Translate

Πενήντα νεκροί ο απολογισμός του μακελειού στο Ορλάντο ..Ισλαμοπίθηκος ο δράστης, όσο για τον αριθμό των νεκρών ας είμαστε επιφυλακτικοί γιατί η NWO είναι μεγάλη σκηνοθέτις!!

2016 06 12T123929Z 1704945966 S1AETJMDHPAB RTRMADP 3 FLORIDA SHOOTINGΛογαριασμός στο twitter προσκείμενος στο ISIS ανήρτησε φωτογραφία του δράστη

Σύμφωνα με το Reuters, λογαριασμός στο Twitter που πρόσκειται στο Ισλαμικό Κράτος,
δημοσίευσε φωτογραφία στην οποία ισχυρίζονται ότι απεικονίζεται ο Ομάρ Ματίν, δράστης του μακελειού στο κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα.
“Ο άντρας που έκανε την επίθεση στο κλαμπ στη Φλόριντα, σκοτώνοντας 50 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους”, είναι η λεζάντα με την οποία συνοδεύουν τη φωτογραφία. Ωστόσο, δεν υπήρξε επίσημη δήλωση από το Ισλαμικό Κράτος.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν ο άνδρας που απεικονίζεται είναι όντως ο Ομάρ Ματίν. Η φωτογραφία έχει κυκλοφορήσει και σε άλλους λογαριασμούς υποστηρικτών της τζιχαντιστικής οργάνωσης, οι οποίοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επίθεση.

Ομπάμα: Να παρασχεθεί κάθε βοήθεια στις τοπικές αρχές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε για την επίθεση από τη σύμβουλό του σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας Λάιζα Μόνακο και διέταξε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση "να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια" στις τοπικές αρχές.
"Ο πρόεδρος ζήτησε να έχει τακτική ενημέρωση ενόσω το FBI και οι άλλοι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι συνεργάζονται με την αστυνομία του Ορλάντο για να συλλέξουν περισσότερες πληροφορίες", σημειώνεται στην ανακοίνωση.
"Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι με τις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων", καταλήγει η ανακοίνωση.
Τη θλίψη της για την επίθεση εξέφρασε η Χίλαρι Κλίντον. "Ξυπνήσαμε με ανησυχητικά νέα από τη Φλόριντα. Η σκέψη μου είναι με εκείνους που επλήγησαν από αυτήν την τραγική ενέργεια", έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter.
Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ έκανε λόγο για μια "βρώμικη" επίθεση, σημειώνοντας ότι η αστυνομία ερευνά την πιθανότητα να πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια.

Το χρονικό του μακελειού

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η αστυνομία κλήθηκε μετά από αναφορές για πυροβολισμούς μέσα στο κλαμπ. Οι αξιωματούχοι πραγματοποίησαν έφοδο και υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τον δράστη ενώ στη συνέχεια εκείνος πήρε μαζί του ομήρους και οχυρώθηκε στο κλαμπ. 
Η αστυνομία έλαβε την απόφαση να επέμβει και εισέβαλε στο χώρο που βρισκόταν ο ένοπλος. Κατά την ανταλλαγή πυρών, ο δράστης σκοτώθηκε. Μαζί του είχε ένα αυτόματο τουφέκι, ένα περίστροφο και μια συσκευή η οποία εξετάζεται, σύμφωνα με την αστυνομία.  
Η αστυνομία του Ορλάντο θεωρεί την επίθεση ως περιστατικό εγχώριας τρομοκρατίας και οι αρχές ερευνούν αν ο δράστης ήταν ένας "μοναχικός λύκος", αν δηλαδή έδρασε μόνος ή αν είχε συνεργούς. Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) έχει ξεκινήσει ήδη έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια".
2016 06 12T131408Z 1382456768 S1AETJMGJOAB RTRMADP 3 FLORIDA SHOOTING
ΠΗΓΗ: REUTERS/ STEVE NESIUS
Νωρίτερα, οι αρχές είχαν επιβεβαιώσει ότι υπήρχαν πολλοί τραυματίες σε νυχτερινό κλαμπ στο Ορλάντο της Φλόριντα, μετά από εισβολή ενόπλου. Οι αρχές προειδοποίησαν τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή καθώς η κατάσταση βρισκόταν σε εξέλιξη.
Αρχικές μαρτυρίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον επτά ανθρώπους οι οποίοι είχαν χτυπηθεί από τα πυρά του ενόπλου στο club Pulse.
Ο ένοπλος, σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, πυροβόλησε τουλάχιστον 20 φορές κι είχε οχυρωθεί μέσα στο κλαμπ. Εφημερίδα του Ορλάντο μετέδωσε την πληροφορία ότι ο ένοπλος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κρατούσε ομήρους.
Πολλοί θαμώνες του κλαμπ ανέφεραν στα social media ότι αναζήτησαν καταφύγιο πίσω από το μπαρ, άλλοι έπεσαν στο πάτωμα ενώ αρκετοί κατάφεραν να ξεφύγουν από την έξοδο κινδύνου.
Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες που ένα βίαιο έγκλημα σημειώνεται στην πόλη του Ορλάντο. Το βράδυ της Παρασκευής, μια νεαρή τραγουδίστρια, η Κριστίνα Γκρίμι, που έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι The Voice, δολοφονήθηκε ενώ υπέγραφε αυτόγραφα μετά από μια συναυλία στο Plaza Live, σε απόσταση μικρότερη των 5 χιλιομέτρων από το Pulse.
cnn.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com