Translate

Τιμήθηκαν σήμερα οι μνήμες των δολοφονηθέντων από τους Τούρκους Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού - vid

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την δολοφονία των δύο παλικαριών Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, οι οποίοι τον Αύγουστο του 1996 δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Γκρίζους Λύκους, κατά τη διάρκεια αντικατοχικών εκδηλώσεων, στο οδόφραγμα της Δερύνειας.
 Το 20ο ετήσιο μνημόσυνο των δυο ηρωομαρτυρών τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου, στη γενέτειρα τους Παραλίμνι. Του μνημοσύνου προέστη ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Βασίλειος, ενώ την Κυπριακή Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης.                                                                                                                                             
Οι παρευρισκόμενοι χειροκρότησαν θερμά, όταν κατέθεσαν στεφάνι στον τάφο των δύο ηρώων η κόρη του Τάσου Ισαάκ, Αναστασία, και ο αδερφός του Σολωμού Σολωμού, Κώστας. Ωστόσο, και φέτος τα βλέμματα ήταν στραμμένα στην Αναστασία Ισαάκ, η οποία γεννήθηκε μερικούς μήνες μετά την άνανδρη δολοφονία του πατέρα της.
 Στο χώρο εντός και εκτός του Κοιμητηρίου Παραλιμνίου έντονη ήταν η παρουσία δεκάδων μελών της Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, μοτοσικλετιστών, μελών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (ΕΛΑΜ), καθώς και μελών αθλητικών σωματείων, οι οποίοι παρατάχθηκαν κρατώντας ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com