Translate

Solar Roadways κίνηση αυτοκινήτων με ηλιακά πάνελ στους δρόμους! vid

solar roadways solar roadwaysΠως σας φαίνεται η ιδέα; Ηλιακοί συλλέκτες στους δρόμους! Η Solar Roadways είναι μια startup από το Idaho που έχει αναπτύξει ένα σύστημα με ηλιακούς συλλέκτες, οι οποίοι μπορούν να εγκατασταθούν σε πόλεις. Θα επαναφορτίζουν τα αυτοκίνητα, θα προσφέρουν ηλεκτρική ενέργεια και θα κάνουν τους δρόμους πιο ασφαλείς.
Η Solar Roadways πιστεύει ότι οι ηλιακοί της συλλέκτες είναι ιδανικοί για τους δρόμους. Η startup του Idaho κατασκευάζει εξάγωνους ηλιακούς συλλέκτες και ετοιμάζεται να τους εγκαταστήσει στους δρόμους των ΗΠΑ.
Στόχος της εταιρείας είναι να παράγει αρκετή ενέργεια για τα γύρω σπίτια και τις επιχειρήσεις, καθώς και για την φωταγωγία του ίδιου του δρόμου, με οδικές σημάνσεις.
Η ιδέα υπάρχει από το 2014 και η Solar Roadways κατάφερε να ολοκληρώσει τρεις γύρους δοκιμών σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Υπουργείο Μεταφορών.solw solar roadways
Μετά αναζήτησε 2 εκατομμύρια δολάρια χρηματοδότηση μέσω του Indiegogo. Το project όμως τράβηξε και την προσοχή του Τμήματος Μεταφορών του Missouri, το οποίο σκοπεύει να εγκαταστήσει τα πάνελ, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος, Welcome Center του Route 66 στο Conway.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com