Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το «ειρηνικό» ΝΑΤΟ και η επόμενη μεγάλη σύγκρουση στην Ασία

Το «ειρηνικό» ΝΑΤΟ και η επόμενη μεγάλη σύγκρουση στην Ασία
Ενώ το ΝΑΤΟ εξαπλώνεται με περισσότερες δυνάμεις στις πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας και στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, η Ουάσιγκτον εγκαθιστά στην Νότιο Κορέα το αντιπυραυλικό σύστημα THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) το οποίο υποτίθεται
ότι θα βοηθήσει την Σεούλ να αντιμετωπίσει πιθανή βορειοκορεατική πυραυλική επίθεση, στην πραγματικότητα όμως η τεχνολογία που συνοδεύει αυτό το σύστημα του δίνει την δυνατότητα να απειλεί την Κίνα και την Ρωσία. Το σύστημα THAAD εξασθενεί κυρίως την κινεζική άμυνα και μειώνει την δυνατότητα των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων για αντίποινα σε περίπτωση πυραυλικής επίθεσης.
Οι αποφάσεις που ελήφθησαν στην πρόσφατη θερινή Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Βαρσοβία πιστοποιούν την επιθετική και ιμπεριαλιστική τακτική που θέλει να ακολουθήσει η Συμμαχία έναντι της Ρωσίας. Η ανάπτυξη του αντιπυραυλικού συστήματος Aegis Ashore σε πρώην χώρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας που έχουν σύνορα με την Ρωσία, η παρουσία δεκάδων χιλιάδων νατοϊκών στρατιωτών στις χώρες αυτές, η αύξηση των νατοϊκών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα δεν είναι απλώς δείγματα μιας επιθετικής τακτικής, είναι δείγματα προετοιμασίας ενός πολέμου στην Ευρώπη.
Οι αποφάσεις της νατοϊκής Συνόδου στην Βαρσοβία συνοδεύονται από έναν ορυμαγδό προπαγάνδας περί της «επικίνδυνης» Ρωσίας και της πρόθεσης της να επιτεθεί στις νυν νατοϊκές χώρες της Βαλτικής. Η γραφικότητα και ο παραλογισμός της νατοϊκής προπαγάνδας φτάνει στο σημείο να εμφανίζεται το ΝΑΤΟ ως ανήμπορο να αντιμετωπίσει τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στην Ανατολική Ευρώπη, αποσιωπώντας βέβαια το γεγονός ότι η Ατλαντική Συμμαχία δαπανά 13 φορές περισσότερα κονδύλια για την άμυνα της απ’ ότι η Ρωσική Ομοσπονδία. Το  «ανήμπορο» ΝΑΤΟ διέθεσε το 2015 για την άμυνα του 861 δισ. δολάρια, ενώ η Ρωσία 66 δισ.
Ενώ το ΝΑΤΟ εντείνει την επιθετικότητα του στην Ανατολική Ευρώπη, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται για την επόμενη μεγάλη σύγκρουση στην Ασία. Πρόσφατη μελέτη του «The Mitchell Institute for Aerospace Studies» παρέχει λεπτομέρειες για τα σχέδια της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) και ειδικότερα για τα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς stealth (αόρατα) σε πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον της Κίνας. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Mitchell έως το έτος 2020 στην περιοχή του Ειρηνικού και Ινδικού Ωκεανού, συμπεριλαμβανομένης και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, θα έχει συγκεντρωθεί το 60% των αεροπορικών και ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ.
Οι συντάκτες της μελέτης δεν είναι κάποια τυχαία πρόσωπα. Ο εις εκ των συντακτών είναι ο πτέραρχος Jeff Harrigian, υπεύθυνος του  αμερικανικού Πενταγώνου για την ενσωμάτωση των F-35 stealth στην US Air Force, ο έτερος δε των ερευνητών είναι ο συνταγματάρχης Max Marosko, πρώην πιλότος των F-22 Raptor και νυν αναπληρωτής διοικητής των αεροπορικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ στην περιοχή του Ειρηνικού. Η έρευνα του Ινστιτούτου Mitchell φέρει τον τίτλο «Fifth Generation Air Combat: Maintaining the Joint Force Advantage». Στην έρευνα αναφέρεται ότι τα μαχητικά stealth F-35 και F-22 είναι σχεδιασμένα όχι μόνο για να αποφεύγουν την ανίχνευση από τον εχθρό, αλλά και για να δώσουν στις ΗΠΑ το ασύμμετρο πλεονέκτημα που χρειάζονται για να κερδίσουν τους πολέμους που σχεδιάζουν, στην προκειμένη περίπτωση στην Ασία.
Από την μελέτη του ινστιτούτου προκύπτει ότι πρώτον οι ΗΠΑ σκοπεύουν να αναπτύξουν τον κύριο όγκο των stealth μαχητικών τους καθώς και των stealth βομβαρδιστικών τους Β-2 στην περιοχή του Ειρηνικού-Ινδικού και ειδικότερα σε βάσεις στις Φιλιππίνες, στην Μαλαισία, στην Σιγκαπούρη, στην Ταϋλάνδη και σε μικρότερα νησιά του Ειρηνικού. Δεύτερον η πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ θα συνεργάζεται με τις σύμμαχες χώρες Ιαπωνία και Αυστραλία, οι οποίες επίσης έως το τέλος της δεκαετίας θα διαθέτουν μαχητικά F-35 στον στόλο τους. Όπως τονίζουν οι Jeff Harrigian και Max Marosko γίνονται ήδη ασκήσεις ενσωμάτωσης και διαλειτουργικότητας των πολεμικών αεροποριών των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας και Αυστραλίας με στόχο την διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας τους σε περίπτωση πολέμου εναντίον της Κίνας.
Είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για πολεμικές επιχειρήσεις στην Ασία. Πολεμικές επιχειρήσεις που θα έχουν ως στόχο την Κίνα και βέβαια την σύμμαχο της Ρωσία. Έχουμε πολλάκις αναφερθεί στην αντιπαράθεση των τελευταίων ετών μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον στην θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας και έχουμε τονίσει ότι ο κίνδυνος σύρραξης είναι υπαρκτός, σημαντικός και μεγαλώνει μέρα με την μέρα. Οι ΗΠΑ στο πλαίσιο της πολιτικής τους «pivot to Asia», πολιτική την οποία έχει δηλώσει ότι ασπάζεται και θα ακολουθήσει η υποψήφια των Δημοκρατικών στις επερχόμενες εκλογές Χίλαρι Κλίντον, μετατρέπουν την περιοχή του Ειρηνικού-Ινδικού σε μια τεράστια πυριτιδαποθήκη.
Είναι προφανές ότι οι ΗΠΑ ξεδιπλώνουν την αμερικανοσιωνιστική ατζέντα στην Ασία, προσπαθώντας να διατηρήσουν την καταρρέουσα παγκόσμια ηγεμονία τους και νομίζοντας ότι θα καταφέρουν να υποτάξουν την Κίνα στα στρατηγικά και οικονομικά τους συμφέροντα. Η παγκόσμια κατάσταση, οι συνεχείς διεθνείς κρίσεις σε πολλές περιοχές του πλανήτη που έχουν ως έναυσμα τους σπασμούς και παροξυσμούς των Αμερικανοσιωνιστών, μπορεί να οδηγήσει σε παγκόσμια σύγκρουση μεταξύ των πυρηνικών υπερδυνάμεων. Το θηρίο της Παγκοσμιοποίησης πριν ξεψυχήσει θα προσπαθήσει να δαγκώσει.

