Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ: ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Η ενσωμάτωση των ''προσφύγων'' στην αγορά εργασίας είναι σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση»

ΓΓ Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Η ενσωμάτωση των προσφύγων στην αγορά εργασίας είναι σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση»

Η ενσωμάτωση των μουσουλμάνων λαθροπροσφύγων στην ελληνική κοινωνία συζητήθηκε κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα του διήμερου Εργαστηρίου Πολιτικής για τους ΛΑΘΡΟΠρόσφυγες, που διοργανώνει η Σχολή Πολιτικών Σπουδών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

 Στη διοργάνωση συμμετέχουν εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων που συμβάλουν στη διαχείριση των ''λαθροπροσφυγικών'' ροών στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατά την τοποθέτησή του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου λαθροΜεταναστευτικής Πολιτικής, Βασίλης Παπαδόπουλος, επισήμανε ότι στη φάση της ενσωμάτωσης, η εκπαίδευση είναι σημαντική για την ελληνική κυβέρνηση. Επίσης, η ενσωμάτωση αφορά στην πρόσβαση των λαθροπροσφύγων στην αγορά εργασίας, ωστόσο, όπως παραδέχτηκε, υπάρχει πρόβλημα με τους πρόσφυγες που προκαταγράφηκαν, καθώς οι υπάρχοντες νόμοι δεν προβλέπουν γι’ αυτούς τη δυνατότητα να εργαστούν. 
Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα λαθρο
Στον τομέα αυτό, πρόσθεσε, υπάρχει σκέψη για τροποποίηση της υπάρχουσας νομοθεσίας, ώστε να μπορούν οι λαθροπρόσφυγες που έχουν προκαταγραφεί να εργαστούν, έπειτα από κάποιο χρονικό διάστημα. «Η υποδοχή και η ενσωμάτωση των προσφύγων συνδέονται και γνωρίζω ότι υπάρχουν συγκεκριμένες λύσεις υποδοχής προσφύγων, που δεν προσφέρουν την κατάλληλη ενσωμάτωσή τους. Προσπαθούμε όμως να αναδιοργανώσουμε τους χώρους υποδοχής», συνέχισε.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, παρατήρησε ότι υπάρχει συγκέντρωση διαμερισμάτων για τη φιλοξενία των προσφύγων, σε περιοχές της Αθήνας, όπου ήδη ζουν μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες, ενώ στις περιοχές αυτές εμφανίζει αυξημένα ποσοστά η «Χρυσή Αυγή». Στη συνέχεια πρότεινε να δοθούν κίνητρα σε νέους Έλληνες για να κατοικήσουν στις γειτονιές αυτές, κάτι το οποίο θα ωφελήσει και τους νέους και τους πρόσφυγες και τις γειτονιές.
Με την παραπάνω πρόταση συμφώνησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος ζήτησε επίσης, να χρησιμοποιηθούν τα εγκαταλειμμένα στρατιωτικά camps, που έχουν καλές υποδομές, για τη φιλοξενία των μουσουλμάνων λαθροπροσφύγων. «Πρέπει να κάνουμε τη ζωή τους ευκολότερη γιατί έχουν χάσει τα πάντα», συμπλήρωσε.
Δριμεία κριτική στους χειρισμούς της Ελλάδας και της Ευρώπης στο προσφυγικό, άσκησε ο υπεύθυνος προγραμμάτων του ελληνικού τμήματος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», Απόστολος Βεΐζης. «Η Ευρώπη έχει αποτύχει, η Ελλάδα έχει αποτύχει, η ανθρωπότητα αποτυγχάνει. Πρόκειται για ολοκληρωτική αποτυχία όλων μας, όλης της διεθνούς κοινότητας. Περίπου 11.000 άνθρωποι είναι κλειδωμένοι στα νησιά και 40.000 ή 50.000 βρίσκονται στα κέντρα φιλοξενίας, χωρίς να έχουν ούτε τα ελάχιστα στάνταρντς που θέτει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ», τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρώτα από όλα θα έπρεπε να συζητήσουμε για τη διαμονή των προσφύγων έξω από τα κέντρα φιλοξενίας και μετά να συζητήσουμε για την εκπαίδευση ή την εργασία τους».
Το συνέδριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την οργάνωση «Symβiosis» και το Δήμο Αθηναίων και με την υποστήριξη της νορβηγικής πρεσβείας στην Ελλάδα και της ΜΚΟ για την Τοπική Δημοκρατία «ALDA».

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.