Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Μήνυμα Πολέμου των ΗΠΑ στη Μόσχα Παραμονές της Συνόδου του ΝΑΤΟ …

Δυστυχώς η μεγάλη Συμμαχία του ΝΑΤΟ και παρά τις διακηρύξεις της περί του αμυντικού της προσανατολισμού αλλά και υποστήριξης της ειρήνης και ασφάλειας, μόνο αυτό δεν φαίνεται να πρεσβεύει στην παρούσα φάση. Μάλιστα στα πλαίσια των καλών σχέσεων με τη Ρωσία είχε
συναφθεί και συμφωνία συνεργασίας ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Βέβαια εκ των υστέρων βλέπουμε ότι η συνεργασία αυτή είναι κατ’ευφημισμό καθόσον οι ΗΠΑ με τα επεκτατικά τους σχέδια όχι μόνο δεν συνεργάζονται με την Ρωσία αλλά την προκαλούν θέλοντας να την απομονώσουν, με την ανάπτυξη Νατοϊκών δυνάμεων και μέσων σε χώρες που συνορεύουν με αυτή. Τελευταία και μεγάλη πρόκληση θα λέγαμε ότι αποτελεί η Νατοϊκή πανηγυρική σύνοδος στη Βαρσοβία αρχές Ιουλίου και οι μέχρι τότε μεγάλες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία, που έχουν ήδη ξεκινήσει και παραπέμπουν με το μέγεθος τους, σε εποχές ψυχρού πολέμου. Δηλαδή τώρα τι να κάνει η Ρωσία να κάθεται να τους κοιτάει … και να αναμένει το μοιραίο … προφανώς όχι, οπότε είναι φυσιολογικό να αναμένουμε κλιμάκωση, ειδικά όταν οι Πολωνοί και άλλοι πρώην ανατολικοί στηρίζουν και προτείνουν σκληρές αντιρωσικές ατζέντες κατά την επικείμενη σύνοδο.
Έτσι, έναν ακριβώς μήνα πριν τη Νατοϊκή Σύνοδο, άρχισαν στην Πολωνία τα μεγαλύτερα Νατοϊκά γυμνάσια από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, διάρκειας δέκα ημερών (7-17 Ιουνίου). Σε αυτά συμμετέχουν 14.000 Αμερικανοί στρατιώτες. Συνολικά συμμετέχουν 31.000 στρατιώτες, 100 αεροπλάνα, 12 πολεμικά πλοία και περισσότερα από 3.000 τεθωρακισμένα και άλλα οχήματα. Συμμετέχουν συνολικά 24 μέλη του ΝΑΤΟ και πέντε «συνεταιρικά». Δεν συμμετέχουν, κατά πληροφορίες, παραδοσιακές Νατοϊκές δυνάμεις όπως η Γερμανία και η Γαλλία αλλά ούτε και άλλες μικρότερες χώρες όπως η Ελλάδα. Ο κωδικός της άσκησης είναι «Ανακόντα 16». Αποτελεί σύμφωνα με την ενημέρωση του ΝΑΤΟ μια αμυντική άσκηση που δεν στρέφεται εναντίον… της Ρωσίας, αλλά εναντίον κρατών που είναι παρίες στο διεθνές σύστημα. Βέβαια πριν μόλις έναν χρόνο έλεγαν πως ένα τέτοιο κράτος ήταν το Ιράν το οποίο απειλούσε, με βαλλιστικούς πυραύλους την Ευρώπη του ΝΑΤΟ και κράτη όπως την… Πολωνία. Και πως για τον λόγο αυτό έπρεπε να εγκατασταθούν αντιπυραυλικά συστήματα και ραντάρ σε κράτη της Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, Πολωνία). Όμως το Ιράν δεν είναι πλέον κράτος παρίας, αφού τον τελευταίο χρόνο έχει συνάψει συμφωνία με τις μεγάλες δυνάμεις αναφορικά με τη διαχείριση του πυρηνικού του προγράμματος. Η άσκηση συνεπώς «Ανακόντα 16» στοχεύει τη Μόσχα. Αυτή θέλει να απειλήσει και να εκφοβίσει. Να της στείλει, δηλαδή ΄΄μήνυμα πολέμου΄΄ αν δεν κάτσει ήσυχα και συνεχίσει την πολιτική του ανταγωνισμού προς τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Για τον ίδιο λόγο εκτός από τις στρατιωτικές ασκήσεις έχουμε και ανάπτυξη για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, δύο αμερικανικών αεροπλανοφόρων στη Μεσόγειο: του Harry S. Truman και του Dwight D. Eisenhower. Ανεπίσημα οι Αμερικάνοι παραδέχονται πως η διπλή αυτή ανάπτυξη στέλνει πολύ συγκεκριμένο μήνυμα προς το Κρεμλίνο, πως δεν μπορεί να κάνει ότι θέλει στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ, στην ανατολική Μεσόγειο και στο μέτωπο της Συρίας.
Θεωρούμε μεγάλη υποκρισία και πρόκληση εκ μέρους του ΝΑΤΟ τη συγκεκριμένη συμπεριφορά. Δυστυχώς όλα αυτά κλιμακώνουν επικίνδυνα την κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, Μαύρης Θάλασσας, Καύκασου αλλά και γενικότερα. Αποτελεί δε μεγίστη ανευθυνότητα των ΗΠΑ των πρώην ανατολικών αλλά και Νατοϊκών χωρών της Βαλτικής, η συνεχής δαιμονοποίηση της Ρωσίας και του ρωσικού λαού καθόσον δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη στη Ευρώπη με αυτή την προσέγγιση.
Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος
Στρατηγικός Αναλυτής
Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας
στη ΝΑ Μεσόγειο

