Translate

Συναγερμός από μυστηριώδες μπλε φως στον ουρανό και εκκωφαντική έκρηξη στην Κύπρο – Εκατοντάδες οι αυτόπτες μάρτυρες

ble fwsΠερίπου 45 λεπτά μετά τα μεσάνυκτα στα χωριά Φασούλα, Αγιος Θεόδωρος Αγρού και Αυδήμου, εκατοντάδες κάτοικοι υπήρξαν μάρτυρες ενός πολύ περίεργου φαινομένου στον ουρανό, καθώς έντονο μπλε φως κάλυψε τον ουρανό, ενώ ακολούθως περί τις 2:00 τα χαράματα ακουγόταν κι ένας εκκωφαντικός θόρυβος
Εκατοντάδες αυτόπτες μάρτυρες στα χωριά Φασούλα, Αγιος Θεόδωρος Αγρού και Αυδήμου παρέχουν ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες, κάτι που καθιστά τις μαρτυρίες του περισσότερο από αξιόπιστες.

Όλες συγκλίνουν στην ύπαρξη στον ουρανό ενός φωτεινού μπλε αποχρώσεως αντικειμένου, το οποίο παρήγαγε εκκωφαντικό θόρυβο, ενώ ακολούθως κατέπεσε και συνετρίβη σε άγνωστο προς το παρόν σημείο.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΡΙΚ στη Λεμεσό, όπως ανέφεραν στην Αστυνομία οι κάτοικοι των συγκεκριμένων κοινοτήτων από τη πτώση του αντικειμένου προκλήθηκε εκκωφαντικός θόρυβος ενώ σείστηκε η γη σε μεγάλη απόσταση.
Οι ανησυχίες των κατοίκων εντείνονται, καθώς παρά τις συνεχείς έρευνες της Αστυνομίας, η οποία τέθηκε σε συναγερμό, πραγματοποιώντας και περιπολίες, μέχρι στιγμής δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε, ενώ επίσης δεν έχει ληφθεί από πουθενά κανένα μήνυμα για ζημιές σε οποιαδήποτε περιοχή. Σε περίπτωση πτώσης κάποιοι φλεγόμενου κομματιού μετεωρίτη, θεωρητικά θα έπρεπε να είχε προκληθεί κάποια μικρή έστω εστία πυρκαγιάς η οποία αργά ή γρήγορα θα είχε εντοπιστεί, με τις έρευνες να συνεχίζονται.
Λόγω της μπλε λάμψης και της έντασης του θορύβου που κάλυπτε ολη την Κύπρο ενημερώθηκε και η πολιτική αεροπορία ούτως ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πρόκειται για αεροπορικό δυστύχημα. Ωστόσο επίσης δεν προέκυψε οτιδήποτε ενώ ούτε η πυροσβεστική δέχθηκε κάποια κλήση για φωτιά.
Ωστόσο, όπως εικάζει ο Επίτιμος Πρόεδρος Αστροφυσικών Κύπρου, Ιωάννης Φάκας, πρόκειται για το κυρίως τμήμα ενός μετεωρίτη, ο οποίος πέρασε κοντά από την Κύπρο, το οποίο φλεγόμενο εξερράγη και μεγάλο μέρος του κατέληξε στην θάλασσα, στον κόλπο της Μόρφου, οπότε και προέκυψε η ισχυρή δόνηση που έγινε αντιληπτή σε μεγάλο μέρος της Κύπρου.
newsit.com.cy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com