Translate

Νέος πρόεδρος της Αυστρίας ο υποψήφιος των Πρασίνων. Δεύτερο κόμμα το ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ!

Νέος πρόεδρος της Αυστρίας ο υποψήφιος των ΠρασίνωνΤέλος στο θρίλερ  έδωσε η εκλογή του ανεξάρτητου υποψηφίου με τη στήριξη των Πρασίνων, Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, στην προεδρία της Αυστρίας.
Μετά την αγωνιώδη εκλογική μάχη, ο οικολόγος υποψήφιος κατάφερε στο νήμα να κερδίσει τους Αυστριακούς, αφήνοντας πίσω του τον Εθνικιστή υποψήφιο Νόρμπερτ Χόφερ.

Σύμφωνα με επίσημα αποτελέσματα του υπουργείου Εσωτερικών ο Βαν Ντερ Μπέλεν συγκεντρώνει ποσοστό 50,3%, έναντι του 49,7% του Χόφερ, έπειτα από το «μούδιασμα» για το ενδεχόμενο εκλογής του εκπρόσωπου του εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων.

Οι δύο υποψήφιοι κονταροχτυπήθηκαν για το προεδρικό αξίωμα, με την ανησυχία στους ''δημοκρατικούς'' κόλπους της χώρας να περνάει τα αυστριακά σύνορα και να προκαλεί αγωνία στους Διεθνιστούληδες αριστερούς και ψευτοδεξιούς και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έβλεπαν με αγωνία την άνοδο του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ. 

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα, ο Μπέλεν συγκεντρώνει 50,3% της προτίμησης των ψηφοφόρων, ενώ ο Χόφερ έρχεται δεύτερος με μικρή διαφορά αγγίζοντας το ποσοστό του 49,7%, έπειτα από την καταμέτρηση των περίπου 700.000 επιστολικών ψήφων.



Σε απόλυτους αριθμούς ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν συγκέντρωσε 2.254.484 ψήφους, έναντι 2.223.458 του αντιπάλου του Νόρμπερτ Χόφερ, με τη διαφορά μεταξύ τους να αγγίζει μόλις τις 30.000.

Το ποσοστό συμμετοχής στον χθεσινό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών ανήλθε σε 72,7%.

Ο Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν θα ορκιστεί στις 8 Ιουλίου νέος ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, αναλαμβάνοντας τα νέα καθήκοντά του ως διάδοχος του εδώ και δώδεκα χρόνια ομοσπονδιακού προέδρου της χώρας, Χάιντς Φίσερ.



Το μήνυμα του ΕΘΝΙΚΙΣΤΗ Χόφερ στους υποστηρικτές του

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση των επίσημων αποτελεσμάτων, ο  υποψήφιος Νόρμπερτ Χόφερ, ανήρτησε μήνυμα στην προσωπική σελίδα του στο Facebook απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του, στους οποίους τονίζει πως παρά την ήττα η εκλογική μάχη αποτελεί επένδυση για το μέλλον…  

Σε αυτό έγραφε: «Αγαπητοί φίλοι, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σπουδαία στήριξή σας. Φυσικά είμαι θλιμμένος σήμερα. Θα ήθελα να είμαι ο πρόεδρός σας σε αυτή την υπέροχη χώρα. Θα παραμείνω πιστός σε εσάς και θα συνδράμω για ένα θετικό μέλλον της Αυστρίας. Σας παρακαλώ να μην είστε αποκαρδιωμένοι. Αυτή η καμπάνια δεν έχει χαθεί, αλλά είναι επένδυση για το μέλλον. Ο δικός σας Νόρμπερτ Χόφερ».


Χεστήκανε πάνω τους οι αριστερούληδες και ψευτοδεξιοί θιασώτες της ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ


Παρά την επικράτηση βέβαια του Μπέλεν, αναλυτές εκφράζουν φόβους ότι τα ποσοστά που συγκέντρωσε ο Χόφερ ενδέχεται να προκαλέσουν ντόμινο εξελίξεων στις χώρες που ετοιμάζονται να στήσουν κάλπες: Τέλος Ιουνίου η Ισπανία και σ΄ένα χρόνο από σήμερα, στη Γερμανία και τη Γαλλία. Ο Νικολά Σαρκοζί, ηγέτης της γαλλικής Δεξιάς έσπευσε να προειδοποιήσει ότι, αυτό που συνέβη στην Αυστρία, μπορεί να συμβεί και στη Γαλλία.

Για τον διακεκριμένο Αυστριακό πολιτικό αναλυτή, Πέτερ Φίλτσμαγιερ, η παράδοξη πολιτική της Αυστρίας δεν είναι σε καμία περίπτωση μεμονωμένη, αλλά αντικατοπτρίζει μία σταθερή τάση στην Ευρώπη κι αυτός είναι ένας από τους λόγους για το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ. 

Παρά την επικράτηση του οικολόγου Μπέλεν, το ακροδεξιό κόμμα FPÖ πανηγυρίζει για την έκβαση της κάλπης, με τον αρχηγό του Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε να μιλά για «ιστορικό αποτέλεσμα» και να διατρανώνει πως «σε κάθε περίπτωση έχουμε νικήσει, βρισκόμαστε πλέον στο κέντρο της κοινωνίας». 

Για πολλούς, ο 45χρονος Χόφερ (που είχε καλλιεργήσει την εικόνα του «φιλικού ακροδεξιού», σε αντίθεση με τον ίδιο τον κομματικό του αρχηγό) θεωρείται το «μακρύ χέρι» του Στράχε.



Για πρώτη φορά ο πρόεδρος της Αυστρίας δεν θα είναι ούτε Σοσιαλδημοκράτης, ούτε Συντηρητικός  

                                                                                                         7spy με πληροφορίες από  πρώτο θεμα

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com