Translate

Ο Πούτιν θέλει λάφυρο τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» των ισλαμοπιθήκων (ISIS)

Τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας εισήλθαν το Σάββατο, με την υποστήριξη της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, στην επικράτεια της επαρχίαςΡάκα, στην κεντρική Συρία, της οποίας η ομώνυμη επαρχιακή πρωτεύουσα, Ράκα, θεωρείται και η ντε φάκτο «πρωτεύουσα» της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.
Την ίδια ώρα από τα βόρεια της Ράκα προωθούνται οι υπό κουρδική διοίκησηΣυριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ.
Η βρετανική Express, η οποία δεν κρύβει τον θαυμασμό της για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, γράφει ότι ο Ρώσος Πρόεδρος είναι έτοιμος να καρφώσει το τελευταίο καρφί στο φέρετρο των τζιχαντιστών, βοηθώντας τον συριακό στρατό να καταλάβει τη Ράκα.
Την Παρασκευή τα ρωσικά βομβαρδιστικά σφυροκόπησαν τις θέσεις των τζιχαντιστών ενώ τα κυβερνητικά στρατεύματα της Συρίας προωθούνταν από το έδαφος δίνοντας σκληρές μάχες με τους τζιχαντιστές.
Τα κυβερνητικά στρατεύματα προωθήθηκαν 35 χιλιόμετρα προς τη Ράκα και έχουν ως κύριο στόχο τους την ανακατάληψη της Τάμπκα, η οποία απέχει 48 χιλιόμετρα δυτικά της Ράκα δίπλα στον Ευφράτη, όπου το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τάμπκα είναι ζήτημα τιμής να ανακαταληφθεί από τον συριακό στρατό.
Η Express υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι και οι Σύροι έχουν στόχο πρώτα να καταλάβουν την Τάμπκα και το αεροδρόμιό της και μετά τη Ράκα. Γράφει ότι ο Πούτιν θέλει την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών.
Ωστόσο, από όσα έχουν δημοσιευτεί, το ίδιο σχέδιο φαίνεται να έχουν και οι Αμερικανοί με τους Κούρδους, δηλαδή σε προτεραιότητα την κατάληψη της Τάμπκα.
Ο αγώνας δρόμου στη Ράκα λοιπόν δεν γίνεται αυτή τη στιγμή για την ίδια τη Ράκα αλλά για την Τάμπκα.
Από το ποιος θα καταλάβει πρώτος την Τάμπκα φαίνεται ότι θα κριθεί και ποιος θα πάρει τη Ράκα.
Εκτός εάν Ρώσοι, Σύροι, Αμερικανοί και Κούρδοι έχουν συμφωνήσει -και αυτό ας μην φαίνεται απίθανο- επιτιθέμενοι στους τζιχαντιστές από βορρά και νότο συγχρόνως να τους «κλείσουν» ανάμεσα σε δύο μέτωπα και να τους συντρίψουν.
Όπως στο πλευρό των Κούρδων μάχονται Αμερικανοί κομάντος, έτσι και στο πλευρό των Σύρων πεζικάριων μάχονται Ρώσοι κομάντος. Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ανοίγουν δρόμο στην έρημο πάνω σε κουφάρια τζιχαντιστών.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com