Γ. Λιναρδής
ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

EKTAKTO! Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Π. Καμμένος – Θα ρίξει την κυβέρνηση; – Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις πλέον έχουμε στο Σκοπιανό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής

Θαυμάστε την χώρα-"υπόδειγμα" για την Ελλάδα - Σοκαριστικές εικόνες από την κομμουνιστική Βενεζουέλα

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έβγαιναν δημόσια και υποστήριζαν ανοικτά το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, όσο και την επικράτηση της...δημοκρατίας και της ισονομίας στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ANONYMOUS : Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ vid

Με ένα βίντεο καταπέλτης οι Anonymous αφού διαψεύδουν κάποιους που εμφανίστηκαν σαν Anonymous για να προπαγανδίσουν υπέρ των Σκοπίων, δηλώνουν ρητά και απερίφραστα ότι η Μακεδονία είναι

ΕΚΤΑΚΤΟ – «Mας χάρισαν την Μακεδονία» : Επίσημα η ΠΓΔΜ «κάρφωσε» Κοτζιά – ΥΠΕΞ: «Νεοναζιστές οι Ιεράρχες – Είναι όλοι Χρυσή Αυγή»

Πρώτα ήταν αλβανικό ΜΜΕ, έπειτα σκοπιανό και τώρα ο ίδιος ο αναπληρωτής πρωθυπουργός των Σκοπίων ο οποίος αποκάλυψε πως το ΥΠΕΞ αποδέχτηκε την ονομασία με τον όρο Μακεδονία!

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ...