Translate

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - Τέλος οι παρελάσεις; Αυτά βγαίνουν στις κληρώσεις για τους σημαιοφόρους, απειλούν οι γονείς


Από την Κοζάνη ξεκίνησε η εφαρμογή της νέας διαδικασίας επιλογής των σημαιοφόρων των παρελάσεων μέσα από κλήρωση και όχι με βάση τη βαθμολογία τους και τα γεγονότα που εξελίσσονται αυτή την στιγμή μας βάζουν σε βαθιές
σκέψεις.Αυτή, θυμίζουμε, είναι η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από την φετινή σχολική περίοδο, η οποία εκ των πραγμάτων καταργεί την αριστεία.
Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες κληρώσεις, με βάση τη σχετική εγκύκλιο, για την επέτειο απελευθέρωσης της Κοζάνης στις 11 Οκτωβρίου, οι οποίες και θα ολοκληρωθούν σε όλες τις σχολικές μονάδες της πόλης τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, η κλήρωση προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις γονέων στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης, καθώς κληρώθηκε σημαιοφόρος, μαθητής με καταγωγή από την Αλβανία, ο οποίος έχει χαμηλή επίδοση στη βαθμολογία, σε σχέση με τους περισσότερους συμμαθητές του.
Όπως αναφέρουν στο Kozanimedia γονείς μαθητών, σκέφτονται ακόμη και το να μην επιτρέψουν στα παιδιά τους την συμμετοχή στην παρέλαση της 11ης Οκτωβρίου!
Οι ίδιοι στάθηκαν κυρίως στην χαμηλή βαθμολογία του εν λόγω μαθητή, τον οποίο χαρακτηρίζουν ως «παντελώς αδιάφορο για τα μαθήματα» και όχι στην καταγωγή του από την γειτονική χώρα.
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του Kozanimedia, υπάρχουν και οι γονείς που χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και την καταγωγή του παιδιού από την Αλβανία, ζητώντας «να σηκώσει τη σημαία μαθητής που γεννήθηκε στην Ελλάδα».
Ο εν λόγω μαθητής θα είναι ο σημαιοφόρος του σχολείου του τόσο στην παρέλαση της 11ης (Επέτειο απελευθέρωσης), όσο και σε εκείνη της 28ης Οκτωβρίου.
Να σημειωθεί πως και για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου κληρώθηκε (ανάμεσα σε συνολικά 60 μαθητές) επίσης μαθήτρια από την Αλβανία, για την οποία, ωστόσο, δε φαίνεται να υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις, καθώς, σύμφωνα με γονείς μαθητών, πρόκειται για ένα κορίτσι που προσπαθεί φιλότιμα στο σχολείο, σε αντίθεση με τον συμμαθητή της, ο οποίος, όπως λένε χαρακτηριστικά, «δεν φέρνει ούτε τα βιβλία του».
Θα δούμε πολλά τελικά με αυτή την κυβέρνηση. Ακόμα και αποχή γονέων από την παρέλαση, ως αντίδραση στην κατάργηση της αριστείας και της κλήρωσης για την σημαία.
Και σε αυτό το σημείο αναρωτιόμαστε: Μήπως τελικά ο ευτελισμός της εθνικής παρέλασης οδηγεί στην κατάργησή της;                 ΠΗΓΗ

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com