Translate

Βόρειος Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γκρεμίζει «χωριό» που του θυμίζει τον... θείο του!

Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν γκρεμίζει «χωριό» που του θυμίζει τον... θείο τουΤο Πιονγκγιάνγκ Φολκ Βίλατζ κατασκευάστηκε το 2012, υπό την εποπτεία του Γιανγκ Σονγκ ΣαέκΟι δοκιμές πυρηνικών όπλων δεν αποτελεί το μοναδικό... μελανό σημείο στη γενικότερη δράση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν. Ο -τουλάχιστον- εκκεντρικός πρόεδρος λειτουργεί στα... άκρα σε ότι αφορά την ασφάλειά του, καθώς δεν διστάζει να εκτελεί ακόμη και στενούς συγγενείς του, με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας και της πιθανότητας ανατροπής του. Ένα από τα πρόσωπα αυτά ήταν και ο θείος του, τον οποίο εκτέλεσε με την κατηγορία ότι είχε συστήσει ομάδα για την ανατροπή του καθεστώτος. Από τότε πέρασαν χρόνια, αλλά ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν... ξέχασε. Τελευταίο του... επίτευγμα, είναι η απόφαση να γκρεμίσει ένα ολόκληρο χωριό, πολύ απλά, διότι του... θύμιζε τον «προδότη θείο» του.




Το Πιονγκγιάνγκ Φολκ Βίλατζ, ένα τεράστιο πάρκο που αποτύπωνε ένα κανονικό χωριό της επαρχίας στη Βόρεια Κορέα, όχι μόνο θα πάψει να λειτουργεί, αλλά θα καταστραφεί, ώστε να μην το βλέπει... μπροστά του ο Βορειοκορεάτης ηγέτης. Το πάρκο ολοκληρώθηκε το 2012 και αποτελεί μία από τις ατραξιόν της περιοχής. Η κατασκευή του ήταν υπό την εποπτεία του Γιανγκ Σονγκ Σαέκ, του θείου που εκτελέστηκε από τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο Γιανγκ κατηγορήθηκε για προδοσία και χαρακτηρίστηκε «χειρότερος από σκύλος», πριν εκτελεστεί. Όπως μετέδωσαν ειδησεογραφικά δίκτυα στη Νότια Κορέα, δόθηκε εντολή από τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να γκρεμιστεί η μίνι Πιονγκγιάνγκ, καθώς του θύμιζε τον «προδότη» θείο του.

Τουριστικοί πράκτορες στη Βόρεια Κορέα επιβεβαίωσαν το «λουκέτο» στις εγκαταστάσεις, αλλά υποστήριξαν πως η κυβέρνηση τους είπε πως είναι κάτι το προσωρινό. Το συγκεκριμένο σημείο αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ωστόσο αν η διάθεση του ηγέτη της Πιονγκγιάνγκ χαλάει, θα γκρεμιστεί.
                                                                                                                             πρωτο θεμα

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com