Translate

Βλαδίμηρος Πούτιν: «Θα σκοτώσω τους τρομοκράτες(ισλαμοπίθηκους) όπου και αν βρίσκονται» - Οι ΗΠΑ δέχτηκαν κοινές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις (vid)



"Τα ρωσικά αεροσκάφη βoμβαρδίζουν κάθε βάση των τρομοκρατών. Αν είναι στο αεροδρόμιο, θα τους πιάσουμε στο αεροδρόμιο. Αν τους πιάσουμε στη τουαλέτα εκεί θα πεθάνουν". Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Β.Πούτιν 17 χρόνια πριν. Πόσα θύματα επιθυμεί η Ευρώπη για να αντιληφθεί τη "σοφία" αυτής της δήλωσης;

του Βασίλη Καπούλα

Φαίνεται ότι οι ΗΠΑ το αντιλήφθηκαν έστω και αργά. Στην Μόσχα έχει μεταβεί εσπευσμένα ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, για να παραδώσει την πρόταση του Μ.Ομπάμα για κοινές επιχειρήσεις ώστε να εξαλειφθούν οι τρομοκράτες.

Το pronews.gr έχει ολόκληρο το σχέδιο της ολοκληρωμένης αμερικανικής πρότασης και κυριολεκτικά οι ΗΠΑ τα δίνουν όλα για "ενοποιημένες επιχειρήσεις" μέσω της δημιουργίας ενός "Κοινής Ομάδας Εφαρμογής" η οποία θα συντονίζει τις εκτεταμένες επιχειρήσεις μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας.

Στο σχέδιο γίνεται συγκεκριμένη αναφορά για εξάλειψη των τρομοκρατικών οργανώσεων ISIS -Al Nusra.

Ο Μ.Ομπάμα αντιμετωπίζει πλέον σφοδρές αντιδράσεις στο εσωτερικό του.

"Η τελευταία μας συνομιλία με τον πρόεδρο Ομπάμα με έπεισε ότι δεν αναπτύσσουμε απλά μια συνεργασία αλλά θα πετύχουμε απτά αποτελέσματα" είπε ο Ρώσος Πρόεδρος, Β.Πούτιν, κατά τη συνάντηση του με τον Τ.Κέρι στο Κρεμλίνο.

"Ελπίζω να κάνουμε μια αυθεντική πρόοδο που θα είναι μετρήσιμη και εφαρμόσιμη και θα κάνει τη διαφορά στη Συρία. Είμαι έτοιμος να δουλέψουμε, γνωρίζω ότι είστε και εσείς οπότε ας προχωρήσουμε" απάντησε ο Τ.Κέρι.



Η Ρωσία είναι έτοιμη για τη στενή συνεργασία με τη Γαλλία σε όλα τα αντιτρομοκρατικά θέματα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν σε ένα μήνυμα προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μετά τη τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ μετά την επίθεση της Πέμπτης στη γαλλική πόλη της Νίκαιας, σύμφωνα με όσα είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Παρασκευή.
«Ο Πρόεδρος Πούτιν έστειλε ένα τηλεγράφημα προς τον Γάλλο ομόλογό του, τον Πρόεδρο Ολάντ, στο οποίο εξέφραζε τα βαθιά συλλυπητήρια μετά από αυτή την απάνθρωπη, βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση», δήλωσε ο Ν.Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.
«Η Ρωσία συμπαραστέκεται με αλληλεγγύη στον λαό της Γαλλίας σε αυτές τις δύσκολες ημέρες και συμμερίζεται πλήρως τον πόνο του», πρόσθεσε ο Ν.Πεσκόφ.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έμαθε για τη φονική επίθεση στη Νίκαια κατά την διάρκεια της συνάντησής του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Η σκληρότητα και ο κυνισμός αυτού του εγκλήματος, που διαπράττονται για την Εθνική Ημέρα σας, είναι εκπληκτικός. Έχουμε δει και ότι η τρομοκρατία είναι απόλυτα αποκομμένη με την ανθρώπινη ηθική, καθώς τα θύματά της είναι αθώοι άμαχοι, συμπεριλαμβανομένων γυναικών και παιδιών», δήλωσε ο Πούτιν, όπως αναφέρεται από την υπηρεσία τύπου του Κρεμλίνου.
Ο Ρώσος πρόεδρος επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για «την στενότερη συνεργασία με τη Γαλλία και άλλους διεθνείς εταίρους σε όλους τους τομείς για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» και πιστεύει στην ανάγκη της ανθρωπότητας να ενωθεί σε αυτό τον αγώνα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο η συνάντηση των δύο πολιτικών διήρκεσε μέχρι «και μετά τα μεσάνυχτα».

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com