Translate

[Μας οδηγούν σε Εθνική Καταστροφή]>H Eμπλοκή Κλίντον και η Επιστροφή στη Δραχμή ...

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΑ WIKILEAKSTo email του Phil Angelides στον John David Podesta
Tην δημοσιογραφική αποκάλυψη-βόμβα της ΕΣΤΙΑΣ για την ανάγκη ύπαρξης  Σχεδίου Β'(σύμφωνα με τις οδηγίες των Αμερικανών) ώστε να
οδηγηθεί η χώρα ομαλά στην δραχμή αναδεικνύει σήμερα και η Καθημερινή. Σύμφωνα με τα Wikileaks που επικαλείται η ΕΣΤΙΑ ο  προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα λαμβάνει email από τον Φιλ Αγγελίδη ο οποίος του γράφει ότι “αν δεν υπάρξει συμφωνία Ε.Ε.-Ελλάδος είναι σημαντικόν να υπάρχει ένα Σχέδιο Β΄για την σταθεροποίηση της Ελλάδος, για την ανθρωπιστική βοήθεια και την σταθερή μετάβαση στη δραχμή”!!!
EstiaIΜε απλά λόγια η Ελλάδα έφτασε στο χείλος του γκρεμού και κάποιοι έκαναν λόγο για ανθρωπιστική βοήθεια και επιστροφή στη δραχμή. Μια επιστροφή στην υποτιμημένη δραχμή που θα δώσει στην δυνατότητα σε κάθε είδους κοράκια και αρπακτικά που έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω να εξαγοράσουν μπιρ παρά τις περιουσίες των φτωχοποιημένων Ελλήνων. Ο Ποντέστα είναι σήμερα επικεφαλής της εκστρατείας της Χίλαρυ η οποία πολύ θα ήθελε να ρεφάρει ο γαμπρός της τα χρήματα που έχασε στην Ελλάδα! Ειδικά εάν είχε την εσωτερική πληροφόρηση από την πεθερά ότι η Ελλάδα ετοιμάζεται να επιστρέψει στη δραχμή. Φαντασθείτε τον γαμπρό της Χίλαρυ με την πεθερά πλανητάρχισσα να γνωρίζει ότι η Ελλάδα τα ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου 2017 επιστρέφει στην δραχμή!!!
Μιλάμε ότι ήδη τα κοράκια έχουν στήσει χωρό. Πως έχασε όμως τα λεφτά του ο γαμπρός της Χίλαρυ;
Ο Μεζβίνσκι, διαχειριστής κεφαλαίων στο επάγγελμα, έγινε ευρέως γνωστός στο αμερικανικό κοινό όταν παντρεύτηκε πριν από πέντε χρόνια την Τσέλσι Κλίντον, κόρη του πρώην πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον και της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.
Ομως, το ρεπορτάζ των News York Times κάνει ειδική μνεία στη σχέση του γαμπρού του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ με την Ελλάδα, καθώς το hedge fund του Eaglevale Partners είχε στοιχηματίσει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που δεν επαληθεύτηκε. Αποτέλεσμα είναι να εμφανίσει ζημίες.
Ετσι, μετά την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ο Μεζβίνσκι απέστειλε επιστολή στους επενδυτές των κεφαλαίων του -μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της οικογένειας Ρότσιλντ και της επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs- με την οποία τους ενημέρωνε ότι έκανε λάθος.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η αμερικανική εφημερίδα, το 2014 το Eaglevale Partners εμφάνισε απώλειες κατά 3,6%, με αποτέλεσμα να περιορίσει σημαντικά την έκθεσή του σε ελληνικούς τίτλους. Μάλιστα, υπήρξαν και επενδυτές που απέσυραν συνολικά όλες τις επενδύσεις τους από το hedge fund του Μεζβίνσκι, το οποίο πλέον έχει δώσει έμφαση σε τοποθετήσεις σε δολάρια.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι οι Ρότσιλντ και οι υπόλοιποι επενδυτές δεν του συγχώρεσαν εύκολα τη χασούρα και ο ίδιος είναι αναγκασμένος εκτός από γαμπρός των Κλίντον να αποδείξει ότι είναι Λύκος της Wall κι όχι γατάκι.
Με την πεθερά στο Λευκό Οίκο και την προοπτική της επιστροφής στη δραχμή κάποιοι επιχειρούν να κάνουν μπάζα δις ευρώ.

