Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Πούτιν θέλει λάφυρο τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» των ισλαμοπιθήκων (ISIS)

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας εισήλθαν το Σάββατο, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, στην επικράτεια της επαρχίαςΡάκα, στην κεντρική Συρία, της οποίας η ομώνυμη επαρχιακή πρωτεύουσα, Ράκα, θεωρείται και η ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Την ίδια ώρα από τα βόρεια της Ράκα προωθούνται οι υπό κουρδική διοίκησηΣυριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.
Η βρετανική Express, η οποία δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, γράφει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να καρφώσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των τζιχαντιστών, βοηθώντας τον συριακό στρατό να καταλάβει τη Ράκα.
Την Παρασκευή τα ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας προωθούνταν από το έδαφος δίνοντας σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα προωθήθηκαν 35 χιλιόμετρα προς τη Ράκα και έχουν ως κύριο στόχο τους την ανακατάληψη της Τάμπκα, η οποία απέχει 48 χιλιόμετρα δυτικά της Ράκα δίπλα στον Ευφράτη, όπου το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα είναι ζήτημα τιμής να ανακαταληφθεί από τον συριακό στρατό.
Η Express υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι και οι Σύροι έχουν στόχο πρώτα να καταλάβουν την Τάμπκα και το αεροδρόμιό της και μετά τη Ράκα. Γράφει ότι ο Πούτιν θέλει την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών.
Ωστόσο, από όσα έχουν δημοσιευτεί, το ίδιο σχέδιο φαίνεται να έχουν και οι Αμερικανοί με τους Κούρδους, δηλαδή σε προτεραιότητα την κατάληψη της Τάμπκα.
Ο αγώνας δρόμου στη Ράκα λοιπόν δεν γίνεται αυτή τη στιγμή για την ίδια τη Ράκα αλλά για την Τάμπκα.
Από το ποιος θα καταλάβει πρώτος την Τάμπκα φαίνεται ότι θα κριθεί και ποιος θα πάρει τη Ράκα.
Εκτός εάν Ρώσοι, Σύροι, Αμερικανοί και Κούρδοι έχουν συμφωνήσει -και αυτό ας μην φαίνεται απίθανο- επιτιθέμενοι στους τζιχαντιστές από βορρά και νότο συγχρόνως να τους «κλείσουν» ανάμεσα σε δύο μέτωπα και να τους συντρίψουν.
Όπως στο πλευρό των Κούρδων μάχονται Αμερικανοί κομάντος, έτσι και στο πλευρό των Σύρων πεζικάριων μάχονται Ρώσοι κομάντος. Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ανοίγουν δρόμο στην έρημο πάνω σε κουφάρια τζιχαντιστών.

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΓΗΙΝΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΠΛΕΓΜΑ

Περί του ΓΗΙΝΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΠΛΕΓΜΑΤΟΣ Ήδη από τη δεκαετία του ‘60, οι Σοβιετικοί επιστήμονες Ν. Γκοντσάροφ, Β. Μόροζ και Β. Μοκάροφ είχαν ανακαλύψει στοιχεία που αποδεικνύουν την ύπαρξη ασθενών μαγνητικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται πως περιβάλλουν τον πλανήτη μας σε σχήμα δωδεκαέδρου, τοποθετημένου μέσα σε ένα εικοσάεδρο, σαν κάποτε η γη να ήταν ένας τεράστιος κρύσταλλος ή να είχε μορφή ενάργειας που προερχόταν από κάποιον κρυσταλλικό πυρήνα της. Επάνω σε έναν γεωγραφικό χάρτη, οι Σοβιετικοί επιστήμονες σημείωσαν τις μνημειακές κατασκευές των αρχαίων πολιτισμών και αμέσως φάνηκε πως αυτέςακολουθούσαν τις μαγνητικές ή ενεργειακές γραμμές του εικοσαέδρου.

ΙΣΛΑΜΟΠΙΘΗΚΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΣΕ ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΕΣ ΕΙΔΕΜΗ…vid

Στη Γαλλία δύο ισλαμοπίθηκοι με φορτηγό εισήρθαν στη γαλλική Μονή κατά τη διάρκεια των υπηρεσιών της και ζήτησαν όλες οι μοναχές ασπαστούν το Ισλάμ.

"Εθαψε" 19 ζωές ενώ σπατάλησε εκατομμύρια σε λούσα Ομολογία-σοκ>Η περιφέρεια Αττκής, έχει ταμειακά διαθέσιμα 345 εκατομμύρια!

ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ
Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις για την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου διαδέχονται η μία την άλλη καθώς 19 άνθρωποι έχουν χάσει ήδη τη ζωή τους. Οι αποκαλύψεις έχουν να κάνουν με τα εκατομμύρια που

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Η ΝΑSΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ-ΤΟ 2018 ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Μιλώντας στην Daily Star, ο μετεωρολόγος Paul Dorian συμφώνησε ότι η μειωμένη ηλιακή δραστηριότητα θα μπορούσε να μας φέρει μια νέα εποχή παγετώνων.