Translate

Η ''Patricia'' εξασθενεί στο Μεξικό... ακόμα δεν μπορούμε να επαναπαυτούμε , λέει ο πρόεδρος


(CNN)[Breaking news update, posted at 11:15 a.m. ET]
Τα απομεινάρια του τυφώνα Patricia με δυνατή βροχή πάνω από το κέντρο του Μεξικού το πρωί του Σαββάτου, μια ημέρα μετά αφού χτύπησε παραθαλάσσια θέρετρα πολυτελείας και φτωχά χωριά  ως μια καταιγίδα κατηγορίας 5.

Patricia, ο ισχυρότερος τυφώνας που έχει καταγραφεί ποτέ στη θάλασσα, μειώθηκε ελαφρά πριν από την εντυπωσιακή εμφάνιση της, στις ακτές νοτιοδυτικά του Μεξικού Παρασκευή το βράδυ με ανέμους ταχύτητας των 165 mph  .

Με επτά τις 7CT (8 π.μ. ET) είχε αποδυναμωθεί σε μια τροπική θύελλα, εξασθένησε με ανέμους 50 mph  . Αναμένεται να διαλύθει το βράδυ του Σαββάτου.

Αξιωματούχοι του Μεξικού  είχαν εκφράσει συγκρατημένη αισιοδοξία στη διάρκεια της νύχτας, με τον πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο λέγοντας "οι ζημιές είναι ήσσονος σημασίας σε εκείνους που αντιστοιχεί σε τυφώνα αυτού του μεγέθους."

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι αναμένεται να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πλήρες εύρος των καταστροφών μετά την επίσκεψή σας στην ακτή το πρωί του Σαββάτου, καθώς σοβαρές πλημμύρες και κατολισθήσεις ως απειλές παραμένουν.

Πάνω από 11 ίντσες της βροχής είχαν ήδη μειωθεί  νωρίς το Σάββατο κοντά στην ενδοχώρα Nevado de Colima. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία του Μεξικού, δήλωσε, ότι 8-20 ίντσες της βροχής θα μπορούσαν να πέσουν σε αρκετές πολιτείες του Μεξικού μέχρι το Σάββατο.

"Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι ο πληθυσμός παραμένει στα καταφύγια, ενώ οι δυνάμεις ασφαλείας  περιπολούν για να προστατεύσουν τα σπίτια ", δήλωσε ο Peña Nieto. «Επαναλαμβάνω,  ακόμα  είμαστε σε επιφυλακή."
7spy

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com