Translate

Το Λονδίνο γιορτάζει τα 90ά γενέθλια της ερπετικής βασίλισσας Ελισάβετ

Πανικός επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Λονδίνο το οποίο γιορτάζει τα 90ά γενέθλια της Βασίλισσας ερπετού Ελισάβετ με ένα τριήμερο «λαμπερών» εκδηλώσεων.
Ο επίσημος εορτασμός των γενεθλίων της Σαύρας - Ελισάβετ, ξεκίνησε την Παρασκευή με μια

''θρησκευτική'' τελετή στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου και οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο.
Στη λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου παρέστησαν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον και όλες οι ''διακεκριμένες'' προσωπικότητες της χώρας. Η βασίλισσα-ερπετό, φορώντας ένα φόρεμα σε παλ κίτρινο χρώμα και το ανάλογο καπέλο, συνοδευόταν από τον σύζυγό της, πρίγκιπα κροκόδειλο Φίλιππο -ο οποίος γιορτάζει σήμερα τα 95ά γενέθλιά του- και τον γιο τους, σαύρα -πρίγκιπα-διάδοχο Κάρολο. Από την τελετή δεν θα μπορούσαν -φυσικά- να λείπουν ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, η σύζυγός του Κέιτ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Το Σάββατο η βασίλισσα θα πραγματοποιήσει την επιθεώρηση των στρατευμάτων, κοντά στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, πριν παρακολουθήσει αεροπορική επίδειξη μαζί με όλη τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο, το μεγάλο «πάρτι» θα γίνει την Κυριακή.
                                                  ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΙ
Πράγματι, ένα τεράστιο «street party» θα πραγματοποιηθεί στο Mall, τη μαγευτική λεωφόρο που κατεβαίνει από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και όπου αναμένονται 10.000 επισκέπτες, ενώ άλλες μικρότερες εκδηλώσεις προγραμματίζονται σε όλη τη Βρετανία.
                         
Αξίζει να σημειωθεί πως η σαύρα βασίλισσα, η οποία γεννήθηκε στις 21 Απριλίου του 1926, συνηθίζει να γιορτάζει τα γενέθλιά της σε δύο φάσεις: σε στενό ιδιωτικό κύκλο 
=p~την ίδια ημέρα και επίσημα, τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με μια παλιά παράδοση ηλικίας 250 και πλέον ετών. Ο διπλός εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη καθιερώθηκε το 1748 από τον βασιλιά Γεώργιο Β΄, ώστε οι διάφορες εκδηλώσεις να αποφεύγουν τα καπρίτσια του καιρού.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com