Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πόσα γνωρίζει η Google για σας;

Google είναι η πύλη σας για τα πάντα στο World Wide Web …αλλά και το portal σας για όλο και περισσότερα από τα προσωπικά σας δεδομένα. Έτσι μπορείτε να ανακαλύψετε από τη θέση του τηλεφώνου σας, τις φωτογραφίες σας ή τις παραδόσεις
πακέτων που περιμένετε. Παρακάτω θα δούμε μερικούς όρους αναζήτησης της Google, που προτείνει η εταιρεία και αξίζει να γνωρίζετε.google google
Κατά πάσα πιθανότητα θα αναρωτηθείτε αν μόνο εσείς μπορείτε να δείτε αυτά τα αποτελέσματα. Φυσικά και δεν μπορεί να δει κανείς άλλος πότε είναι το επόμενο σας ταξίδι και το ξενοδοχείο σας. Τα αποτελέσματα είναι πρωσωπικά και βάσίζονται στα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει η εταιρεία καθώς χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες της. Έτσι όσο πιο πολλές υπηρεσίες της Google χρησιμοποιείτε, τόσο πιο έγκυρα θα είναι τα αποτελέσματα.
Να αναφέρουμε ότι η εταιρεία συλλέγει τα ΠΑΝΤΑ. Από διευθύνσεις μέσα από το Gmail σας, μέχρι και χρήσιμες συντομεύσεις από την αρχική σελίδα του Google ή τη γραμμή διευθύνσεων του Chrome.
“I’ve lost my phone”
Ουσιαστικά είναι ο ευκολότερος τρόπος για να δείτε το Android Device Manager. Αν αναζητήσετε στην μηχανή αναζήτησης της Google “I’ve lost my phone” θα δείτε την τελευταία γνωστή θέση όλων των τηλεφώνων που συνδέονται με το λογαριασμό σας στην Google. Μπορείτε να εντοπίσετε, να καλέσετε και να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας. Λειτουργεί για Android αλλά και για iOS συσκευές.
“Contact -name ”
Φέρτε τις επαφές σας κατευθείαν στην σελίδα αναζήτησης της Goοgle. Η μηχανή αναζήτησης συνδέεται με την υπηρεσία Goοgle Contacts και έτσι μπορεί να δει και να αναζητήσει τις επαφές σας. Έτσι γράφοντας τον όρο Contact και προσθέτοντας το όνομα ενός από τους φίλους σας ή τα μέλους της οικογένειας σας, θα σας εμφανιστούν τα δεδομένα που ψάχνετε. Αν υπάρχουν περισσότερα από ένα θα δείτε μια λίστα με επιλογές. Ένα κλικ σε οποιοδήποτε από τα αποτελέσματα θα ξεκινήσει μια κλήση ήχου μέσω Hangouts.
“My deliveries”
Στη συνέχεια θα δούμε πως αξιοποιεί η Goοgle τις πληροφορίες που συλλέγει από το λογαριασμό σας στο Gmail. Χρησιμοποιήστε το “My deliveries” (ή “packages” ή “purchases”) για να δείτε τις πρόσφατες παραγγελίες σας, που φυσικά υπάρχουν κρυμμένες στο inbox σας. Με ένα κλικ σε οποιαδήποτε από τις καταχωρήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη θα δείτε τις τιμές μαζί με τα τυχόν διαθέσιμα στοιχεία παρακολούθησης.
“My flights”
Το Gmail ξανά μπορεί να σας πει κάθε ταξιδιωτικό σχέδιο. Έτσι αν αναζητήσετε στην Goοgle τον όρο “My flights” μπορείτε να δείτε όλα τα ταξίδια σας, από το παρελθόν αλλά και αυτά που έχετε προγραμματίσει. Με κλικ στην κάθε καταχώρηση από τη λίστα θα δείτε αριθμούς πτήσεων, ώρες, και άλλα βασικά στοιχεία.
“My hotels”
Ο όρος αναζήτησης “My hotels” λειτουργεί ακριβώς όπως και οι πτήσεις. Η Goοgle αναζητεί μέσα στο inbox σας και θα επιστρέψει όλες τις κρατήσεις ξενοδοχείων που έχετε κάνει. Και πάλι με ένα κλικ σε οποιαδήποτε καταχώρηση στη λίστα θα σας παρουσιάσει περισσότερες λεπτομέρειες.
“My shows”
Αναζητήστε για “My shows” και θα δείτε όλες τις επερχόμενες παραστάσεις, συναυλίες και άλλες εκδηλώσεις που μπορεί να έχετε κάποια επιβεβαίωση στο Gmail σας.
“My bills”
Η αναζήτηση του όρου θα σας εμφανίσει κάθε λογαριασμό πληρωμής έχει έρθει στο Gmail σας. Όμως η Google δεν σας παρέχει καμία οικονομική βοήθεια.
“My events”
Ένας γρήγορος τρόπος αναζήτησης στο Ημερολόγιο της Goοgle. Αν χρησιμοποιείτε την υπηρεσία μπορείτε επίσης να ρωτήσετε “when’s my next appointment?” ή “what am I doing next week?” για να πάρετε προσωπικές απαντήσεις από το Ημερολόγιο. Κάντε κλικ σε μια εγγραφή και θα δείτε ημερομηνίες και ώρες, περιγραφές και πολλά άλλα.
“My Photos”
Το Google Photos θα σας απαντήσει στο ερώτημα “my photos” και “my videos” με την προϋπόθεση να χρησιμοποιείτε την υπηρεσία αποθήκευσης φωτογραφιών της εταιρείας.
fieldguide.gizmodo.com                                                                                                               iguru

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Η εθνική δεξιά του Τραμπ δείχνει τον δρόμο - Η ΑΛΗΘΕΙΑ πρέπει επιτέλους να ακουστεί και στην Ελλάδα

Είναι μάλλον περιττό να πούμε το πόσο έχει κουράσει η συζήτηση γύρω από τα αίτια της κρίσης στην Ελλάδας, αλλά και στην Ευρώπη και κυρίως το πόσο ΛΑΘΟΣ αποδεικνύονται οι τρόποι αντιμετώπισής της.