Translate

Αιφνιδιαστική απόφαση Β.Πούτιν: Η Μόσχα κατεβάζει το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» στην Α. Μεσόγειο για επιχειρήσεις στη Συρία vids

ΕΜΦΟΡΤΟ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ MIG-29K/KUB ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ KA-52Αποτέλεσμα εικόνας για «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» gif
Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» η ισχυρότερη μονάδα κρούσης του ρωσικού Ναυτικού, έρχεται στην ανατολική Μεσόγειο, σε μια αιφνιδιαστική απόφαση που ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος ο
Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu κατ΄εντολή του Ρώσου προέδρου και ανώτατου διοικητή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Βλάντιμιρ Πούτιν.
Το ρωσικό αεροπλανοφόρο, το οποίο εκτός από αεροσκάφη, φέρει και φορτίο πυραύλων cruiseP-700 Granit θα ενταχθεί στην ομάδα κρούσης του ρωσικού Ναυτικού η οποία ήδη βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο όπως είπε ο Shoigu.
«Την παρούσα στιγμή η ρωσική ναυτική ομάδα κρούσης στην Α. Μεσόγειο απαρτίζεται 6 πολεμικά σκάφη συν τρία με τέσσερα πλοία υποστήριξης. Για να αυξήσουμε τη μαχητική ισχύ της ομάδας κρούσης σχεδιάζουμε την ενίσχυσή της με το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» το οποίο θα είναι και η ναυαρχίδα της ομάδας», είπε πιο συγκεκριμένα ο Shoigu, σε συνάντηση ανώτατων επιτελών στο υπουργείο Άμυνας, για να συμπληρώσει λέγοντας πως το ρωσικό Ναυτικό είναι «παρών» συνεχώς στην Α. Μεσόγειο από το 2013.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξετάστηκε επίσης η πορεία του ναυπηγικού προγράμματος για το Ναυτικό με σκάφη τα οποία οποία θα μπορούν να φέρουν βλήματα cruise  μεγάλης εμβέλειας και υψηλής ακρίβειας στόχευσης όπως και η πρόοδος των δοκιμών της νέας κλάσης φρεγάτας project 22350 “Admiral Gorshkov”.
Όπως έγινε γνωστό από ρωσικά δημοσιεύματα το αεροπλανοφόρο πρόκειται να συμμετάσχει ενεργά στις αεροπορικές επιχειρήσεις εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στην Συρία και ο χρόνος παραμονής του στην Α. Μεσόγειο εκτιμάται στους 3 μήνες, κατ΄ ελάχιστο.
Το «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ» ολοκλήρωσε ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού το καλοκαίρι και τώρα διαθέτει τα νέα ναυτικά μαχητικά MiG-29K/KUB όπως και τη ναυτική έκδοση των επιθετικών ελικοπτέρων Ka-52K.  
Έτσι πιο συγκεκριμένα το σκάφος θα μεταφέρει 20 μονοθέσια MiG-29K, 4 διθέσια MiG-29KUB,  4  Su-25TG/UBP  τουλάχιστον 6 με 10 Ka-52K, αλλά είναι άγνωστο εάν θα παραμείνουν και τα 14Su-33 (ναυτική έκδοση του Su-30SM) τα οποία έφερε έως σήμερα.

pronews

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com