιμοι για δράση να επιστρέψουν στην Ευρώπη. Ακόμη και ένας μικρός αριθμός (τζιχαντιστών) αντιπροσωπεύει σοβαρή απειλή, για την οποία οφείλουμε να προετοιμασθούμε, αυξάνοντας την ικανότητα αντίστασης απέναντι στην τρομοκρατική απειλή»
Η επιπλέον απειλή που αφορά την Ελλάδα – Αιγαίο αντί... Μοσούλης
Τον τελευταίο καιρό, αμέσως πριν την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μοσούλη, ο Ερντογάν κλιμάκωσε τις επεκτατικές κορώνες του εις βάρος της Πατρίδος μας. Είτε με τις δηλώσεις για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης, είτε με τις πιο πρόσφατες δηλώσεις για τα «σύνορα της καρδιάς του», θέτει ευθέως θέμα για τα νησιά του Αιγαίου, την Θράκη και την Κύπρο.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να δούμε λίγο την Ιστορία, παραθέτοντας ένα κομβικό απόσπασμα από την ομιλία του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στην εκδήλωση για τα 1000 φύλλα της εφημερίδος μας, όπου αναφέρεται στην επέλαση που δεν έγινε ποτέ προς την Ανατολική Θράκη:
«Η αρχική απόφαση μάλιστα του Πάγκαλου και Χατζηκυριάκου ήταν την άλλη μέρα το πρωί να διατάξουν προέλαση και κατάληψη της Ανατολικής Θράκης. Τελικώς, κατόπιν αφόρητων πιέσεων, ο Ελληνικός Στρατός και Στόλος δεν κινούνται και έτσι εξυπηρετούντες θαυμάσια τα αγγλικά συμφέροντα για την κατοχή της περιοχής της Μοσσούλης χάνεται η Ανατολική Θράκη. Εύκολο είναι ο καθένας από εσάς που διαβάζετε αυτό το κείμενο να φανταστεί πόσο διαφορετική θα ήταν η Ελλάδα πόσο πιο ισχυρή γεωπολιτικά και στρατηγικά, αλλά και δημογραφικά, έχοντας στην κατοχή της την Ανατολική Θράκη, την Ίμβρο και την Τένεδο, αφού κατ’ ουσίαν θα ήλεγχε τα στενά των Δαρδανελίων και η Ελλάδα.»
Μια φορά χάσαμε την Ανατολική Θράκη, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αγγλικά συμφέροντα που είχαν ως επίκεντρο τη Μοσούλη. Τώρα ο Ερντογάν αυξάνει την ένταση της επεκτατικής ρητορικής του όσον αφορά το Αιγαίο, τη Θράκη και την Κύπρο, την ίδια ακριβώς ώρα που κρίνεται η μοίρα της Μοσούλης.
Το "Εθνικό Συμβόλαιο" στο οποίο αναφέρθηκε ο Ερντογάν στις χθεσινές δηλώσεις του
Σε άρθρο του στην ιστοσελίδα του Ιγνατίου στις 4 Οκτωβρίου, ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής, Αγγελος Συρίγος, σημείωνε: «Είναι ανησυχητικό ότι ο Ερντογάν επέλεξε να αναφερθεί στα νησιά του Αιγαίου. Θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει ως καλύτερο παράδειγμα της διαπραγματευτικής αποτυχίας του διδύμου Κεμάλ-Ισμέτ τη Μοσούλη. Η τελευταία αποδόθηκε στο Ιράκ, που τότε βρισκόταν υπό βρετανική εντολή, λόγω ακριβώς της διπλωματικής δεινότητας των Βρετανών και της απειρίας των Τούρκων. Ηξερε, όμως, ο Ερντογάν ότι μια τέτοια δήλωσή του για τη Μοσούλη -που σήμερα αποτελεί τμήμα της αυτόνομης κουρδικής περιοχής του Ιράκ- θα δημιουργούσε σοβαρή περιφερειακή αναστάτωση. Επέλεξε, λοιπόν, το πιο «ανώδυνο» από πλευράς διεθνών αντιδράσεων παράδειγμα (και μέχρι τώρα φαίνεται ότι του βγήκε η επιλογή).»
Ακόμα πιο καθαρά και πολύ πιο πριν την ίδια ακριβώς ανησυχία εξέφραζε και ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, ο οποίος τόνιζε σε άρθρο του: «Στο μέτωπο της Βόρειας Συρίας, οι Κούρδοι κλιμακώνουν τις επιχειρήσεις τους και είναι ζήτημα χρόνου η έξοδος τους στην Μεσόγειο. Η ίδρυση ενός Κουρδικού κράτους, το οποίο θα ελέγχει τα πετρέλαια της Μοσούλης και θα έχει έξοδο στην Μεσόγειο, αποτελεί για την Τουρκία καίριο πλήγμα, για το οποίο θα ζητήσει ανταλλάγματαΠολύ απλά εάν χάσει προς Ανατολάς θα ζητήσει ανταλλάγματα Δυτικά και δυτικά είναι το Αιγαίο και η Θράκη…»
Βρισκόμαστε σε μία εποχή έντονων γεωπολιτικών ανακατατάξεων οι οποίοι θα σημάνουν την αυγή ενός νέου πολυπολικού κόσμου, στην θέση της αμερικανικής παντοκρατορίας. Ταυτόχρονα εγείρεται ένα πολύ σοβαρό θέμα ισλαμικής τρομοκρατίας, το οποίο θα απασχολήσει την Ευρώπη για την επόμενη – τουλάχιστον – δεκαετία.
Οι καιροί είναι καιροί ευκαιρών και κινδύνων. Δυστυχώς, στο τιμόνι της χώρας βρίσκονται οι παντελώς άχρηστοι και υποχωρητικοί συριζαίοι, οι οποίοι διαδέχονται τους επίσης ανίκανους και ενδοτικούς νεοδημοκράτες και πασόκους προκατόχους τους. Είναι απολύτως βέβαιο ότι με τέτοια ηγεσία η Ελλάδα θα βρεθεί ηττημένη σε πολλά επίπεδα, ενώ αντιστοίχως θα μπορούσε να έχει πολλαπλά κέρδη ή έστω να προφυλάξει την εδαφική της ακεραιότητα και την Ασφάλεια του Λαού μας.
Το γεγονός ότι η ανάλυση των πολιτικών πραγμάτων από τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά συνιστά απόδειξη ότι μονάχα η Χρυσή Αυγή μπορεί να αντιμετωπίσει την καταιγίδα που έρχεται. Δεν είναι μόνο η επιβεβαίωση των αναλύσεων που δείχνει την εγκυρότητα της πολιτικής σκέψεως, όμως, που αποδεικνύει την αναγκαιότητα της Χρυσής Αυγής. Είναι – πάνω από όλα – το γεγονός ότι ο Αρχηγός της, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, αλλά και ολόκληρο το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών έχουν επιδείξει μία χαλύβδινη βούληση που δεν λύγισε υπό το βάρος της λάσπης, της συκοφαντίας, των διώξεων, των φυλακίσεων και των δολοφονιών. Δηλαδή ό,τι ακριβώς χρειάζεται η Ελλάδα σε αυτούς τους καιρούς της θύελλας και της καταιγίδας.
Κώστας Αλεξανδράκης

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com