Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αυτή μόνο η εικόνα περιέχει 48.741 γαλαξίες


Πόσο μικροί είμαστε... H ΓΑΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕΔΙΣΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΤΟΙΚΗΣΙΜΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ@-)
Κάθε μια από από αυτές τις 48.741 κουκκίδες αναπαριστά έναν γαλαξία. Κάθε γαλαξίας περιέχει εκατομμύρια αστέρια. Τα αστέρια έχουν γύρω τους πάρα πολλούς πλανήτες, αστεροειδείς και ακόμη και ζωή.

Αλλά αυτή η εικόνα, που είναι το 1/12 του νυχτερινού ουρανού, είναι απλά σαν ένας μικρός φεγγίτης στο σύμπαν. Το σύμπαν πιστεύεται ότι έχει πλάτος 93 δισεκατομμύρια έτη φωτός. Το πλάτος αυτής της εικόνας είναι 6 δισεκατομμύρια έτη φωτός.

Αυτή την άποψη του κόσμου την έχουμε χάρη στο Sloan Digital Sky Survey III, ένα ψηφιοποιημένο άτλαντα του γνωστού σύμπαντος. Η πλήρης έρευνα, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα, χαρτογραφεί συνολικά 1,2 εκατομμύρια γαλαξίες στις τρεις διαστάσεις. Δηλαδή, όχι μόνο δείχνει τις θέσεις τους στον ουρανό, αλλά και την απόστασή τους από τη Γη.


                              Δείτε την και σε πολύ μεγαλύτερη                                                   ανάλυση εδώ

Το SDSS-III ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα, το αποτέλεσμα μιας πολυετούς συνεργασίας εκατοντάδων επιστημόνων απ' όλων τον κόσμο. Οι παρατηρήσεις έγιναν από το Baryon Oscillation Spectroscopic Survey του SDSS-III, το οποίο χρησιμοποιεί ένα μεγάλο τηλεσκόπιο στο Νέο Μεξικό, όχι μόνο για να χαρτογραφήσει τους γαλαξίες, αλλά και για να εξάγουμε συμπεράσματα σχετικά με το ρυθμό διαστολής του σύμπαντος.

Στην παραπάνω εικόνα, τα χρώματα δείχνουν πόσο μακριά είναι ο κάθε γαλαξίας από τη Γη. Το κίτρινο είναι πιο κοντά σε εμάς, το μοβ πιο μακριά και το κόκκινο αντιπροσωπεύει μια ενδιάμεση απόσταση.

Δείτε ακόμη ένα κομμάτι που εκπροσωπεί το Sloan σε τρισδιάστατη μορφή. Αυτή η εικόνα απεικονίζει 120.000 γαλαξίες.


Οι αστρονόμοι χρειάζονται τέτοιους λεπτομερείς χάρτες για να απαντήσουν σε ερωτήματα σχετικά με το σύμπαν, όπως το πόσο γρήγορα αναπτύσσεται και από τι είναι φτιαγμένο.

Επίσης, αυτός ο χάρτης επιτρέπει στον καλύτερο υπολογισμό των αποτελεσμάτων της σκοτεινής ενέργειας στην επέκταση του σύμπαντος. Η σκοτεινή ενέργεια είναι μια μυστηριώδης δύναμη που αντιτίθεται στη βαρύτητα και πιστεύεται ότι τροφοδοτεί τη διαστολή του σύμπαντος.

Εμάς, τους μη αστρονόμους, όλα αυτά μας ζαλίζουν. Όταν όμως κοιτάξει κανείς μια μικρή γωνιά του ουρανού, ανείπωτες μάζες του σύμπαντος είναι μπροστά σας.

 vox

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.