Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

EKTΑKTO! Ρωσικό ΥΠΑΜ: Το αντιτορπιλικό «USS Porter» με το που εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα στοχοποιήθηκε από ρωσικούς πυραύλους Bastion ... vid


Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Το αμερικανικό αντιτορπιλικό κατευθυνόμενων βλημάτων «USS Porter» με το που  εισήλθε στην Μαύρη θάλασσα,   αποτέλεσε αμέσως στόχο των  παράκτιων  συστοιχιών  πυραύλων Bal-Ε  και Bastion στην Κριμαία, ενώ τα ρωσικά ραντάρ «χτενίζουν κάθε κίνηση του», αναφέρει ο ρωσικός τύπος.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα του έκτου στόλου των ΗΠΑ ανέφερε ότι το αντιτορπιλικό που διαθέτει σύστημα AEGIS εισήλθε στην Μαύρη Θάλασσα, για μία ναυτική άσκηση με παρόχθιες χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας , Το  αμερικανικό αντιτορπιλικό θα επισκεφτεί την Οδησσό και λιμάνι της Γεωργίας και θα λάβει  μέρος στην άσκηση  «Atlantic Resolve».
Αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου άμυνας όμως δήλωσε ότι  το παράκτια πυραυλικά συστήματα «Bal-Ε  και K-300P Bastion-P» ενεργοποιήθηκαν και μέσω των ραντάρ τους έχουν «κλειδώσει» το αμερικανικό αντιτορπιλικό σε κάθε περίπτωση.
Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε όλα τα νατοϊκά και αμερικανικά πολεμικά πλοία πριν εισέρθουν στην περιοχή της Μαύρης  θάλασσας, έχουν « χάρτες στους οποίους έχουν επισημανθεί οι ρωσικές συστοιχίες και τα ραντάρ» έτσι και το ΝΑΤΟ έχει  στοχοποιημένα και τα ρωσικά συστήματα σε μία αμοιβαία κίνηση.    
Ο Ρώσος υψηλά ιστάμενος  τόνισε επίσης και  την παρουσία μαχητικών ρωσικών αεροσκαφών αλλά και μονάδων επιφανείας και υποβρυχίων του στόλου της Μαύρης θάλασσας  «απέναντι και πάνω » από τα νατοϊκά πλοία, παρακολουθώντας κάθε κίνηση τους .    
Επισημαίνεται ότι το σύστημα παράκτιας άμυνας «Bal-Ε» μπορεί να «απελευθερώσει» 32 πυραύλους σε διάστημα τριών δευτερολέπτων.
Το συγκρότημα είναι ικανό να αναπτύξει ταχύτητα 60 km / h σε αμαξωτό δρόμο και διαθέτει ακτίνα δράσης, χωρίς ανεφοδιασμό  850 χιλιόμετρα . Οι θέσεις τοποθέτησης του επιλέγονται  σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από την ακτογραμμή, και μια τυπική ανάπτυξη απαιτεί  μόνο 10 λεπτά.
Επίσης  μία συστοιχία  πυραύλων «Bastion» αποτελείται από  ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930. Τα αντιπλοϊκά  βλήματα Cruise  «Onyx»  διαθέτουν  κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι  αυτού του τύπου  είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια  φρεγάτα,  ενώ πέντε  πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο.
Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) τοποθετείται  στα βάθη της ακτής, για να μπορεί να ελέγχει όλη την ακτή . Ενεργοποιείται σε  πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για βολή  αμέσως. Μόλις αναπτυχθεί,  μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων .
Το αντιτορπιλικό «USS Porter» κατέπλευσε στην  Μαύρη Θάλασσα αποτελώντας μέρος της προετοιμασίας για την διεξαγωγή της νατοϊκής ασκήσεως, τόνισε ο Ρώσος στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Viktor  Murakhovsky μιλώντας στο ραδιόφωνο Zvezda. Ο ίδιος είναι μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της  ρωσικής  στρατιωτικο-βιομηχανικής επιτροπής ρου Κρεμλίνου.
«Η μόνιμη παρουσία αμερικανικών αντιτορπιλικών  στο ευρωπαϊκό θέατρο  είναι ήδη μια πρόκληση», είπε ο Murakhovsky κατά τη διάρκεια της εκπομπής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν τέσσερα άλλα τέτοια σκάφη τα οποία μόνιμα έχουν αναπτυχθεί σε ναυτική βάση στην Ισπανία.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι τέτοιες ενέργειες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης του «USS Porter» , θα πρέπει να θεωρούνται ως μέρος της προετοιμασίας για την καταπολέμηση  των  ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων.   
                   
Το πολεμικό πλοίο είναι κλάσεως Burke και έχει έδρα την  ισπανική ναυτική βάση Rota ενώ  αποτελεί μέρος του αμερικανικού 6ου Στόλου, που εδρεύει στη Νάπολη της Ιταλίας.

ΠΗΓΗ

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Mε ιλιγγιώδη ταχύτητα αποχωρεί από την Κομοτηνή ο Ερντογαν – Επιστρέφει στην Τουρκία vid

Αποχώρησε με τέρμα τα γκάζια ο Ρ.Τ.Ερντογάν από την Κομοτηνή. Εκνευρισμός, δεν πήγε ο σχεδιασμός όπως ήθελε ή φόβος για κάτι άλλο; Νωρίτερα ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε στους

Κλείνουν Ένα Ένα Τα Αεροδρόμια Για Τους Έλληνες!

Η Ελλάδα de facto εκτός Σένγκεν - Ακόμα και ευρωβουλευτές περνάνε από έλεγχο (photo)Tο «γερμανικό παράδειγμα» επιβολής εξονυχιστικών ελέγχων στους επιβάτες των πτήσεων από την Ελλάδα ακολουθούν ολοένα και

ΤΟ ΠΕΠΛΟ 26000 ΕΤΩΝ vid

Αλήθειες που οι Δρακονιανοί,Οφιδοειδείς και Σαυροφυείς που σε κυβερνάνε δεν θέλουν να γνωρίζεις!.

Συρία: επικείμενο αεροπορικό επεισόδιο Ρωσίας-ΗΠΑ με κατάρριψη – Πρώτη θερμή επαφή Su-35S με F-22 Raptor! Vid

Ξαφνικά «βουίζει» η Συρία για επικείμενο χοντρό αεροπορικό επεισόδιο μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας που θα οδηγήσει σε κατάρριψη ενώ είχαμε πριν λίγο την πρώτη επιβεβαιωμένη «θερμή επαφή» μεταξύ ρωσικών

Το είπαν και αυτό: «Έγκλημα να θες να γίνεις μάνα ενώ χρωστάς»

Η Ελλάδα μας αλλάζει. Η Νέα Εποχή δεν εξαφανίζει σταδιακά μόνο τον όρο «ιδιοκτησία» αλλά και τον θεσμό της οικογένειας. Στα Ειρηνοδικεία μια Δευτέρα εκδικάζονται δεκάδες υποθέσεις

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...