Translate

Metal μπάντα (Al-Namrood) στην Σαουδική Αραβία «αντιμέτωπη» με την θανατική ποινή


Το να καταφέρεσαι εναντίον του Ισλάμ όταν ζεις σε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία μπορεί να επιφέρει την ποινή του θανάτου, ωστόσο οι black metallers Al-Namrood νιώθουν τόσο καταπιεσμένοι από το καθεστώς που εκφράζουν την αντίθεσή τους μέσω της μουσικής χωρίς να σκέφτονται το κόστος.
Το Vice ήρθε σε επαφή με τον τον μπασίστα και κιθαρίστα της μπάντας, Mephisto, ο οποίος μίλησε για τις ασφυκτικές συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι Al-Namrood (μετάφραση στα αγγλικά: non-believer).

«Έχουμε μπουχτίσει με την θρησκεία» αναφέρει χαρακτηριστικά. «Το γεγονός ότι τα πάντα συνδέονται με αυτήν μας αηδιάζει. Προσωπικά μίλησα με ψυχίατρο. Με συμβούλεψε ότι οποτεδήποτε νιώθω φορτισμένος πρέπει να εκφράζομαι. Οπότε αυτό κάνω. Τι μπορεί να είναι πιο ισχυρό από το να ζεις σε ένα μέρος όπου όλα ελέγχονται από την θρησκεία; Βασικά οι άνθρωποι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν τίποτα. Ανήκουμε στην Ισλαμική σαρία. Οτιδήποτε κάνουμε πρέπει να δικαιολογείται από το Ισλάμ και να το γνωρίζει η κοινωνία. Υπάρχουν δύο αισχρές δυνάμεις: η θρησκεία και η κοινωνία μας. Αλληλεπιδρούν και αλληλοσυμπληρώνονται

Στην ερώτηση δε εάν οι Al-Namrood έχουν παίξει ποτέ ζωντανά, η απάντηση είναι αφοπλιστική: «Είναι αδύνατον, γιατί είναι παράνομο. Μπορεί να καταδικαστούμε σε θάνατο εάν δώσουμε συναυλίες.»

                                                                                                                                              rocking.gr
Great song by saudi arabian black folk metal band AlNamrood (historical character known from Bible as "Nimrod" and also from Quran as Al Namrood - "the non-beilever" see http://en.wikipedia.org/wiki/Nimrod).

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com