Translate

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΩΦ ΣΤΙΣ ΗΠΑ! «Μας κολακεύετε με αυτά που πιστεύετε»

Λαβρόφ: Γελοίοι οι ισχυρισμοί για ρωσική παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογέςΓελοίοι ισχυρισμοί.
Αυτές τις δύο λέξεις χρησιμοποίησε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρώφ  αναφορικά με την εμπλοκή της Μόσχας στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ. Παράλληλα  χαρακτήρισε  «κολακευτικές» τις κατηγορίες της Ουάσινγκτον.
«Όλος ο κόσμος στις ΗΠΑ λέει τώρα ότι η Ρωσία είναι αυτή που ελέγχει τις προεδρικές εκλογές», ειρωνεύτηκε ο Λαβρώφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN και την Κριστάν Αμανπούρ.
Μόνο ένα απόσπασμα αυτής της συνέντευξης δόθηκε στη δημοσιότητα η οποία θα μεταδοθεί αργότερα σήμερα.
«Ασφαλώς, είναι κολακευτικό να προσελκύει τόση προσοχή μια «περιφερειακή δύναμη», όπως μας αποκάλεσε ο πρόεδρος Ομπάμα πριν από λίγο καιρό (…) όμως δεν βασίζεται σε γεγονότα. Δεν έχουμε δει ούτε ένα γεγονός, ούτε μία απόδειξη» που να επιβεβαιώνει αυτές τις κατηγορίες, συνέχισε.
Πριν από μερικές ημέρες η αμερικανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα ότι παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ υποκλέπτοντας μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διαφόρων προσώπων, κομμάτων και ιδρυμάτων. Ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε μάλιστα ότι θα απαντήσει «αναλόγως» σε αυτήν την παρέμβαση.
Αποτέλεσμα εικόνας για πουτιν εναντιον κλιντον
«Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, ας το κάνουν. Το να λένε ότι η Ρωσία παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ είναι γελοίο», πρόσθεσε ο Λαβρώφ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατήγγειλε την αμερικανική «υστερία» σε βάρος της χώρας του που έχει στόχο «να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη».
«Όσον αφορά τους ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους η Ρωσία ασκεί πιέσεις σε άλλες χώρες… Και ποιος το λέει αυτό;» πρόσθεσε ειρωνευόμενος ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε ένα οικονομικό φόρουμ στη Μόσχα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com