Translate

Η NASA ετοιμάζει πράσινα και αθόρυβα X-Planes / vid

Νέα X-Planes από την διαστημική εταιρεία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η NASA εκτός από τα διαστημόπλοια που όλοι γνωρίζουμε, αναπτύσσει και αρκετά άλλα προϊόντα. Κατά καιρούς έχουν αναφερθεί προϊόντα όπως: το memory foam, ανθεκτικά γυαλιά σε
γρατσουνιές και αντλίες ινσουλίνης. Όπως φαίνεται όμως η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, συνεχίζει ακάθεκτη, σχεδιάζοντας το μέλλον της αεροπορίας, με χρήση πράσινης τεχνολογίας.


X-Plane X-Plane
Με την έναρξη του New Aviation Horizons initiative, η NASA θέλει να αναπτύξει μια νέα γενιά X-Ρlanes κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών.
Τα φημισμένα X-Planes της NASA έχουν ορίσει ήδη κάποια σημαντικά ορόσημα στο παρελθόν. Το X-1 έσπασε το φράγμα του ήχου, τον Οκτώβριο του 1947.
Περισσότερα ρεκόρ; Είναι τα πρώτα αεροπλάνα που κατάφεραν να πετάξουν σε ύψη άνω των 30.000, 60.000, και 90,000m με τρεις, τέσσερις, πέντε, και έξι φορές την ταχύτητα του ήχου.
Έτσι, αυτή τη φορά η NASA ελπίζει να επιτύχει και την προώθηση της χρήσης της πράσινης τεχνολογίας στον τομέα των αερομεταφορών.
Οι προσπάθειες της υπηρεσίας θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στη μείωση ή την εξάλειψη της χρήσης των ορυκτών καυσίμων από τους εναέριους στόλους κάτι το οποίο θα συμβάλει στη μείωση των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Όμως σύμφωνα με την NASA, το project θα χρειαστεί αρκετό καιρό. Η υπηρεσία δήλωσε ότι η διαδικασία σχεδιασμού και κατασκευής του πρώτου νέου X-Ρlane θα διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Η εταιρεία Lockheed Martin, η οποία κατάφερε να πάρει μια σύμβαση 20 εκατομμυρίων δολαρίων το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους θα δημιουργήσει τα προκαταρκτικά σχέδια για την Quiet Supersonic Technolofy (QueSST) της NASA. Αν όλα πάνε καλά, η πρώτη πτήση έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί το 2020.
Ένας από τους στόχους της QueSST είναι να δημιουργήσει αθόρυβα X-Planes χωρίς την ενοχλητική ηχητική έκρηξη που ακούγεται όταν σπάσει το φράγμα του ήχου.

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com