Σχόλια

7spynews on facebook


ενεργό link
ενεργό link

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο κουφός ψευτοεθνάρχης Καραμανλής αναγνώρισε πρώτος τα Σκόπια ως “Μακεδονία” το 1959!

Σημαία τους έχουν κάνει οι ψοφοδεξιοί «υπερπατριώτες» και όψιμοι «Μακεδονομάχοι» (Καμμένος, Τζιτζικώστας, κ.λπ.) την σύνοδο των πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε πρόεδρο της δημοκρατίας τους,

EKTAKTO! Δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Π. Καμμένος – Θα ρίξει την κυβέρνηση; – Ραγδαίες εξελίξεις

Ραγδαίες εξελίξεις πλέον έχουμε στο Σκοπιανό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, δημοψήφισμα για το Σκοπιανό θα ζητήσει ο Πάνος Καμμένος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο διευθυντής

Θαυμάστε την χώρα-"υπόδειγμα" για την Ελλάδα - Σοκαριστικές εικόνες από την κομμουνιστική Βενεζουέλα

Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έβγαιναν δημόσια και υποστήριζαν ανοικτά το καθεστώς Μαδούρο στη Βενεζουέλα, όσο και την επικράτηση της...δημοκρατίας και της ισονομίας στην λατινοαμερικάνικη χώρα.

Δεινόσαυροι | Nτεκαράμπια | 65.000.000 ψέματα vid

Η αλήθεια για τους δεινόσαυρους... δείτε το video ... 

Γουίλιαμ Τόμπκινς - Eρπετοειδείς, τι έγινε στη Σελήνη ... vid

Απόρρητο βίντεο της NASA στην...Σελήνη και άλλα...

Το ανθρώπινο είδος σε 1.000 χρόνια! Πόσες γλώσσες θα μείνουν και πώς θα αλλάξει το ανθρώπινο σώμα… vid

Μέσα από ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών οι άνθρωποι του ASAP Science προσπαθούν να μας εξηγήσουν πώς θα είναι η ζωή σε 1.000 χρόνια.