Ο Phil Angelides τώρα που έστειλε το επίμαχο email στον Ποντέστα γεννήθηκε το 1953 στο Σακραμέντο από οικογένεια Ελλήνων μεταναστών και μετά τις σπουδές του στο Χάρβαρντ έδειξε από νωρίς τη δυναμικότητά του στην πολιτική. Στο πλευρό του Μάικλ Δουκάκη το 1988, ο Φιλ Αγγελίδης δούλεψε σκληρά στην προεκλογική εκστρατεία του Έλληνα υποψήφιου για την προεδρία. Στην Καλιφόρνια,  σε καιρούς χρηματιστηριακής ευφορίας ήταν από τους λίγους στα κυβερνητικά αξιώματα της πολιτείας ως υπεύθυνος για τη δημόσια περιουσία, που μιλούσαν για διαφάνεια στις επενδύσεις και πίεσε όσο κανείς για να εξασφαλιστεί η περιουσία του CalPERS και του CalSTRS, του πρώτου και του τρίτου μεγαλύτερου από τα συνταξιοδοτικά ταμεία της Αμερικής.
Στην επαγγελματική του καριέρα ως ιδιοκτήτης εταιρείας Real Estate κατασκεύασε μία κοινότητα-πρότυπο για πολλές άλλες που παρείχε φτηνά σπίτια στις μεσαίες και μικρές οικονομικές τάξεις.  Είναι μόνιμος κάτοικος του Sacramento και έχει τρεις κόρες, την Megan, την Adrianna και την Christina, ενώ πάντα βρίσκεται – διακριτικά- στο πλευρό του, η γυναίκα του Julie που είναι και η μεγαλύτερη υποστηρίκτριά του.
EstiaI
Σύμφωνα με την Καθημερινή τώρα τη συνδρομή του πρώην Προέδρου Μπιλ Κλίντον φέρεται να ζήτησε ο Λευκός Οίκος προκειμένου να πειστεί ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρωζώνη για ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που αποκαλύπτει το Wikileaks, λίγες ημέρες μετά το δημοψήφισμα στην Ελλάδα, ο  προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Τζον Ποντέστα επικοινωνεί με το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον, με το ερώτημα εάν μπορεί να μεσολαβήσει προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη συμφωνίας. Η απάντηση της πλευράς Κλίντον είναι θετική, πλην όμως ζητά περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση αλλά και εάν αντίστοιχη «πίεση» θα ασκηθεί προς την πλευρά του Βερολίνου.
 Το απόσπασμα της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, που δημοσιοποιεί το Wikileaks, αναφέρει:
«Είμαι στο τρένο και είναι δύσκολο να μιλήσω στο τηλέφωνο. Ο Λευκός Οίκος ρωτά να μάθει εάν ο Μπιλ Κλίντον έχει αρκετή άνεση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ώστε να του τηλεφωνήσει και να του ζητήσει να πάει σε συμφωνία. Μπορείτε να τον ρωτήσετε εάν υπάρχει αυτή η πιθανότητα; Εάν ναι, μπορώ να του μιλήσω αφού αποβιβαστώ από το τρένο και να του εξηγήσω το σκεπτικό και τον στόχο. Ευχαριστώ», έγραφε στο ηλεκτρονικό μήνυμά του προς τον Μπιλ Κλίντον ο Ποντέστα.
Από το γραφείο του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον η απάντηση ήταν η εξής: «Λέει ναι, αλλά χρειάζεται επιπλέον πληροφορίες από αυτές που έχει τώρα. Η πρώτη του ερώτηση είναι “θα πιέσουμε και την Μέρκελ επίσης;” Τι ώρα θα είσαι διαθέσιμος να μιλήσεις;»
Από τα μέχρι σήμερα δημοσιοποιημένα στοιχεία, δεν διευκρινίζεται εάν τελικά ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ συνομίλησε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com