Translate

Νέος σταθερός Google Chrome 52.0.2743.82

H Google κυκλοφόρησε σήμερα τον Chrome 52.0.2743.82, προωθώντας την έκδοση 52.x στο σταθερό κανάλι. Η νέα έκδοση αλλάζει λίγο τα ορατά χαρακτηριστικά του UI, και φέρνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για τους προγραμματιστές που τους αρέσει να πειραματίζονται με ιστοσελίδες.
Η ομάδα ανάπτυξης του Chrome σκέφτηκε να προσθέσει υποστήριξη για CSS containment, μέσω του CSS contain property, η οποία εμποδίζει τα child elements να εμφανίζονται έξω από τα parent elements.
Αν αυτό δεν σας λέει κάτι, θα σας αναφέρουμε το αποτέλεσμα: η νέα προσθήκη επιταχύνει το χρόνο φόρτωσης της σελίδας.
Το νέο χαρακτηριστικό για την υποστήριξη του CSS containment είναι διαθέσιμο μόνο στον Chrοme 52 και στην Opera 40 (στάδιο alpha). Οι προγραμματιστές του Firefox έχουν δείξει ενδιαφέρον για την ένταξη του χαρακτηριστικού στο πρόγραμμα περιήγησής τους, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει υποστήριξη του κώδικα.
Το δεύτερο μεγάλο χαρακτηριστικό που προστέθηκε από τους τεχνικούς της Google είναι το PerformanceObserver API, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους Web προγραμματιστές να έχουν ακριβείς μετρήσεις απόδοσης.
Με την ενσωμάτωση του νέου API, οι προγραμματιστές μπορούν να καθορίζουν ποιες μετρήσεις απόδοσης θα συλλέγει ο Chrοme για να αποφεύγουν σπατάλες χώρου στη μνήμη.
Δοκιμάστε την νέα σταθερή έκδοση

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com