Translate

Έτοιμη η γενιά των υποτακτικών στη ΝΤΠ που θα καλωσορίσει τον παγκόσμιο ηγέτη - Και η Ελλάδα στο "κόλπο" vid

                
Ο δρόμος προς την αχρήματη κοινωνία είναι πλέον ανοικτός και ολοένα και λιγότερες κοινωνίες φαίνεται να προβάλλουν αντίσταση σε αυτό που έρχεται. Η νέα γενιά ,κάτω των 30 , έχει πλέον εκπαιδευτεί επαρκώς ούτως ώστε να καλωσορίσει πρώτη την νέα μορφή της
ανθρώπινης κοινωνίας που θα συνοδεύεται από το απόλυτο ηλεκτρονικό φακέλωμα. 
Η παρακάτω είδηση μας έρχεται από την Μεγάλη Βρετανία και είναι άκρως ανησυχητική:
Δέκα χρόνια μετά την παρουσίαση των ανέπαφων καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ετήσια μελέτη Digital Payments της Visa, που δημοσιεύθηκε πρόσφατα, ενισχύει την ηγετική θέση της χώρας σε ό,τι έχει να κάνει με τις ψηφιακές πληρωμές.
Ειδικότερα, η έρευνα σε 2.000 καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο φανερώνει ότι τα δύο τρίτα (66%) των Βρετανών έχουν χρησιμοποιήσει contactless κάρτες για να πραγματοποιήσουν κάποια αγορά από τότε που αυτές έκαναν την εμφάνισή τους, τον Σεπτέμβριο του 2007.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι ανέπαφες πληρωμές έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, καταγράφοντας ρεκόρ 34% πληρωμών με contactless κάρτες τον Ιούνιο του 2017.
Γενικότερα, το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τον ηγέτη της ευρωπαϊκής αγοράς σε ό,τι έχει να κάνει με τον όγκο των ανέπαφων συναλλαγών -προηγείται της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας και της Φινλανδίας.
Οι Millennials (18-35 ετών) έχουν καλωσορίσει τις ανέπαφες συναλλαγές με μεγαλύτερο ενθουσιασμό, με παραπάνω από τα τρία τέταρτα (76%) να πραγματοποιούν αγορές με τις contactless κάρτες τους -μέχρι το 2016 το ποσοστό αυτό ήταν στο 65%.
Οι ηλικίες άνω των 65 είναι πιο συγκρατημένες όσον αφορά στη νέα αυτή τεχνολογία, το 55% της ομάδας αυτής τις έχουν δοκιμάσει, ενώ καταγράφεται μικρή αύξηση στο ποσοστό αυτό συγκριτικά με το περασμένο έτος που ήταν 52%.
Οι κλάδοι που γνώρισαν τη μεγαλύτερη άνθιση ανέπαφων συναλλαγών είναι σε γενικές γραμμές τα παντοπωλεία, τα super market, ενώ ακολουθούν τα fastfood εστιατόρια και κυρίως τα μέσα μεταφοράς.
Σχεδόν το ένα πέμπτο (16%) των τερματικών των τραπεζών που εμπεριέχουν contactless τεχνολογία βρίσκονται στο Λονδίνο, το οποίο αποτελεί τον ηγέτη στη χρήση ανέπαφων καρτών, πιθανότατα και λόγω της επιτυχούς ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στο δίκτυο Μεταφορών στο Λονδίνο. Τέσσερις στους πέντε κάτοικους Λονδίνου έχουν πραγματοποιήσει συναλλαγές με χρεωστική ή πιστωτική contactless κάρτα, 12 ποσοστιαίες μονάδες πάνω από το μέσο όρο της χώρας.
Δεν είναι ωστόσο μόνο ορισμένες "προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες" που τρέχουν το θέμα της αχρήματης κοινωνίας. Ακόμη και η Ελλάδα έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των ανέπαφων συναλλαγών, με τις μικρότερες ηλικίες να έχουν εξοικειωθεί με την ιδέα της απόλυτης έλλειψης μετρητών και του "ηλεκτρονικού φακελώματος".            πηγη
Για του λόγου το αληθές, δείτε πως η τεχνολογία της νέας εποχής, της εποχής του παγκόσμιου ηγέτη και της κατάλυσης των πολλών κρατών, έχει εισέλθει και στην χώρα μας:

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com