Translate

Ο Πρόεδρος Βλαδίμηρος Πούτιν στην Ελλάδα στις 27-28 Μαΐου

Russia Putin
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα στις 27-28 Μαΐου θα συζητήσει  την υλοποίηση κοινών έργων στους τομείς της ενέργειας και  μεταφορών, ανακοίνωσε  η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

«Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον   Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό ο Αλέξη Τσίπρα, ενώ αναμένεται ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών  υψηλού  επιπέδου να  συζητηθούν  βασικά θέματα του διμερούς εμπορίου,  οικονομικής και επενδυτικής συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των κοινών σχεδίων στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών.», καταλήγει η ανακοίνωση .
Επίσης, έχει προγραμματιστεί να δωθεί  ιδιαίτερη προσοχή στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία, συμπεριλαμβανομένου  του εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα , καθώς και στο πλαίσιο του εορτασμού των χιλίων χρόνων ρωσικής μοναστικής παρουσίας στο Άγιο Όρος.
Αναμένεται να γίνει  ανταλλαγή απόψεων για επίκαιρα διεθνή και περιφερειακά θέματα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της επίσκεψης, και να υπογραφεί  μια σειρά από διμερείς  συμφωνίες .
Σύμφωνα με πληροφορίες η παρουσία του Ρώσου Προέδρου στην χώρα μας και ολόκληρο το ταξίδι του αλλά και η επιστροφή του έθεσε σε συναγερμό τις ρωσικές δυνάμεις της νότιας περιφέρειας της Ρωσίας.
"Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στην πολιτιστική και ανθρωπιστική συνεργασία (...) στο πλαίσιο των εορτασμών το 2016 της χιλιετηρίδας της (μοναστικής) ρωσικής παρουσίας στο Άγιο Όρος".
Ο πατριάρχης της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλος θα επισκεφθεί την Ελλάδα από τις 27 έως τις 29 Μαΐου για να συμμετάσχει στους εορτασμούς αυτούς.
"Στις 27 Μαΐου, ελπίζω να επισκεφθώ το όρος Άθως και να παραμείνω εκεί έως τις 29 Μαΐου, εορτάζοντας με τους κατοίκους του Αγίου Όρους και πολυάριθμους προσκυνητές τη χιλετηρίδα από την πρώτη αναφορά σε ένα ρωσικό μοναστήρι στο όρος Άθως", δήλωσε την περασμένη εβδομάδα.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com