Translate

ΤΡΟΜΟΣ για τους επιχειρηματίες, ποιες θα είναι οι «δυνάμεις εργασίας» στην Ελλάδα vid


Πριν από λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για στήριξη των δυνάμεων εργασίας στο πλαίσιο μιας κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας,
κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πεποίθηση της πλειονότητας των συμπολιτών η Αριστερά είναι συνώνυμη της Αλληλεγγύης και της βοήθειας στους αδυνάμους. Αυτό ήταν το παράγωγο της αριστερής ιδεολογικής ηγεμονίας στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής.
Η κυβερνητική εμπειρία των τριών τελευταίων χρόνων, εν τούτοις, αποδεικνύει πως καμία σχέση δεν έχει η Αριστερά με την βελτίωση της ποιότητας ζωής των αδυνάμων, αλλά με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως παραδέχθηκε προσφάτως η κυβέρνηση και την φτωχοποίηση ακόμα περισσοτέρων πολιτών, οι οποίοι εξαρτώνται έπειτα από τα κρατικά επιδόματα.
Μάλιστα, κατά τον Γιώργο Κατρούγκαλο, δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μειωθούν άμεσα οι παράλογα υψηλοί, καθώς κινδυνεύει να...καταρρεύσει το κοινωνικό κράτος, δηλαδή τα επιδόματα που δίνονται ακόμη και για να ενθαρρύνεται η...αεργία στη χώρα μας.
«Προασπίζουμε τα εργασιακά δικαιώματα», σημείωσε χθες ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτησή του στο Twitter, προτάσσοντας ως αφορμή της ανάρτηση την «αδήλωτη και παλήρωτη εργασία».
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού συνοδεύτηκε από σχετικό βίντεο αναφορικά με αυτόν τον κεντρικό στόχο, όπως λέει, της κυβέρνησης για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.
Ωστόσο, καμία αναφορά δεν γίνεται για τα δικαιώματα των μικρών, μικρομεσαίων και μεσαίων επιχειρηματιών, τα οποία καταπατώνται καθημερινά μέσω της υπερφορολόγησης και μη επιστροφής των χρωστουμένων από το Κράτος.
Καμία αναφορά στα χιλιάδες λουκέτα που έχουν μπει σε επιχειρήσεις στην χώρα της 75% φορολογίας.
Αντίθετα το βίντεο προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους επιχειρηματίες:
«Τι να κάνουμε η Αριστερά και η παράταξή μας ήρθε πάνω από όλα για να στηρίξει τις δυνάμεις της εργασίας», ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του.
Δυνάμεις Εργασίας που θα δίνουν λόγο  στο Κράτος και όχι στον επιχειρηματία, καθώς οι επιχειρήσεις από ελεύθερες μετατρέπονται σε κοινωνικές, δηλαδή κρατικές, όπου τα έσοδα θα πηγαίνουν στην τσέπη της όποιας κυβέρνησης και εκείνη θα τα μοιράζει σε ψηφοφόρους.
Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφέρει πως «οι φορολογικοί παράδεισοι οδηγούν σε πολιτική κόλαση», ταυτίζοντας τα σχέδια για μείωση φορολογίας στην Ελλάδα με τις επικείμενες αποκαλύψεις των Paradise Papers.                                                               πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com