Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ήρθαν! Βίο-υβριδικά ρομπότ επαναφέρουν τον εφιάλτη

Όταν κάποιος σκέφτεται τα παραδοσιακά ρομπότ, στο μυαλό του έρχεται ένα κατασκεύασμα από μέταλλο και πλαστικό, σχολιάζει ο Business Insider.

 Ωστόσο, σημειώνεται σε ρεπορτάζ, υπάρχει μία νέα, συνεχώς αυξανόμενη επιστημονική τάση, η οποία ξεκινά να δημιουργεί ρομπότ ενισχυμένα από ιστούς ή κύτταρα ζωντανών μυών, συνδυάζοντας την ρομποτική με την μηχανική ιστών.
Αυτές οι συσκευές μπορούν να διεγερθούν με ηλεκτρισμό ή με το φως, προκαλώντας μέσω των κυττάρων τα ρομπότ να λυγίσουν τον σκελετό τους και να κολυμπήσουν ή να μπουσουλήσουν.
Τα λεγόμενα «biobots» μπορούν να κινηθούν στον χώρο και είναι μαλακά σαν ζώα, αναφέρει ο Business Insider.
Χρειάζονται όπως τα ζώα τροφές για ενισχύσουν τους μύες τους και όχι μπαταρίες.
Πρόκειται για βίο-υβριδικά ρομπότ.
Οι ερευνητές κατασκευάζουν τα «biobots» μεγαλώνοντας ζωντανά κύτταρα, συνήθως καρδιακά ή σκελετικά αρουραίων ή κοτόπουλων.
Η κατασκευή που δημιουργείται είναι ένα βίο-υβριδικό ρομπότ με φυσικά και τεχνητά υλικά.
Εκτός όμως από βίο-υβρίδια «μικρής σκάλας» τα οποία κατασκευάζονται τώρα, η έρευνα στην μηχανική ιστών και στην βιοτεχνολογία συνεχίζεται μαζί με τις προσπάθειες ανάπτυξης αγγειακών συστημάτων.
Έτσι, όπως αναφέρεται, μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για δημιουργία ρομπότ «μεγάλης σκάλας» τα οποία θα λειτουργούν αυτόνομα με τους μύες.
Και τι θα γίνει άραγε αν ενωθούν κύτταρα ζώου με ανθρώπου σε ένα βιορομπότ;
Θα δημιουργηθούν σύγχρονες χίμαιρες;
Τα πρώτα υβρίδια που αναφέρουν γραπτές ιστορικές πηγές είναι τα Νεφελίμ, τα οποία δημιουργήθηκαν δήθεν για την βελτίωση του ανθρώπινου γένους και τελικά μετατράπηκαν στην μεγαλύτερη λαίλαπα του πλανήτη, καθώς απέκτησαν και την δική του νοημοσύνη.
Θα ζήσουμε ξανά τέτοιες μέρες;

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Κοινωνία Χρεωμένων Σκλάβων

Είμαστε μία κοινωνία οφειλετών. Το κράτος χρωστάει , χρωστούν οι πολίτες σε αυτό  κράτος και κυρίως στις τράπεζες. Οι τράπεζες αποτελούν πλέον το μεγάλο αφεντικό.  Η ζωή ακριβαίνει διαρκώς λόγω του δημόσιου χρέους.

ΣΕΙΣΜΟΣ: 1237 ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΝΑΥΛΩΣΑΝ ΠΛΟΙΑ ΟΙ ΚΡΗΤΙΚΟΙ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙ ΚΟΣΜΟ ΥΠΟΓΕΙΑ Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΦΟΒΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ

1237 πούλμαν αναχωρούν  προορισμό της Θεσσαλονίκη από όλη την Ελλάδα, Εξήντα λεωφορεία  έχει ναυλώσει μόνο η Ι.Μ. Κίτρους, ενώ από Κρήτη αναχωρούν δύο ναυλωμένα

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.