Translate

ΕΚΤΑΚΤΟ – Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – «Γεννήθηκε» ο κυκλώνας «Ζήνων» και φέρνει ακραία καιρικά φαινόμενα


Ραγδαία επιδείνωση του καιρού τις τελευταίες ώρες σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθώς το βαρομετρικό χαμηλό που έρχεται από την Ιταλία, άρχισε να δίνει φαινόμενα μεγάλης έντασης. 
Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, μετά την πρωτοφανή θεομηνία στη Μάνδρα που είχε ως αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο κυκλώνας έφτασε και ονομάστηκε «Ζήνων».
«Από αύριο θα μας επηρεάζει και ένας κυκλώνας στο Ιόνιο, που ενδέχεται να φέρει ισχυρούς ανέμους» ανέφερε ο μετεωρολόγος. Πρόκειται για τον κυκλώνας ονόματι «Ζήνων».
Δείτε πώς καταγράφει την πορεία του ο δορυφόρος πατώντας ΕΔΩ
Οπως θα διαπιστώσετε παρακολουθώντας το βίντεο, όλη η Ελλάδα καλύπτεται από πυκνή νέφωση.
Το συγκεκριμένο βαρομετρικό χαμηλό θεωρείται ως ένα από τα πιο καλά οργανωμένα που έχουν περάσει από τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και οι ποσότητες νερού που έχουν ήδη πέσει και θα πέσουν μέχρι και το Σάββατο, αναμένεται για πολλές πόλεις να καταγραφούν στα ιστορικά υψηλά ρεκόρ.
Η κακοκαιρία σαρώνει
Η κακοκαιρία επηρεάζει τη χώρα μας, δίνοντας σήμερα, από τις πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες) σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Τα ισχυρά φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, ενώ ισχυρές βροχές αναμένονται και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου.
Την Παρασκευή οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.
Ταυτόχρονα το Ιόνιο και η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστούν από τον Μεσογειακό κυκλώνα με τροπικά χαρακτηριστικά, τον «Ζήνωνα», αλλά ακόμα είναι αρκετά νωρίς ώστε να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει ο Ζήνων.Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes, συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και ισχυρές βροχοπτώσεις.
Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο, όπως δηλώνει ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνης Λάλος.
«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού.
Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».                     πηγη

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com