Translate

Σας παρακολουθoύν το κινητό smartphone; Δείτε τη θήκη κινητών που σχεδιάζει ο Σνόουντεν για να σας προστατεύσει



Ο Εdward Snowden, ο πλέον καταζητούμενος geek του κόσμου, έχει βοηθήσει στο σχεδιασμό μίας θήκης για smartphone η οποία θα μπορούσε να προστατεύσει τους χρήστες από την παρακολούθηση.

Σε μία εγκύκλιο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι Edward Snowden και Andrew "Bunnie" Huang παρουσιάζουν τα πλάνα τους για τη δημιουργία μίας θήκης για κινητά, η οποία θα μπορεί να ειδοποιεί τους κατόχους και να "χτυπά" συναγερμό όταν το κινητό δίκτυο, το Wi-Fi, το Bluetooth ή άλλα ραδιοκύματα προσπαθούν να στείλουν ή να δεχθούν δεδομένα προς και από το smartphone. H θήκη θα εμπεριέχει, επίσης, και ένα "kill switch" το οποίο θα μπορεί να κλείνει το κινητό εάν παρατηρήσει πως η συσκευή στέλνει δεδομένα χωρίς την έγκριση του κατόχου. Η θήκη επίσης καλύπτει και την οπίσθια κάμερα έτσι ώστε να μην γίνεται παράνομη εγγραφή βίντεο.






Οι Snowden και Bunnie ανέφεραν πως εάν τα πρωτότυπά τους αποδειχθούν επιτυχημένα τότε θα στραφούν προς το Freedom of the Press Foundation για την χρηματοδότησή του.

Η θήκη είναι σχεδιασμένη για την προστασία των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα αυτών οι οποίοι βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες που ελέγχονται από καθεστώτα που βασίζονται στη λογοκρισία. Για τους ανθρώπους αυτούς, η θήκη θα μπορέσει να αποτελέσει ασπίδα για τη ζωή τους. Το 2012, οι Marie Colvin των Sunday Times και ο Γάλλος φωτογράφος Remi Ochli βρήκαν το θάνατο, αφού εικάζεται πως η κυβέρνηση της Συρίας μπόρεσε να εντοπίσει τις τοποθεσίες τους από τα τηλέφωνά τους.

protothema

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com