Translate

«Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ.... Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ...» ΛΕΕΙ Η ΗΓΕΤΙΔΑ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ

Κούρδισσα Ηγέτης: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ξεκίνησε»
Η Κούρδισσα ηγέτης Χατσέρ Ζάγρος σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ANF, αναφερόμενη στις επιθέσεις που εξαπέλυσε και συνεχίζει να πραγματοποιεί το τουρκικό κράτος στη βορειοδυτική Συρία ενάντια στις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), είπε ότι πλέον η Μέση Ανατολή βιώνει μια ιστορική εποχή και δίχως να «μετράει» τις λέξεις της είπε:
«Η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε είναι ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Το επίκεντρο αυτού του πολέμου στον 21ο αιώνα είναι το Κουρδιστάν. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι μια μάχη μεταξύ των δυνάμεων της Δημοκρατίας και των αντιδημοκρατικών με αποικιοκρατική νοοτροπία».



Η ίδια σημείωσε ότι το τουρκικό κράτος επιθυμούσε να παίξει τον ρόλο μια ρατσιστικής, εθνικιστικής και αποικιοκρατικής δύναμης στη Μέση Ανατολή του 21ου αιώνα, αλλά «η [κουρδική] επανάσταση της Ροζάβα [στη βόρεια Συρία] έγινε ο εφιάλτης του τουρκικού κράτους. Βλέπουν τους εαυτούς τους σε μεγάλο κίνδυνο. Το μόνο που επιθυμεί το τουρκικό κράτος είναι να καταστρέψει τις νίκες της επανάστασης στη Ροζάβα. Θέλουν να τσακίσουν τη θέληση του κουρδικού λαού», είπε και συνέχισε:


               
«Είναι ρατσιστές απέναντι στους Κούρδους. Ενέτειναν τις επιθέσεις τους ειδικά στο καντόνι της Εφρίν και στην περιοχή Σέχμπα [βορειοδυτική Συρία, παραμεθόριος με την Τουρκία]. Τώρα το τουρκικό κράτος προσπαθεί να αναβιώσει την αποικιοκρατική οθωμανική νοοτροπία».


Η Ζάγρος τόνισε ότι οι σημερινοί Κούρδοι δεν είναι ίδιοι με εκείνους του παρελθόντος, εννοώντας εκείνους που αποδέχτηκαν συνθήκες που διαμέλισαν την πατρίδα τους, και ότι το τουρκικό κράτος τώρα είναι πιο αδύνατο από ποτέ.



«Το τουρκικό κράτος αναζητά να αποκτήσει επιρροή στις χώρες της περιοχής και εκφοβίζει τις διεθνείς δυνάμεις με μέσα ψυχολογικού πολέμου. Το τουρκικό κράτος ακολουθεί μια κτηνώδη πολιτική ενάντια στους Κούρδους, στους Άραβες και σε όλους τους άλλους λαούς που ζουν στη Μέση Ανατολή και θέλει να πάρει εκδίκηση. (…) Η ασφάλεια των συνόρων τους και το πρόβλημα της τρομοκρατίας που επικαλούνται είναι κόλπο και παραμύθια. Δεν μπορούν να εξαπατήσουν κανέναν. Όλες οι δυνάμεις της περιοχής, όπως και το Ιρακινό κράτος και η Συρία, πρέπει να δουν ότι η Τουρκία εισβάλει σε κουρδικά εδάφη. (…) Ο λαός μας στη Ροζάβα δημιουργεί τη δική του λύση σήμερα. Όλες οι ποικιλομορφίες συμμετέχουν στη διοίκηση [της Ροζάβα] μέσα στο πλαίσιο ενός δημοκρατικού εθνικού μοντέλου. Οργανώνουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και οικοδομούν το δικό τους σύστημα. Αυτός είναι ο σχηματισμός μιας δημοκρατικής Συρίας. Το τουρκικό κράτος αρνείται όλες τις διαφορετικές ταυτότητες από τη δική του. Επιτίθεται στη γη της Ροζάβα που δεν υπάρχουν τζιχαντιστές παρά μόνο δυνάμεις που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος».



Η Ζάγρος κατηγόρησε την Τουρκία ότι δεν έχει καμία διαφορά από το Ισλαμικό Κράτος και ότι εκείνη βρίσκεται από πίσω του.



«Είναι το τουρκικό κράτος που έστειλε το Ισλαμικό Κράτος να επιτεθεί στη γη της Ροζάβα [βόρεια Συρία]. Δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους».



Δεν παρέλειψε να καλέσει σε υπέρ πάντων αγώνα όλους τους Κούρδους της Συρίας ενάντια στο τουρκικό κράτος, που εισβάλει στα συριακά-κουρδικά εδάφη προσπαθώντας να εξαλείψει την κουρδική ελευθερία 

tribune.gr

Σχόλια

  1. Δεν ειστε μονοι κουραγιο και θαρρος ειμαστε πολλοι ειμαστε δυνατοι εμαστε εδω εχουμε κοινο προαιιωνιον εχθρο νυν υπερ παντων ο Αγων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com