Translate

Η Ρωσία ετοιμάζει πάνοπλους Spetsanz για την Συρία ερχόμενη σε αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ -Έτοιμος και στόλος αποβατικών σκαφών Zubr στην Μαύρη Θάλασσα!


Ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Andrei  Fedorov είπε σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων  Al-Jazeera, ότι εξετάζεται η αποστολή   «φρέσκων ρωσικών ειδικών  δυνάμεων» στην Συρία. Ο στόχος τους είναι να «εξασφαλιστεί μια γρήγορα και αποφασιστική νίκη στη Συρία».

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
Όλοι όμως γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι πρώτα ενεργούν και μετά αρχίζουν τις δηλώσεις , κάτι που αποτελεί μέρος της περιβόητης «Maskιrovka»που εξασκούν απο την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου.
Ο Fedorov είπε συγκεκριμένα : «Αυτό συζητείται, και υπάρχουν παρόμοια σχέδια. Αυτό είναι βέβαια ένα ευαίσθητο θέμα για τις στρατιωτικές υπηρεσίες μας. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι οποιαδήποτε ρωσική χερσαία συμμετοχή θα οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα. Αυτό όμως μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων αλλά και σε  περαιτέρω διαφωνίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες».
Εκτιμάται ότι η αναβαθμισμένη  παρουσία ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία σημαίνει μια ακόμη ενδεχομένως  ιδιότυπη μάχη για την «επόμενη ημέρα» στην Συρία.
Οι Αμερικανοί προσεταιριζόμενοι του Κούρδους με την υπόσχεση της  αυτονομίας , και εξοπλίζοντας την «συριακή μετριοπαθή αντιπολίτευση»  , εισέρχονται  και αυτοί με την σειρά τους σε τροχιά αντιπαράθεσης με την Μόσχα. Όλα τα σενάρια είναι ανοικτά πλέον, ακόμη και να δούμε εμπλοκή Ρώσων και Αμερικανών σε συριακό έδαφος, κάτι σίγουρα  απευκταίο.
Την ίδια στιγμή το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποκάλυψε τα σχέδια του ότι ετοιμάζει νέο στόλο από αποβατικά σκάφη Zubr αποκαλύπτοντας τις στρατιωτικές προθέσεις της Μόσχας για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και ενδεχομένως των βουλγαρικών και τουρκικών ακτών , αν και δεν δηλώνεται τίποτα  εντελώς κατηγορηματικά  .
Η απόφαση για την προμήθεια από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπερταχύπλοων αποβατικών χόβερκραφτ «Zubr» και «MURINA» θα ληφθεί στα τέλη του 2016 ή στις αρχές του 2017, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA Novosti, ο αντιπρόεδρος των ναυπηγείων Igor Ponomarev κατά τη διάρκεια της έκθεσης  όπλων KADEX-2016 .
«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μελετά το ζήτημα της δημιουργίας ειδικής δύναμης με  αερόστρωμνα τύπου« murina»και« Zubr », ενώ η απόφαση της αγοράς θα αφορά την η βελτίωση της κατάστασης του προγράμματος των εξοπλισμών  στο τέλος αυτής ή στις αρχές του επόμενου έτους»,  είπε ο ίδιος.
Η απάντηση από τον νυν Ρώσο Υπουργός άμυνας Σ.Σοιγκού,  κινείται σε μια ορθολογική προσέγγιση έχοντας σκοπό την μεταφορά μεγάλων δυνάμεων μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα σε «στεριά» πέριξ της Μαύρης Θάλασσας, που αποτελεί και τον αντικειμενικό σκοπό της Μόσχας.
Σε λογική εμβέλεια των μονάδων των Ρώσων πεζοναυτών είναι  η Βουλγαρία , η Ρουμανία και φυσικά η Τουρκία. Σε συνδυασμό με την ενίσχυση της Κριμαίας με πυραύλους εδάφους επιφανείας Bastion η ρωσική αντίδραση θα εξόχως  δυσανάλογη της προθέσεως του ΝΑΤΟ για την δημιουργία  νατοϊκού στόλου Μαύρης Θάλασσας, αναφέρουν πληροφορίες απο τον ρωσικό τύπο.
Η πορεία όμως των δύο συνασπισμών σε θάλασσα , στεριά και αέρα οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε παγκόσμια σύγκρουση, αυτό δεν το αμφισβητεί πλέον κανένας.

πληροφορίες από pentapostagma

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com