Translate

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση: Η Ρωσία «ετοίμασε» 61 νέες πυρηνικές κεφαλές για την επερχόμενη σύγκρουση με τις ΗΠΑ στην Συρία

PUTIN NUCLEAR ASSAULTΠυρετωδώς δουλεύουν τα ρωσικά στρατιωτικά εργοστάσια αυξάνοντας τον αριθμό των πυρηνικών κεφαλών κατά τους τελευταίους έξι μήνες , με αποτέλεσμα  61 νέες πυρηνικές κεφαλές να είναι πλέον «ετοιμοπόλεμες» προς χρήση.
Το γεγονός αυτό προδικάζει σημαντικές εξελίξεις στον πλανήτη σε σχέση με την σφοδρή κόντρα των δύο υπερδυνάμεων στην Συρία και την μεγάλη διαφωνία η οποία γιγαντώνεται  ημέρα με την ημέρα ανεβάζοντας το «θερμόμετρο στα ύψη».
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αναπτύξει 249 πυρηνικές κεφαλές  πάνω από το όριο  που ορίζει η διεθνής συνθήκη που πρέπει να επιτευχθεί μέχρι το Φεβρουάριο το 2018.
Δεδομένου όμως ότι η Συνθήκη τέθηκε σε ισχύ το 2011, και η Μόσχα έχει  συνολικό απόθεμα πυρηνικών κεφαλών 1796 από 1.537 που ήταν πριν ,  παρουσιάζοντας   αύξηση της τάξεως των 259 κεφαλών, με τα δεδομένα να οδηγούν ολοταχώς σε μια πυρηνική σύγκρουση ΗΠΑ-Ρωσίας πάνω από την Συρία.
Άλλα ανησυχητικά είναι τα  σημάδια που αναφέρονται  εκθέσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι η Μόσχα επεκτείνει τις  υπόγειες αποθήκες με πυρηνικές κεφαλές , και σχεδιάζει να διπλασιάσει τα αποθέματα πυρηνικών κεφαλών της για τους νέους  πυραύλους  πολλαπλών κεφαλών.
PUTIN NUCLEAR ASSAULT
Σήμερα θα διεξαχθεί, έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ στο Λευκό Οίκο όπου θα αποφασιστεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος κατά του συριακού Στρατού. Στην σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι σύμβουλοι ασφαλείας του Μ.Ομπάμα και θα συζητήσουν όλες τις στρατιωτικές λύσεις για την Συρία.
Η ρωσική « πυρηνική πρωτοβουλία»  όμως «ακυρώνει» την οποιαδήποτε πρωτοβουλία της Ουάσιγκτον μαζί με την  στρατηγική συνθήκη μείωσης των εξοπλισμών και σε συνδυασμό με την μείωση των αποθεμάτων πυρηνικών κεφαλών των ΗΠΑ , φέρνει σε δύσκολη θέση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την ίδια περίοδο, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατασκεύασαν καμία πυρηνική κεφαλή παραμένοντας στον ίδιο αριθμό των 114 κεφαλών,  αυξάνοντας παράλληλα την ανισότητα μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων.
Η Μόσχα δεν προτίθεται να μειώσει την δυνατότητα των πυρηνικών της δυνάμεων , ενώ ταυτόχρονα  θα εγκαταλείψει την συμφωνία  NEW  START για τα πυρηνικά όπλα, αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί εμπειρογνώμονες  .
«Είναι πλέον εξαιρετικά απίθανο  η Ρωσία  να συμμορφωθεί προς την συνθήκη START», είπε ο Mark Schneider, ένας πρώην ειδικός επί πυρηνικών όπλων   στο Πεντάγωνο τώρα μέλος του εθνικού ινστιτούτου πολιτικής των ΗΠΑ.
«Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Ομπάμα συνεχίζει ένα πρόγραμμα μονομερούς  πυρηνικού  αφοπλισμού , παρά τις υποσχέσεις του ίδιου  για τον εκσυγχρονισμό και  συντήρηση των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων και παρ’ όλους τους κινδύνους από την Ρωσία», αναφέρει ο Schneider .
«Με ή χωρίς νέα συμφωνία , οι ρωσικές  στρατηγικές  πυρηνικές κεφαλές είναι πιθανό να αυξηθούν  σε 3.000 το 2030», είπε ο Αμερικανός ειδικός.
Μαζικές χερσαίες επιχειρήσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στην Συρία , σύμφωνα με αμυντικούς αναλυτές δεν είναι πιθανό να πραγματοποιηθούν λόγω της λίαν άσχημης κατάστασης  που υπάρχει εκεί , αλλά η χρήση πυρηνικών όπλων ίσως γίνει εφικτή, οδηγώντας σε τρομερά αποτελέσματα για ολόκληρη την Α. Μεσόγειο.  Η αντίστροφή μέτρηση ήδη έχει ξεκινήσει .
imagehandler

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com