Translate

«Οι πλούσιοι θα γίνουν πτωχοί και οι πτωχοί θα πεθάνουν» - Κρίσιμη χρονιά το 2017!

Τα πάντα για το περιουσιολόγιο που έρχεται το 2017!

 Στο πλαίσιο της Ατζέντας 21, η οποία στοχεύει στην κατάργηση προωθείται πλέον για τα καλά η φορολόγηση ακίνητης αλλά και κινητής περιουσίας, το λεγόμενο περιουσιολόγιο.
Η νέα αυτή... «προοδευτικού τύπου» φορολόγηση μελετάται να δημιουργηθεί μέσω της φορολόγησης έργων τέχνης, χρημάτων που βρίσκονται κάτω από τα στρώματα, κειμηλίων, ακόμα και μεταλλίων - κατά το πρότυπο του αμερικανικού συστήματος, το οποίο η κυβέρνηση δείχνει να το  έχει ως απόλυτο πρότυπο.
Το Περιουσιολόγιο θα μπει στη ζωή μας για τα καλά από τις αρχές της επόμενης χρονιάς και οι φόροι από παράλογοι θα γίνουν δυσβάσταχτοι, καθώς δεν θα εξετάζεται το εισόδημα του καθενός αλλά η περιουσία του καθενός, την οποία είχε αποκτήσει με διαφορετικό εισόδημα κάποτε.
Ο φόρος θα περιλαμβάνει εκτός του εισοδήματος το σύνολο της περιουσίας, με έμφαση στη φορολόγηση και των κινητών περιουσιακών στοιχείων που μέχρι στιγμής εξαιρούνταν των δηλώσεων. «Πρώτα απ’ όλα θέλουμε να δηλωθούν για πρώτη φορά συνολικά τα περιουσιακά στοιχεία ώστε να έχουμε πλήρη καταγραφή του πλούτου. Μετά βέβαια θα πρέπει να υπάρξουν διασταυρώσεις», αναφέρει κυβερνητική πηγή.
Τέτοιου είδους μαζική καταγραφή των περιουσιακών στοιχείων είχε βρει εφαρμογή άλλη μία φορά: Στην Γερμανία του Χίτλερ, όπου καταγράφονταν οι περιουσίες των Εβραίων για να κατασχεθούν.
Η νέου τύπου φορολόγηση θα κινείται δήθεν προς την κατεύθυνση των μεγαλύτερων εισοδημάτων αλλά ως απώτατο στόχο θα έχει την μεσαία τάξη, την μόνη τάξη που μπορεί να αντισταθεί οικονομικά στην σοβιετική λαίλαπα του συγκεντρωτισμού.
Πληροφορίες της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» αναφέρουν πως για τα έργα τέχνης και τα κειμήλια, οι ιδιοκτήτες τους θα κληθούν να παρουσιάσουν τα σχετικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτών.
''To κακό θα ξεκινήσει από έναν ''Κασιδιάρη'' Άγιος Κοσμάς ο  Αιτωλός
Γράφει αναλυτικά το «Πρώτο Θέμα»:
 Όπου δεν υπάρχουν τέτοια ασφαλιστήρια, άρα και αποδεικτικά της αξίας, τότε θα αναλαμβάνει ο φορολογούμενος να κάνει προσωπική εκτίμηση και να αναγράφει την αξία τους στο Περιουσιολόγιο με προσωπική ευθύνη.
Εδώ σαφώς υπάρχει μια πρώτη γκρίζα ζώνη, καθώς είναι λογικό να υπάρχει δυσκολία αποτύπωσης σε χρήμα αξιών που δεν γίνεται να καταγραφούν με τρόπο μεθοδευμένο. Πόσο, για παράδειγμα, θα εκτιμηθεί ένα κειμήλιο, όπως μια συλλογή γραμματοσήμων, περιοδικών, παλιά ολυμπιακά - συλλεκτικά μετάλλια ή έργα τέχνης που ενδέχεται να έχουν συναισθηματική μόνο ή ενδεχομένως και πραγματική αξία; Το ερώτημα που προκύπτει λοιπόν είναι αν θα αξιοποιηθούν από το υπουργείο Οικονομικών έμπειροι εκτιμητές από την ιδιωτική αγορά οι οποίοι θα αποτιμούν αυτές τις αξίες και θα τις μετατρέπουν σε φορολογητέα ύλη. Στον σχεδιασμό της κυβέρνησης είναι, επίσης, να οργανωθούν τακτικοί και δειγματοληπτικοί έλεγχοι από κλιμάκια του ΣΔΟΕ ακόμα και εντός σπιτιών, για να γίνουν διασταυρώσεις και να επιβληθούν αυστηρές ποινές στις περιπτώσεις απόκρυψης περιουσιακών δεδομένων, αν και θα αποφευχθεί ο αστυνομικού τύπου χαρακτήρας αυτών των ελέγχων και θα υπάρχουν οργανωμένες προσκλήσεις από την Εφορία. 

Όπως αναφέρει υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών με γνώση των ασκήσεων που γίνονται τις τελευταίες ημέρες, η λογική είναι «Δήλωσε το για να σε ελέγξουμε», σε μια στρατηγική τύπου Big Brother και παρακολούθησης των πάντων. Βέβαια, όπως τονίζεται «η λογική του Περιουσιολογίου είναι να υπάρξει κλίμα γενικής συναίνεσης ώστε να μη φοβηθούν οι πολίτες να δηλώσουν όσα πρέπει να δηλωθούν». Όλοι όμως κατανοούν ότι η καταγραφή του συνόλου των περιουσιών είναι απολύτως βέβαιο ότι θα αξιοποιηθεί μελλοντικά σε φορολογικό επίπεδο.
Οψόμεθα...
Η προφητεία λέει ότι θα βάλουν δυσβάσταχτους φόρους αλλά δεν θα προλάβουν να τους εισπράξουν. Κάτι θα τους σταματήσει!

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com