Translate

Ο περιούσιος ΑΧΑΣΒΉΡΟΣ Κασπάροφ νίκησε δίκη κατά της Ρωσίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Πανηγυρίζουν που ο Garry Kasparov κέρδισε σε Διεθνές Δικαστήριο που ελέγχουν οι Δυτικοί... μία δίκη κατά του Ρωσικού Κράτους. Όμως οι πράκτορες δημοσιογράφοι στοχοποιούν σκόπιμα τον Πούτιν, σαν να πρόκειται για αστικό δικαστήριο, παρόλο που η υπόθεση δεν τον αφορά προσωπικά. Μικρή λεπτομέρεια για τον διάσημο Σκακιστή που αγωνίζεται δήθεν για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα... είναι ότι ΔΕΝ λέγεται Kasparov. Όπως όλοι οι Σιωνιστές και οι περιούσιοι Μπολσεβίκοι ...χρησιμοποιεί ψεύτικο ρωσόνυμο όνομα για να παριστάνει τον Ρώσο. Το πραγματικό του επίθετο είναι ...Weinstein (Γερμανικά Wein = κρασί Stein = πέτρα-λίθος).

Για να δούμε λοιπόν το δημοσίευμα που ανάρτησε "IEFIMERIDA":

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταδίκασε τη Ρωσία, για την κράτηση του Γκάρι Κασπάροφ, πριν από διαδήλωση της αντιπολίτευσης το 2007.

Το δικαστήριο κατέληξε ότι η στέρηση της ελευθερίας του πολιτικού ακτιβιστή και πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι δεν δικαιολογείται για οποιοδήποτε νόμιμο σκοπό.
Ο Κασπάροφ είχε κρατηθεί στο αεροδρόμιο της Μόσχας, στις 18 Μαΐου του 2007, πριν επιβιβαστεί σε πτήση για τη Σαμάρα, προκειμένου να μετάσχει σε διαδήλωση με αφορμή τη σύνοδο ΕΕ-Ρωσίας.
Το εισιτήριο και το διαβατήριό του κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου ανακρίθηκε για πέντε ώρες, για το αν το εισιτήριό του ήταν πλαστό. Εξαιτίας αυτού, τελικά έχασε την πτήση του και τη διαδήλωση.
«Αν και οι αρχές ισχυρίστηκαν ότι ερευνούσαν το αν ο κ. Κασπάροφ είχε διαπράξει πλαστογραφία, δεν υπήρχε καμία απόδειξη ότι είχε υπάρξει οποιαδήποτε πλαστογραφία, πόσο μάλλον ότι οι αρχές είχαν εύλογες υπόνοιες ότι είχε διαπραχθεί το έγκλημα», ανέφερε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με τον Guardian.
«Δεδομένου ότι η κράτησή του δεν ήταν νόμιμη ή δικαιολογημένη, το δικαστήριο έκρινε ότι παρανόμως εμποδίστηκε να πάει στη διαδήλωση», ανέφερε ακόμη το ΕΔΑΔ.
Η ρωσική κυβέρνηση είχε ισχυριστεί ότι η αστυνομία διεξήγαγε επιχείρηση για πλαστά αεροπορικά εισιτήρια εκείνη την ημέρα, υποστηρίζοντας ότι κατασχέθηκαν τα εισιτήρια 22 ατόμων, ανάμεσά τους και του Κασπάροφ.
Ο πρώην σκακιστής είχε προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να ασκήσει προσφυγή σε ρωσικό δικαστήριο το 2007, προτού στραφεί στο Στρασβούργο. Η Ρωσία μπορεί να ασκήσει έφεση σε διάστημα τριών μηνών.





Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com