Translate

«Βουλιάζει» η Ελλάδα! Αυξήθηκαν και πάλι οι ΛΑΘΡΟπροσφυγικές ροές-Ασφυκτιούν οι εγκαταστάσεις φιλοξενίας στα νησιά! ΠΙΝΑΚΑΣ

Σημαντικές είναι οι ΛΑΘΡΟπροσφυγικές μουσουλμανικές εισροές στην χώρα μας τις τελευταίες ημέρες καθώς μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία, πολλοί πρόσφυγες άρχισαν να εισέρχονται παράνομα στα ελληνικά νησιά.Και ενώ εδώ και καιρό η κατάσταση είχε ηρεμήσει με τους
ΛΑΘΡΟμετανάστες να έχουν μειωθεί αισθητά και να μην εισέρχονται με μεγάλη συχνότητα στην Ελλάδα, τώρα, και μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία αλλά και τους εκβιασμούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα τους αφήσει όλους εκτός ελέγχου να εισβάλουν στην Ευρώπη (μέσω της χώρας μας φυσικά), εάν δεν εκδοθεί η βίζα για τους Τούρκους πολίτες, οι φόβοι είναι μεγάλοι.
Τα νησιά «βουλιάζουν» καθώς οι χώροι φιλοξενίας ασφυκτιούν και είναι παραπάνω από υπέρ πλήρης. Ο κόσμος στα νησιά είναι ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την κατάσταση αυτή και η αλήθεια είναι ότι το θέμα έχει «ξεχαστεί» χωρίς να υπάρχει κάποια άμεση κινητικότητα για λύση του προβλήματος.
Χαρακτηριστικό είναι πως στους χώρους φιλοξενίας στη Χίο υπάρχουν 2.789 άτομα, την ώρα που μπορούν να «αντέξουν» έως 1.100 ανθρώπους, ενώ στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 4.095 πρόσφυγες και μετανάστες, με χωρητικότητα 3.500 άτομα, στη Σάμο φιλοξενούνται 673 άνθρωποι (χωρητικότητα 1.000), και στην Κω 895 άτομα (χωρητικότητα 1.000).
Δείτε το παρακάτω γράφημα για την σημερινή κατάσταση των λαθροπροσφυγικών ροών στη χώρα μας.
                                   ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΠΙΝΑΚΑ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ
pinakas.7.8.1
Από την άλλη, Έλληνες και Τούρκοι λαθροδιακινητές, αλλά και άτομα από άλλες χώρες, όπως αναφέρει η αστυνομία, «τρίβουν» τα χέρια τους με την όλη κατάσταση και φαίνεται πως έχουν πάει το ζήτημα σε άλλο επίπεδο, καθώς όπως αναφέρουν οι πηγές εξελίσσουν με ταχύς ρυθμούς και καθημερινά, τους τρόπους που φέρνουν στην χώρα μας παράνομα τους πρόσφυγες και κερδοφορούν.
Χρησιμοποιούν «ανιχνευτές» με μοτοσικλέτες, χάρτες με τα «τυφλά σημεία» της φύλαξης των συνόρων, ακόμη και πληροφοριοδότες από την αστυνομία, για να μετακινήσουν τους λαθροπρόσφυγες που εδώ και μήνες έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.
Τουλάχιστον 6 Έλληνες οδηγοί ταξί εμπλέκονταν σε κυκλώματα λαθροδιακίνησης, χρεώνοντας κανονικά κόμιστρα ενώ γνώριζαν ότι μετείχαν σε παράνομη δραστηριότητα», είπε ο Γιώργος Παντελάκος, της αστυνομίας, στο Associated Press. «Κάθε μεταφορά είχε τη συνδρομή »ανιχνευτών» σε μηχανές, για να αποφύγουν τον εντοπισμό», πρόσθεσε. Άλλοι ύποπτοι είναι από τη Συρία, το Ιράκ, την Αρμενία, την Αλβανία και το Καζακστάν.
Επίσης, πέντε αστυνομικοί συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ, με την κατηγορία ότι βοηθούσαν λαθροδιακινητές κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
                                                                                                                                           ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com