Translate

Η γενετική μηχανική προχωρά και η εποχή των βιορομπότ πλησιάζει ξανά. vid

Η γενετική μηχανική προχωρά και η εποχή των βιορομπότ πλησιάζει ξανά.

Πλησιάζει η ώρα...

 Με την γενετική βιοδυναμική δημιουργήθηκαν κάποτε οι «ύβρεις» (υβρίδια) απέναντι στον Θεό.
Χίμαιρες, ερπετόμορφοι, λεοντόμορφοι, πτηνόμορφοι δεν αποτελούσαν δεισιδαιμονίες των λαών παλιά αλλά δημιουργήθηκαν και υπάρχουν.
Ομάδα ερευνητών του Harvard University, ειδικών στο 3D printing, τη μηχανολογία και τη μικρορροϊκή, επέδειξαν το πρώτο αυτόνομο, χωρίς κάποιου είδους ενσύρματη σύνδεση, ρομπότ φτιαγμένο από εντελώς μαλακά υλικά.
Αυτό το μικρό, 3D-printed ρομπότ, στο οποίο έχει δοθεί το όνομα octobot, θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα γενιά μαλακών, αυτόνομων συσκευών, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από το σύστημα σε πολλές περιπτώσεις, οι οποίες θα έχουν να κάνουν με την διοίκηση και την παρακολούθηση των ανθρώπων.
Όπως αναφέρεται, η μαλακή ρομποτική θα μπορούσε να αλλάξει σημαντικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τις μηχανές.
Ο Ρόμπερτ Γουντ, καθηγητής μηχανολογίας και εφαρμοσμένων επιστημών (έδρα Charles River) και η Τζένιφερ Α. Λιούις, καθηγήτρια βιολογικά εμπνευσμένης μηχανολογίας (έδρα Hansjorg Wyss) στο Harvard John A. Paulson School of Engineering ηγήθηκαν της έρευνας.
«Επί μακρόν ένα όραμα για τον χώρο της μαλακής ρομποτικής ήταν η δημιουργία ρομπότ που είναι εντελώς μαλακά, αλλά η δυσκολία ήταν η αντικατάσταση άκαμπτων εξαρτημάτων όπως οι μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου με ανάλογα μαλακά συστήματα και στη συνέχεια ο συνδυασμός τους» λέει ο Γουντ.
«Η έρευνα αυτή επιδεικνύει πως μπορούμε εύκολα να κατασκευάσουμε τα βασικά εξαρτήματα ενός απλού, εντελώς μαλακού ρομπότ, που θέτει τα θεμέλια για πιο πολύπλοκα σχέδια» προσθέτει.
 «Μέσω της υβριδικής μας προσέγγισης συναρμολόγησης, ήμασταν σε θέση να προβούμε σε 3D printing του καθενός από τα λειτουργικά εξαρτήματα που απαιτούνται για το μαλακό σώμα του ρομπότ, περιλαμβανομένης της αποθήκευσης καυσίμου, της ισχύος κ.ά., γρήγορα», τονίζει από την πλευρά της η Λιούις.
Έτσι λοιπόν σε λίγο, οι μηχανές αντί για πιστόνια θα έχουν μυς, αντί για λαμαρίνες και πλαστικά καλύμματα θα έχουν δέρμα και αντί για ηλεκτρονικούς εγκεφάλους θα έχουν ζωντανό εγκεφαλικό ιστό.
                                                                                                                                     πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com