Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Mεγάλη άσκηση με πυραύλους Patriot από Γερμανία-Ολλανδία και ΗΠΑ στην Κρήτη εναντίον της Ρωσίας! vid

ffe144b59c409587b4c9211fb31afdfe_XL
Η Γερμανία και η Ολλανδία θα θέσουν σε πλήρη δοκιμασία  τον ερχόμενο Οκτώβριο στην Κρήτη  την κοινή αεράμυνα τους με  κοινές δοκιμές των πυραυλικών τους συστημάτων Patriot, σε συνεργασία με τις ΗΠΑ .
Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Περισσότερα από 40 αναχαιτίσεις μαχητικών  αεροσκαφών  θα πραγματοποιηθούν  κατά τη διάρκεια της  άσκησης στο πεδίο βολής του ΝΑΤΟ στην Κρήτη στις αρχές Οκτωβρίου.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν  300 Γερμανοί και 100 Ολλανδοί στρατιώτες, καθώς και 10 στρατιώτες των ΗΠΑ και   ένα  αμερικανικό αντιτορπιλικό με αντιπυραυλικό σύστημα Aegis, σύμφωνα με Γερμανούς και Αμερικανούς  αξιωματούχους .
Μάλιστα η κίνηση αυτή των δύο αυτών χωρών θα αποτελέσει  πρότυπο  και για την Πολωνία και  τις χώρες της Βαλτικής κατά τα επόμενα χρόνια, δήλωσε  ανώτατος  Γερμανός αξιωματικός , σύμφωνα με το Reuters.
Αυτό προδικάζει την μεταφορά  αυτών των πυραυλικών συστημάτων  , σε κάποιο διάστημα στις χώρες της Βαλτικής , απέναντι από τα ρωσικά σύνορα στοχοποιώντας άμεσα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.
Ο Γερμανός Ταξίαρχος Michael Gschossmann δήλωσε ότι «οι κοινές επιχειρήσεις θα ενεργοποιήσουν μια νέα προσέγγιση, η οποία  θα μπορούσε να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να «καθησυχάσει» τα κράτη της Βαλτικής και την Πολωνία, από τις ρωσικές  χερσαίες και εναέριες στρατιωτικές απειλές» .
«Λετονία, Λιθουανία και  Εσθονία, δηλώνουν  ότι φοβούνται την ρωσική επιθετικότητα και ζητούν την άμεση  «προστασία» από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.  Τα κράτη της Βαλτικής τρέμουν στην κυριολεξία στην μεγάλη  ρωσική στρατιωτική παρουσία στο Καλίνινγκραντ, η οποία  έχει ανησυχήσει ιδιαίτερα τις ηγεσίες των χωρών αυτών», συνέχισε  ο ίδιος.
«Η κοινή πυραυλική δοκιμή του Οκτωβρίου θα επικυρώσει μια νέα κοινή αντίληψη στον τομέα της αντιπυραυλικής άμυνας που αναπτύχθηκε από τις στρατιωτικές ηγεσίες της Γερμανίας και της Ολλανδίας  κατά το παρελθόν έτος, και αποτελεί την πρώτη του είδους της στην Ευρώπη», κατέληξε ο Gschoßmann, διοικητής πτέρυγας μάχης της  πολεμικής αεροπορίας της Γερμανίας.
Μετά τη δοκιμή, τα γερμανικά και τα ολλανδικά συστήματα patriot θα είναι έτοιμα  για μάχη, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους  στο ΝΑΤΟ σε  μελλοντικές επιχειρήσεις, υπονοώντας ότι ενδεχομένως θα αναπτυχθούν στις χώρες τις Βαλτικής  .
Η συμφωνία για την κοινή αντιπυραυλική άμυνα ανάμεσα σε Ολλανδία και Γερμανία  υπεγράφη τον Ιανουάριο και είναι γνωστή ως «Project APOLLO», αποτελώντας  μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου που αφορά την συνεργασία των ναυτικών και των χερσαίων δυνάμεων  των δύο χωρών 
ΠΗΓΗ

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Κλείνουν Ένα Ένα Τα Αεροδρόμια Για Τους Έλληνες!

Η Ελλάδα de facto εκτός Σένγκεν - Ακόμα και ευρωβουλευτές περνάνε από έλεγχο (photo)Tο «γερμανικό παράδειγμα» επιβολής εξονυχιστικών ελέγχων στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα ακολουθούν ολοένα και

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...