Translate

Νέα ''ΤΑΞΗ'' Υόρκη: Δυσβάσταχτες κυρώσεις για τους ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν τα "αναβαθμίσουν ενεργειακά!"

Η είδηση που πέρασε -ως συνήθως- στα "ψιλά", αφορά την μητρόπολη του κόσμου, τη Νέα Υόρκη. 
Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έκανε γνωστούς τους νέους "πράσινους κανόνες" της πόλης, σύμφωνα
με τους οποίους κάθε οικία συνολικά θα πρέπει να πετύχει μία σειρά στόχων για την μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. 
Το "πράσινο αυτό καταστατικό" ενέχει πολλές παγίδες, ακόμη και για όσους είναι ιδιοκτήτες κτιρίων που κατασκευάστηκαν μέχρι πριν μερικά χρόνια. Οι τιμωρίες για τους..."απείθαρχους", θα περιλαμβάνουν επιπλήξεις, χρηματικά πρόστιμα, και στην χείριστη περίπτωση ακόμη και...κατάσχεση!
Σας ακούγεται απίστευτο; Αυτή ωστόσο είναι η οδηγία του Δημάρχου της Νέας Υόρκης, ο οποίος αντιτίθεται στην πολιτική Τραμπ για την αποχή των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού:
"Δυστυχώς ο χρόνος τρέχει και δεν είναι με το πλευρό μας. Η Νέα Υόρκη θα συνεχίσει να κάνει σημαντικές αλλαγές για να βοηθήσει στην προστασία της πόλης μας και να αποτρέψει τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Πρέπει να εξαλείψουμε την εξάρτηση των κτιρίων από τα ορυκτά καύσιμα εδώ και τώρα. Για να το επιτύχουμε αυτό, επιβάλλουμε αναβαθμίσεις για την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης των κτιρίων μας, βοηθώντας μας να συνεχίσουμε να τηρούμε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού. Ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ουάσινγκτον, δεν θα αποφύγουμε την ευθύνη μας".
Τουλάχιστον 14.500 κτίρια σε όλη τη Νέα Υόρκη είναι αυτά στα οποία πρωτίστως θα ασκηθούν πιέσεις για ενεργειακές αναβαθμίσεις στο αμέσως επόμενο διάστημα, με τις κυρώσεις για τους "απείθαρχους ιδιοκτήτες" να είναι ήδη βαριές. 
Ως δέλεαρ, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης αναφέρθηκε στο παράδειγμα ορισμένων ευρωπαϊκών πόλεων, αλλά και στην μακροπρόθεσμη εξοικονόμηση περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων, από κοινού με την δημιουργία 17.000 θέσεων εργασίας.                                              el.gr

Σχόλια

Τεχνική υποστήριξη, κατασκευή ιστοσελίδας: Charles Bukowski(7SPY), e-mail: spy7ross7@gmail.com