Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα δολοφονίας του Μ. Νετανιάχου – Συναγερμός στο Ισραήλ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Ισραήλ καθώς  εκδηλώθηκε απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Μπενιαμίν Νετανιάχου με τις πρώτες πληροφορίες να είναι συγκεχυμένες.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας απέτρεψαν προσπάθεια δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ.
Η δολοφονία θα πραγματοποιούνταν με επίθεση στο κονβόι που μετέφερε τον Μ.Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.
Ο Μ.Νετανιάχου πραγματοποιεί πενθήμερη επίσκεψη στην Αφρική.
Μια ανώνυμη πηγή είπε ότι την Πέμπτη λίγο μετά την αναχώρηση του πρωθυπουργού από το τοπικό αεροδρόμιο, κατά τη διάρκεια της πορείας του προς το ξενοδοχείο στο Ναιρόμπι, οι αρχές της Κένυας ειδοποίησαν την υπηρεσία ασφαλείας του Νετανιάχου ότι η αυτοκινητοπομπή πρέπει να αλλάξει επειγόντως διαδρομή.
Ο συναγερμός αυτός ανησύχησε τους φρουρούς του Νετανιάχου και τη Μοσάντ ενώ υπήρχαν δυσπιστίες και προς τις δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας.
«Στην αρχή οι Ισραηλινοί προέβαλαν αντιδράσεις για τις δυνάμεις ασφαλείας και τα σχέδια προστασίας στην Κένυα. Παρόλ αυτά μετά την αλλαγή διαδρομής του κονβόι και την άφιξη του σε ασφαλές ξενοδοχείο, έγινε γνωστό ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Κένυας  αποκάλυψαν σχέδιο επίθεσης στα οχήματα σε πρώτη φάση. Γι αυτό η αλλαγή διαδρομής έσωσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ» τονίζουν.
Επιπλέον δύο άτομα συνελήφθησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της Κένυας με την κατηγορία απόπειρας δολοφονίας του Νετανιάχου.
Εξαιτίας της απόπειρας έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμα του Μ.Νετανιάχου στην Κένυα.
Εκπρόσωποι του Μ.Νετανιάχου αρνήθηκαν το σοβαρό περιστατικό αλλά αυτό έχει λίγη σημασία. Το γεγονός ότι έχει δημοσιευτεί από τα ελεγχόμενα- από τη Μοσάντ- ΜΜΕ  του Ισραήλ είναι αρκετό.
Ποιον ενοχλεί η προσέγγιση Ισραήλ-Ρωσίας;
Εικόνα από την Κένυα.


ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com